Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu je hrabě Olaf (Jim Carrey) vykreslený jako hamižný příbuzný sirotků Baudelaireových (Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman/Shelby Hoffman) a snaží se násilím a intrikami zmocnit jeho majetku. V knihách je ale zmíněno, že k nenávisti vůči rodu Baudelairů má i osobní důvod. On sám je také sirotkem, a to díky vražednému spiknutí, do kterého mohli být zapleteni rodiče tří hlavních dětských hrdinů. (Nick321)
  • Hrabě Olaf (Jim Carrey) používá ve filmu automobil značky Chrysler (konkrétně se jednalo o typ limuzíny Imperial Crown z roku 1960). (Hlavonozec)
  • Meryl Streep přijala roli Josefíny poté, co ji přesvědčila její dcera, která navrhla secesní image její postavy. (ČSFD)
  • Během celé produkce vyrostl představitel Klause Liam Aiken o 11,4 centimetrů. Museli mu tedy přešívat kostým a ke konci filmu je viditelně vyšší než jeho filmová sestra. (imro)
  • Scénář v sobě spojuje první tři knihy série, a to konkrétně "Zlý začátek", "Temné terárium" a "Široké okno". (imro)
  • Auto, které jsme mohli vidět v upoutávkách, je Tatra 603, vyrobená v bývalém Československu. Používali jí vrcholní představitelé Komunistické strany. (imro)
  • Knižní "Řadu nešťastných příhod" tvoří celkem třináct knih. U nás vyšly v letech 2001-2007 péčí nakladatelství Egmont. (imro)
  • Producenti z Paramountu a DreamWorks nasypali do filmu 125 mil. amerických dolarů a zaznamenali slušný 30milionový úvodní víkend (17.-19. 12. 2004). Celkem si film odnesl z amerických kin více jak 112 milionů dolarů. (imro)
  • Finále filmu je v skutočnosti nakrútené podľa záveru úplne prvej knihy. (Macejko)
  • Oproti knižke tu môžeme nájsť viac odlišností v charakteristických vlastnostiach sirôt: Klaus (Liam Aiken) nosí okuliare len pri čítaní, v knižke by bez nich nevidel. Sunny (Shelby Hoffman) má na sebe väčšinou ružové šaty, hoci v knihe ružovú farbu nemá rada. Violet (Emily Browning) mala zväčša zopnuté vlasy, no v predlohe si ich nebola schopná upraviť, lebo jej nedržali spolu. (Karush)
  • Autor predlohy Daniel Handler mal jasnú predstavu, kto by mal Olafa hrať: “Boris Karloff by bol skvelý. Bohužiaľ, už je tridsaťpäť rokov po smrti.“ Rola tak pripadla Jimovi Carreymu, ktorý sa vraj už dlho so žiadnou tak nestotožnil. (genetique)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama