Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Voloda 

všechny recenze uživatele

Nuz kniha bola perfektna,cital som ju hadam 20x,ale film ma sklamal na plnej ciare..Takto okliestene a amaterske spracovanie kniznej predlohy som este nevidel,a stahoval som ho s velkymi nadejami.....zato asi tak velke sklamanie a take hodnotenie.Film totalne okliesteny,dialogy ako keby hovorili dementi.Jedine na com som sa bavil bol bol cigansky vykon Mariana Labudu::)) ()

Hightower 

všechny recenze uživatele

Musím napsati, že herecké obsazení se vcelku zdařilo vybalancovat s knižní předlohou. Umaštěný, slizký, funící pan Dlask i "kulišácky" laděný pan Löw, precizní; přesně šité na míru pánům Knop a Tříska. Lépe nemohlo být vybráno. I "American honey" byl dobře zahrán panem Faltýnem. Nesmělost, mnohotvářnost paní Benešové nebyla nijak autentická, ale ani zatracující. Martin Zounar nijak zvlášť neoslnil, ale není jej třeba zatracovat. Snímek se však v mých očích zračí, jako nemastný, neslaný, šitý horkou jehlou; uvařená instantní polévka chutná lépe. Ale zřejmě nic jiného se nedá čekat od filmových adaptací. Zkrátka mě zpracovaný příběh nezaujal a herci neurazili. Vypovídací hodnota - o ní můžou psát lidé, kteří zažili onu dobu. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Veksl byl jeden ze způsobů obživy. Jakmile jste se jednou dostali do kolotoče dluhů, tak vám nezbývalo nic jiného. Martina Zounara moc zrovna nemusím. Film vychází z předlohy Pavla Frýborta. "Kde jsem udělal chybu? Nevím. Vím jen, že jsem nechtěl nic špatnýho. Chtěl jsem si žít dobře. Okolnosti byly proti mě." Ano, ano, okolnosti jsou i proti to mu to filmu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Coby exploatace veksláků a doby konce komunismu (aneb kterak slušný chlapec z vesnice v Praze za pozdního komunismu do morálního bahna zapadl) je to solidní příslušník své kategorie. Není to žádné světoborné dílo, ale zdejší odpadní hodnocení je krajně nespravedlivé. Jistě, že ve filmu není žádná hodnota, ale řemeslně je to veskrze čisté a v rámci své kategorie precizní. Sice tu není žádný nadhled ani camp faktor jako u Olmera, ale také tu nejsou nechtěně směšné prvky. Jeden z nejčistších "žánrových" filmů české porevoluční kinematografie. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak, ale ta atmosféra 80. let z toho stříká přesvědčivě. Nejlepší je asi postava "Lájoše" Labudy. Tady ještě asi Zounar nevěděl, že z něho bude takový vepř. Trochu prasečinek tu máme taky, hodně laciných, mimochodem. Hodnocení mi přijde uhozené jako obvykle. Co byste dali takovému Kameňáku?!? Knihy jsem četl a je to dobré, oddechové čtení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Praze. Město z úvodu filmu, odkud pocházel filmový hrdina, je Beroun. (rakovnik)
  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)

Reklama

Reklama