Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (13)

Trailer

Recenze (35)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nejsem spokojen. Na vině je především rozháranost scénáře. Expozice se někdy odehrává zkratkovitým způsobem a skáče se tak od jedné věci ke druhé – mám pocit, že takhle nějak na mě působila první série Hry o trůny, než jsem se začetl do předlohy a celé si to „sedlo“. Celkově to vypadá, že vytvářet alternativní světy tím způsobem, že jsou podobné tomu našemu až na pár podstatných detailů, není úplně ten nejlepší způsob budování říše fantasy. Koncept daemonů mi přijde nepříliš zajímavý – a jak tu někteří uživatelé poznamenali, v davových scénách to vypadá, jako by daemony měly jen důležité postavy. To medvědí království (či co to je) působí v rámci děje dost nepatřičně – a král je navíc totální trotl, když ho hlavní postava v sedmé epizodě oklame tak neuvěřitelně okatým způsobem. Proč mají medvědi brnění, proč se Iorekovo brnění nachází tak příhodně blízko a proč na něm vůbec Magisteriu záleží, kam se po šesté epizodě poděli Romuni (mimochodem vzhledem k originálu by mi v češtině přišlo lepší označení třeba Kánové), proč je Roger tolik důležitý pro Asriela? Možná by bylo lepší natočit více epizod, čímž by se tvůrci vyhli těm nepřirozeným zkratkám. Především z toho důvodu mě seriál nebavil, za světlé body považuju snad jen dvě vždy dobře oblečené záporné postavy – Carlo Boreal a paní Coulterová. Ostatní postavy mi přijdou nerozvinuté a s nejasnými motivacemi. Druhou sérii si patrně nechám ujít a předlohu vyhledávat nebudu. (1 336.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ si dobre spomínam, tak prvá séria viac menej opakuje to, čo sme videli vo filme, kde sa už ale ďalej nepokračovalo a tak bolo logické, že už raz sfilmovaný dej musí dostať reštart, ak chceme pokračovať ďalej. A rozhodnutie nakrútiť materiál ako seriál sa podľa mňa ukázalo ako správne. Niežeby nestačilo šesť epizód, ale dobre, nuda sa nedostavila. Jednotlivé epizódy sú vzácne kvalitatívne vyvážené, čo znamená, že ak vás séria chytila prvým dielom, budete neustále spokojní, ak naopak nie, tak nemá význam pokračovať. Casting je takmer perfektný, od Dafne cez Ruth až po Jamesa a aj mnohé vedľajšie postavy. Len ak sa tešíte na Andrewa Scotta, tak sa môže dostaviť vážne veľké sklamanie... ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (7/10) : Zpočátku se vás seriál snaží ukolébat dlouhými dialogy a nečekaným skokem do středu všeho dění. Když ovšem přistoupíte na jeho hru, tak zjistíte že His Dark Materials je dost kvalitní podívaná s nádhernou hudbou a vizuálem. Seriál předčí ve všech ohledech svého filmového předchůdce z roku 2007. Jediná věc, která tomu chybí je velkolepost bitev. S tak nádhernou kompozicí je vážně škoda, že celkový dojem zhatí dost nešťastný závěr. Nejlepší epizoda: The Lost Boy (S01E05) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tři vyloženě parádní, napínavé a skvěle dramaturgicky ošetřené epizody bohužel z jinak děsně utahaného televizního seriálu čtyři hvězdičky nevykřešou, a je to škoda, protože ten potenciál do dalších řad tu rozhodně je, a z Jeho temné esence se za rok klidně může stát efektní thrillerová jízda v kulisách městské fantasy. Zatím ale bohužel nemohu ignorovat slabý a (pro neznalce předlohy) nezajímavý rozjezd, chabé rozpitvávání pohnutek jednotlivých charakterů, ani zbytečnost linky s chlapcem ze současnosti. Šedé finále pak výslednému dojmu taky zrovna nepomáhá. Asi se holt čekalo víc, His Dark Materials dělá v prvních osmi částech fantastickým seriálům spíše, ehm, no medvědí službu... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Viděny jen tři první díly a pak jsem to zabalil. Po Pánu prstenů a Potterovi se roztrhl pytel s filmy a seriály na všelijaká ta fantasy témata a ždíme se to od té doby tak, že mnohé nedává smysl. Knižní předloha je možná skvělá a možná i seriál pro knižní fandy, ale kdo se tohohle světa nedotkl, pro toho seriál vážně není. Výsledek je pak v takovém případě neskutečná slátanina nesmyslů pouze si na fantasy hrajících. Nikomu se nic nikde nevysvětluje, protože všichni diváci všemu rozumí a zákonitosti světa chápou. Tohle je vlastně zjevně již několikátá řada seriálu, ke kterému někdo předchozí řady zapomněl natočit. Já se pak na to koukám a nudím se a říkám si, že ten Zlatý kompas byla docela fajn a hezká pohádka, oproti téhle blbosti. Podívejte se tedy nejprve na film a jestli z něho budete unešeni, zkuste i seriál. Jestli ne, HDM rovnou zcela vypusťte z plánů. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (2)

  • První díl sledovalo na BBC rekordních 7,2 milionu diváků a na HBO 724 tisíc, tím se stal v Británii nejsledovanějším novým dramatem od roku 2014. (Salem)

Reklama

Reklama