Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úplně novým veselým příběhem nás tentokráte provedou Timon a jeho upovídaný parťák Pumba - dva nejlepší kamarádi, milovníci pohody a legrace. Snímek LVÍ KRÁL 3, v němž opět uslyšíte písničky Eltona Johna a Tima Rice, mezi nimi také "That´s All I Need!", vás zavede velký kus zpátky do historie před začátkem Simbova příběhu... a dokonce ještě o kousek dál!

V komedii plné opravdových dobrodružství vám Timon a Pumba prozradí, odkud vlastně jsou, jak se spolu potkali a jak Simbovi pomáhali zachránit savanu. Oba dva v příběhu také komentují některé klíčové scény ze Lvího krále - například když král Mufasa uvádí malého Simbu do říše zvířat - ale z vlastního a dost osobitého pohledu, který zdaleka není tak vážný a většinou je dost překvapivý. Největší šok asi zažijete ve chvíli, kdy poznáte skutečnou pravdu o dramatickém uvítání nového vládce, jemuž se všechna zvířata v původním Lvím králi klaní. V příběhu LVÍ KRÁL 3 potkáte všechny oblíbené hrdiny a také dvě nové komické postavičky (Timonovu mámu a strýčka Maxe), uslyšíte svou oblíbenou hudbu a uvidíte ještě mnohem víc. Připravte se na královskou zábavu s Timonem a Pumbou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Gig 

všechny recenze uživatele

Nápady skvělé, parodie na sebe i jiné filmy byly úžasné. Jen by se to nemělo jmenovat Lví král 3. Kdyby se to jmenovalo třeba Timon a Bumba: skutečný příběh, dám plný počet. Jako Lví král 3 bych si představoval Shakespeara jako život co proudí v nás. Ten život proudil, ale trošku jiným směrem - jako Shakespeare komedie ala Sen noci, co si dělá srandu ze sebe, ()

D1705 

všechny recenze uživatele

Timon & Pumba boli zrejme tak obľúbení, že sa tvorcovia Levieho kráľa rozhodli natočiť ich vlastný film. Už v deväťdesiatych rokoch im bežal vlastný seriál. Ten film vôbec nemusel byť Leví kráľ 3, ale napríklad Timon & Pumba-Priateľstvo nadovšetko. Inak celkom dobrý film. Zakončenie bolo úplne nevhodné-to ako tam začali prichádzať Dysneyho postavičky. Nemám rád ľudí, ktorí si so seba robia takúto reklamu. ()

Reklama

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvé 2 časti, aj tento film som videl už niekoľkokrát, a podobne ako u Levieho kráľa 2 musím po terajšom zhliadnutí po istom čase znížiť hodnotenie zo 4* na 3*. Animácia a hudba boli skvelé ako zvyčajne. Stopáž primerane dlhá, dej ubieha celkom svižne. Pri deji ešte zostanem. Predtým som nezažil film, ktorý by bol k inému filmu prequel aj paralela a zároveň aj akási paródia. Vidíme tu plno scén z legendárneho Levieho kráľa, ale z iného uhla pohľadu. Pre mňa bola najzaujímavejšia časť akýsi rozšírený pohľad na Simbovo dospievanie a pohľad na Timona a Pumbu (hlavne Timona) v roli Simbových náhradných rodičov. Poteší aj kratší, či dlhší pohľad na staré známe vedľajšie postavy (Rafiki, Mufasa, Zazu, Nala, Scar, hyeny) v známych i celkom nových situáciách a postavy nové (Timonova mama, strýko Max) si človek tiež celkom rýchlo obľúbi. Celkovo je ale táto časť zameraná skôr na mladšie publikum, no myslím, že neurazí ani skalných fanúšikov vo vyšších vekových kategóriách. Podobne ako Levieho kráľa 2, aj toto "pokračovanie" hodnotím ako taký lepší priemer. 65%. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

No a máme tady úspěšné pokračování oscarového animovaného Disney filmu: Lví král. Toto pokračování se vlastně ani nejedná o progres, nýbrž o zpětné ohlédnutí prvního originálního dílu Lvího krále. A jak vidím, tak autoři pod vedením Bradleyho Raymonda ze sebe vysypali velice dostatečnou hromadu nápadů písniček, vtipů, grimasek apod., které se staly již historií pomalu 16 let starého pokračování. Věděli jste, za jakého důvodu se zvířata ukláněla malému Simbovi? Nebo,, proč se skutálely dvá milostné páry Simby a Naly? Nebo proč spadla nakonec celá horda zvířat, když zpívali Simba a Nala: I Just Can't Wait To Be King? Většinu z toho to nebylo právě to, co si myslíte... Podle mě bylo i skvělým nápadem zařadit Timona a Pumbuu, kteří sledovali přes naší obrazovky ten příběh, který právě sledujeme my. K těm písničkám nemám slov... páradně se hodějí do pokračování tohoto dílu, pár je stejných, jako v prvních dílu Lvího krále. Bohužel musím říct, že toto pokračování na originální díl Lvího krále nemá, protože tam chybí depresivní momenty, které by rozbrečeli většinu z našich žijících tvorů, chyběl tam větší rozhled se soundtrackem Hanse Zimmera, ale zase na druhou stranu to mělo šmrnc a patu a hlavně pytel plný "nerozluštěných" nápadů. Zde bohužel i Hans Zimmer podlehne hudbu takovým stylem, jako v prvním díle... co se týče dabingu, tak opět: Timon s Traplem se k sobě náramně přitahují srdcem, a jsem velice rád, že obsadili na píseň: The Lion Sleeps Tonight z kapely 4TET Davida Uličníka. Jelikož jsem obrovský fanda Disneyovek, tak i Lví král 3 je pro mě srdcovkou, tak jako každý, kdo miluje Disney. Ani nevíte, jakou jsem měl radost, když jsem dostal VHS od mojí tety, a úplně jsem zapomněl poděkovat. Byla to moje druhá VHS s nápisem Lví král. Lví král 2 jsem dostal až někdy později... ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem se vrátila i kvalita dílu prvního, dokonce jsem se bavil více než u jedničky. Větší komediální ražení muselo samozřejmě někde ubrat, a sice u příběhu, který pochopitelně nemůže být tak silný jako u předchůdců. Budu se zase opakovat: nebýt "muzikálních" čísel, měla by každá část trilogie ode mě ještě o hvězdičku navíc, ale holt je to Disney. A když už mluvíme o disneyovkách: ten závěr byla fikaná propaganda. :-) P.S.: Pokud někdo obviňuje Kozí příběh z kopírování Shrekova osla, nechť se podívá na Pumbu. :-P ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Zatímco první lví král je založen na Hamletovi, tento film se inspiroval hrou Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, která popisuje Shakespearova Hamleta očima jeho dvou přátel z dětství. (HappySmile)
  • Píseň, kterou zpívá Timon, "That's All I Need", je předělané verze "Warthog Rhapsody", což je předchůdce písně "Hakuna Matata". (HappySmile)
  • Ve filmu můžete 20x vidět ukrytého Mickey Mouse. (HappySmile)

Reklama

Reklama