Jaroslav Soukup zčínal více vážněji, což se mi (kupodivu) líbí.(20.6.2003)

Další slušná podívaná s Lukášem Vaculíkem. Nezažil jsem a ani neznám dobu kdy se tento film odehrává, ale film dobu více méně slušně vykreslí a snad každý čech ho viděl.(4.6.2006)

Scénář: Jaroslav Soukup, Miroslav Vaic(12.5.2008)

• AngelAngie

Vaculík, Dlouhý, Vašut, Vetchý... herecké seskupení, které nedokázalo kvalitou vytvořit lepší film.(29.7.2008)

Na tvorbu Jaroslava Soukupa v 80. let se kouká poměrně dobře narozdíl od snímků, které točí od 90. letech do současnosti. V tomto filmu se přesně odráží svá doba a realita tehdejšího Československa. Lukáš Vaculík předvádí jednu ze svých nejlepších rolí......(1.7.2007)

Na 80. léta excelentní :-)(4.5.2007)

Sakra, v těch 80. letech musela bejt v Československu snad větší spotřeba Coca-coly, než v USA. Když vidim ty filmy z tehdejší doby, tak mam pocit, že nikdo neměl na práci nic lepšího, než navštěvovat bary a diskotéky a nalejvat se tam Coca-colou. Jinak Vaculík má sice účes jako debil, ale tady ukázal, že narozdíl od Tofifého, to rozhodně nebyl špatnej herec. No jo, jenže tenhle film (a jemu podobný) prostě stárnou, takže dneska na to divák spíš kouká jako na strašnou prdel, jaký ty lidi dřív měli bizarní účesy a hadry (ovšem hlavní záporák měl mikinu LONSDALE - WHAAU), jak choděj večer na diskotéku chlastat Coca-colu a trsaj tam na nějaký hitovky od Michala Davida a pak si zajdou zahrát skořápky s ministrem kultury. Hmm, když o tom tak přemejšlim, tak je to strašná hovadina, ale stejně dávám 3 hvězdičky.(10.4.2007)

Osmdesátá léta Československého filmu patřila především filmům o mladých a pro mladé. "Láska z pasáže" režiséra Jaroslava Soukupa je kriminální drama o chlapci, který se dal do party se zločinci a dojíždí na to. Soukup nikdy sice nebyl tak ostře kritický, jako Vít Olmer (myslím tím 80. léta), ale přesto se na jeho osmdesátky dobře kouká. Netradičně drsný konec. Skvělý Lukáš Vaculík. 75%.(2.5.2008)

• sepp

Dalsi zbytecnost z dob bolsevika. Hodi se uz leda tak jako dokument tehdejsiho marasmu.(3.1.2004)

FIlmy pro mladé s Vaculíkem se mi vždycky líbily. Láska z pasáže není vyjímkou a patří mezi ty lepší.(11.5.2008)

HUDBA: Zdeněk Barták(29.4.2007)

4 hvězdičky jsou pro mě nutnost, protože filmy Jaroslava Soukupa z 80. let věrně ukazují tehdejší dobu, narozdíl od dnešních čím dál nesmyslnějších snímků. Navíc tento film i Vítr v kapse jsou velmi drsné a s hlavními hrdiny se nikterak nemazlí.(2.5.2007)

• Gilmour93

Stojíte před naditou pokladnicí pevnosti Boyard a čas běží. Zopakujme si indicie: Pražskej velkosvět vosumdesátých let; Uskřékaná diskokreatura Michael D; Rebel Vaculík na scestí; Škoda že ne poslední kroky Frankieho Janečka; Šmelinář Tofi zrovna u ledu; Guy Ritchie českého socialismu Soukup. Pokud jste si stoupnuli na písmena dávající nápis: "Láska z pasáže" a mince se nesypou, nesmíte se divit. Správné řešení totiž zní: “Řídké lejno"… Byly to ale tenkrát časy. Trika Lonsdale se nesundávala, ani když se měla prát, hlavní hrdinka nosí bundu, v které se John Rambo vracel z Vietnamu a atlantské vedení Coca-Coly koketuje s myšlenkou přestěhovat všechny své fabriky blíž k Praze. Pokud se u filmu koncipovaného jako drama neustále usmíváte, bude asi někde problém. Nejspíš ve mně..(1.9.2010)

Dobré, ale až na ten trochu nejasný konec :-)(12.2.2007)

Tak tehdy mladí muži rádi žili!(11.9.2010)

• Ivoshek

Už jsem tady myslím někam psal, že osmdesátá léta byla v české kultuře spíše krokem zpátky (kdo nevěří, ať si pustí Dalibora Jandu nebo od Olympicu desku Kanagom). Láska z pasáže je jedním z mnoha nablblých filmů téhle doby. Najdete v něm třeba Vaculíka s celkem solidním harlekýnem na hlavě, Vašuta jako vůdce gangu bytařů a spoustu dalších drobností, které dokážou člověka tak nějak retro-pobavit. Hvězdičky dávám jednak kvůli těmhle nechtěným vtípkům (souhlas s dobytkem - roli skořápkáře věřím Jandákovi o dost víc než roli ministra kultury), jednak ze solidarity s hlavním hrodinou, protože já taky jeden čas myl okna a výlohy. Na závěr ilustračně přidávám text ústřední písně filmu z dílny mistrů sraček Michala Davida a Františka Janečka. 1. Už je tu zas zabitej čas, táhnem s ním pasáží, príma kámoš, nedomlouvá, nenadává, dobře je člověku, volnost, mámo, s ním je mi hej, je zabitej, co pořád proti nám máš. 2. To slyším zas, zabitej čas, prosím tě nech mě bejt, znám tvou péči, jakej pak strach, na díze jsem s kámošem zabitým svůj žal léčím, co na něm mám, copak jsem sám, co pořád proti nám má.(11.5.2008)

Muzikál? No nevím co je na téhle trochu komedii muzikálního. Akorát asi tři písničky od Michala Davida. Ale ti herci tam vypadají legračně. Hlavně „žvýkací“ Marek Vašut a velmi kudrnatý Ondřej Vetchý:-). Jinak Vaculík zde dokazuje, že byl kdysi dávno taky trochu herec, narozdíl od Tofifého:)(12.7.2008)

Ve své době vyloženě nadprůměrné drama, zvláště dívky a mladé ženy se při něm mohly uvzdychat:-). Dnes už jde o film pro pamětníky - generaci, co napamatuje bolševiky, tohle maximálně rozesměje. Mám jen obavy, aby vás ten smích jednou nepřešel, mlaďoši, abyste neměli nikdy příležitost takovou dobu poznat. 58%(30.4.2009)

Se divím, že jsem to ještě nehodnotil. V mládí jeden z mých nejlepších českých pubertáních filmů. Na tehdejší dobu dávám plný počet.(18.7.2010)

Příběh party z Václaváku nutí trošku k zamyšlení. Pavel toužil najít si něco lepšího, co si nemohl splnit. Chtěl jít svou vlastní cestou a tak se začal pohybovat na hraně zákona. Tipoval byty pro své kamarády a to se mu nevyplatilo. Nedivím se, že většina holek po Vaculíkovi šílela. Na některé písničky Michala Davida začínám být alergická.(29.5.2009)

<< předchozí 1 2 3 4 5