Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, legrační, originální, zábavné skeče a hlášky. Naprosto unikatní komedie, parodie. Trefné hlášky, ujetý král Jan a jeho cestující piha, slizský šerif a bláznivě zamilovaná čarodejnice. K tomu všemu doplňky typu nafukovacích bot, velmi odolný pás cudnosti a aparát ve tvaru gilotiny k vykonávání obřízky. Spousta vtipných drobností, slov, gest, frází parodující věci ze skutečnosti a z jiných filmových děl. Skvělá kombinace spolu s velmi sympatickým představitelem Robina Hooda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To musej dělat titulky ohněm? -To je fakt. Vždycky, když točej Robina Hooda, podpálej nám celou vesnici. Když mi bylo osm, miloval jsem tenhle film. V té době jsem se u něj třískal smíchy a to jsem ani pořádně nevěděl, že to má být parodie (tehdy jsem ani nevěděl, co to parodie je, pochopitelně.) A teď, když jsem už o něco starší, se prakticky nic nezměnilo. Sice už se u toho netřískám smíchy tak, jak předtím, ale pořád je tohle jedna z mála posledních dobrých parodií. Navíc, už mám něco nakoukáno, tak dokážu ocenit i cílené parodie (samotný Robin Hood, Kmotr). Možná jsem ovlivněný dětskou nostalgií, ale tohle je film, na kterém jsem vyrůstal a který mě jen tak neomrzí. Zvláště dnes, kdy je slovo parodie tak často spojováno s hnusy největšího kalibru. Na všechny tyhle tvůrce bych poslal Jeníčka (nenechte se zmást jménem, je to už vlastně velkej chlap!) A krásnější Marian jen tak někde nenajdete… prostě za 100 %. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Vedle Spaceballs nejlepší Brooksova parodie. Můžu to vidět 7x do tejdne a stejně se budu chlámat až na lesy. A kromě toho, nejkrásnější Mariana ze všech, je právě tady. Dabing výjimečně geniální. Protože v originále nejsou Lotringhamovy přebrepty tak dobrý, jako když se ozve "Vyklučte nám toho dáka" nebo "Ty nevíš, že je v lesnatých králích loveno zakázat vepřové divoce?" V kadenci vtipů za minutu je tohle dílko na čelních místech a trapnost je tu minimální. Brooks je génius :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Když v lese napadnou vojáci Hepčíka a Robina, tak Hepčík řekne: Doufám, že to někdo natáčí!" To je odkaz na incident, který se stal Rodneymu Kingovi, když ho v roce 1990 několik členů policejního oddělení Los Angeles brutálně napadlo. Jednomu přihlížejícímu se to podařilo natočit na kameru. (viperblade)

Reklama

Reklama