Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše než o legendu, z které tu ostatně stejně nezůstal kámen na kameni, jde o klasickou pohádku s nejvíc zlým tyranem (všechna čest Rickmanovi, tohle se ctí uhrát nebyl zrovna nejlehčí úkol) a nejvíc hodným klaďasem. Odpočinkově příjemné, nezapamatovatelné, nevýpravné, místy hodně vtipné, takřka nikdy směšné a s nepostřehnutelným rozdílem mezi klasickou a rozšířenou verzí. Naštěstí výrazně méně ujuchané než verze ze třicátých let, ale na nic více než na dobrý film to stejně nestačí. Jo, a zrušte Vánoce! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, no túto filmovú verziu o známom stredovekom, anglickom rebelovi zo Sherwoodskeho lesa som nemal nikdy rád. Kevin Costner je ako Robin Hood otrasný. Vlastne nie len on, ale celá jeho zbojnícka družina, vrátane podivného saracéna v podaní Morgana Freemana. Mary Elizabeth Mastrantonio je najškaredšia lady Marion s akou som sa doteraz stretol. Dokonca ani herci v záporných úlohách neboli presvedčiví. Ďaľší preplatený prepadák s Kevinom Costnerom. V jeho prípade ma to už však ani nijak moc neprekvapuje. ** ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Locksley, já ti srdce vyříznu lžící!" Tak jsem po čase opět změnil hodnocení, ach jak ty dětské klasiky stárnou. Tak předně akční scény typu překonávání hradeb katapultem a podobné chuťovky mě fakt braly za srdce. Za další - Kostík stojí za starou belu, jeho uvědomělý hrdina mi nějak chuťově nesedl, jednak snědl hodně moudré kaše a jednak ani nedá chudákovi šerifovi trochu času, aby zvýšil populační koeficient středověké Anglie. Nu což. Faráři v tomhle filmu stojí za to, jednoho netřeba komentovat, druhý evangelizuje lesní sebranku pivečkem. Vtipné. Za to jedna hvězda. Maur Azeem oslnil všechny svým tetováním, kterého jsem si skoro nevšiml. Wincott si svůj obličej doufám nechal patentovat. Slatera mám rád. Malý John naplnil mé představy o vizuální podobě této postavy. Ale stejně si celý film pro sebe ukradl neodolatelně slizký Rickman (druhá hvězdička). Nevzhledně protivná Mariana výsledek nezachránila, stejně jako divní Keltové. Čarodějnici pominu ze slušnosti. Nu a slaďák Everything I do mi způsobuje ušní exém. Vlastně čím jsem starší, tím méně mě baví filmy o lásce, respektive o takto podané lásce, povrchní a plné hormonů již dříve narozených lidiček. Tuhý patos, který z některých scén stříkal víc než krev v Ironcladu, naráží na věkem sešlou schopnost mé tolerance. Asi jsem z těchto dětinských filmů vyrostl, a tím se nechci nikoho dotknout, ale slova jako "naivní" či "dětinský" tento film charakterizují nejlépe. Při sledování jsem cítil beznaděj, že režisér vine film úplně jinou cestou, než po které chci jít sám. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Stará klasika ze Sherwoodu s Kevinem Costnerem. Hraje tu Robina, který se po křížové výpravě vrací domů a zjišťuje, že díky šerifovi z Nottingamu už žádný domov nemá. Toho hraje Alan Rickman a svou roli si dost užívá. Po cestě Robinovi pomáhá Morgan Freeman, kterému role Maura taky dost sedla. Postupně sbírá své vojsko a přepadává šerifovy jednotky v lesích. Je to asi nejlepší zpracování Robina Hooda, jaké znám. "Vezu pivo pro šerifovy vojáky." ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Film jako podle učebnice. Akce, romantika, exotika (ano Morgan Freeman :), vtípky a dobrodružství. Costnerův ROBIN HOOD patří k nejlepším a asi taky nejznámějším zpracováním téhle zbojnické legendy. Navíc Alan Rickman tady předvedl jednoho ze svých nejlepších slizounských záporáků. Mám ten film prostě rád. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Mel Gibson sa vyjadril, že bol oslovený s ponukou na hlavnú úlohu Robina Hooda (Kevin Costner), ale práve dokončil iný dobový film - Hamlet (1990) - a tak odmietol. (beso74)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama