Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si dvojku Halloweenu okamžitě po závěrečných titulkách jedničky (respetive jsem během jednoho deštivého víkendu nedávno sjel kompletní halloweenskou sérii, všech deset filmů - tedy jedenáct, ale o tom více u H6) a nebojím se říct, že nejde o dva filmy, ale jeden díl na dvě části. Ne snad proto, že děj dvojky začíná přesně tam, kde skončila jednička, ale pro totožný styl vyprávění, stejné napětí a stejně děsivou postavou zabijáka. Přibylo vražd (celkem devět) - tentokrát Míša Majerů notně zredukoval počet zaměstnanců haddonfieldské nemocnice. Ale lepší než je propouštět, že jo. Tempo je možná maličko udýchanější, ale vynahrazuje to bezchybný Donald Pleasence, jehož dr. Loomis zde není jen neúnavný killer-hunter, ale dostal daleko víc prostoru. Je mimochodem docela zajímavé, že ačkoli je Michael ročník 1957 a děj se odehrává v roce 1978 (taky je zdůrazněno, že mu je 21 a ségru kuchal rybičkou v 6), v titulcích máme u herců napsáno Michael age 6 a Michael age 23. Jak u prvního, tak u druhého dílu. No, stane se. Krvavě zábavný film, který za to rozhodně stojí. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 2 krásně navazuje přesně na první díl. Pro změnu se tady režie ujal Rick Rosenthal a stejně jako u jedničky dělal John Carpenter hudbu a producenta. V roli Michaela Myerse už hrál jiný herec - Dick Warlock a byl pořád stejně dobrej. Donald Pleasence a Jamie Lee Curtis zase ve stejných rolích. Atmosféru si to drží stejnou akorát se odehrává v nemocničním prostředí a funguje to furt dobře jako u jedničky. Vražd je už ve filmu víc a některý jsou líp provedený, ale gore skoro žádný. Tenhle díl se mi líbil hlavně v tom jak navazuje na předchozí a že si nese furt atmosféru jedničky. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobrý ako jeho predchodca. Trošku zamrzí, že úvodnej témy je tam trošku menej ako v jednotke ale stále slušný a napínavý film, vo svojej dobe naprostý vrchol. Hoci dnes už ten film nie je ani desivý, je to klasika a to režijne aj scenáristicky perfektne zvládnutá, oproti iným vyvražďovačkám absolútny vrchol. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

"John Carpenter natočil za malý peníz hororovou klasiku a vydělal na tom balík!" "Musíme kout železo, dokud je žhavé!" Tohle si určitě řekli hollywoodští producenti a pustili na svět jednu z nejdelších filmových sérií. Co na tom, že nestojí za nic.... Jedna z věcí, kterou filmu nikdy neprominu je nelogičnost a té tady nalézám dost. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuju díky bezprostřednímu navázaní na úvodní díl za jedno z nejlepších pokračování v hororových sériích vůbec a také za díl jdoucí s jedničkou ruku v ruce. Co měla jednička navrch po stránce příběhu a nevyzpytatelnosti, to má dvojka navrch ve slasherovitosti, tedy body countu a stylových mordech. I když se změnil režisér, Carpenter je z filmu pořád cítil, takže já nevidím moc kvalitatnivní rozdíl mezi jedničkou a dvojkou, jedno jsouc. Doporučuju jako 2.část klasiky. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 25,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Pamela Susan Shoop (Karen) během natáčení scény ve vířivce dostala ušní infekci. Později říkala, že voda ve vířivce nebyla moc čistá. (Chatterer)
  • Scénu na parkovišti, kde Laurie (Jamie Lee Curtis) vypadne z auta na asfalt, točila herečka bez pomoci kaskadéra. (ČSFD)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama