Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film mne velmi zaujal. Čiší z něj nejen pohoda a klid, který golf svým hráčům nabízí, ale i napětí a drama v dílčích okamžicích. Will Smith ve skvělé roli jakéhosi poradce v herních, ale i životních problémech, naprosto skvěle zahrál. Celkový dojem z tohohle filmu je velmi dobrý a člověk by se na něj měl podívat už jen ze zvědavosti. 90% ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Hmm, týpek hraje golf, má potenciál stát se nej hráčem, jde do války, ta ho změní, začne chlastat, ztratí lásku. Má se hrát turnaj, on nechce, pak ho přemluvěj - hraje. Boj o vítězství v turnaji je vlastně jeho boj se životem, jak jinak. Nejdřív to kurví, vypadá to, že to bude příšernej debakl, pak přijde pár motivačních řečí - sžij se s greenem, bla, bla, bla....pálí...a dobře!, může vyhrát, jenže pak zase kurví (napínavý, co), další motivační řeči, bla, bla, bla...a dál, to už asi tušíte, né. Pořád jsem čekala, že Willovi Smithovi narostou křídla, zamává kouzelným proutkem a zmizí. Smith i Damon jsou dobrý a Charlize tradičně moc krásná, občas je to vtipný a celkem se na to pěkně dívá, ale to klišé neodpustím, ačkoli se to tvůrci nesnaží ani maskovat. Už v názvu nám říkají, že je to legenda, takže zvěstujou klasickej průběh předem (+). ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh... Až mi vyrazil dych. Hlavne jedny z posledných scén kedy Matt poctivo uzná zlý úder. Redford si berie na mušku veľké sústo, ako fair-play vo športe. Zvádol to bravúrne. Will Smith v úlohe božského poradcu podal tak isto bravúrny výkon. Jeden ďalší klenot kinematografie. Vďaka Robert. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dvě tři opakované golfové scény, pár brutálních střihů tamtéž, ale jinak krásně rozvláčný a pomalý malý velký film, který se svou nasládlou náladou zabodne přímo do srdce. Koukám na plakát z Mizerů vedle stolku na zdi a nestačím se divit, kolik hereckého talentu ve Smithovi doopravdy tříme. Mít jen o chloupek lépe napsanou roli (úvod, trochu více pošťuchování s Damonem předtím než ho ten přijme do služeb), mohla být jeho postava, stejně jako celý film, víc než jen vzpomínkou, která ač krásná, vyšumí za den dva. Což není ani tak chyba Redfordova, jako spíše zmlsaného diváctva... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Výborně hrající Smith v roli člověka, co nelítá s mimozemskou stíhačkou, neutíká před satelity a dokonce ani nestřílí kulky a nepálí cool hlášky je to prostěněco novýho. Jeho lehce vážnější herecká poloha doplňující mladičkého, ale velmi nadějného Matta Damona. Sekunduje jim krásná Charlize Theron. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Film byl často napadám kvůli zobrazení postavy Baggera Vance jako tzv. "magical negro" (kouzelného negra). Časopis Time jej označil dokonce jako jeden z nejostudnějších filmů své doby, co se zacházení s afroameričany týče. (Sony1994)
  • Poslední film Jacka Lemmona, jakožto i Lana Smitha. (HellFire)

Reklama

Reklama