Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si dvojku Halloweenu okamžitě po závěrečných titulkách jedničky (respetive jsem během jednoho deštivého víkendu nedávno sjel kompletní halloweenskou sérii, všech deset filmů - tedy jedenáct, ale o tom více u H6) a nebojím se říct, že nejde o dva filmy, ale jeden díl na dvě části. Ne snad proto, že děj dvojky začíná přesně tam, kde skončila jednička, ale pro totožný styl vyprávění, stejné napětí a stejně děsivou postavou zabijáka. Přibylo vražd (celkem devět) - tentokrát Míša Majerů notně zredukoval počet zaměstnanců haddonfieldské nemocnice. Ale lepší než je propouštět, že jo. Tempo je možná maličko udýchanější, ale vynahrazuje to bezchybný Donald Pleasence, jehož dr. Loomis zde není jen neúnavný killer-hunter, ale dostal daleko víc prostoru. Je mimochodem docela zajímavé, že ačkoli je Michael ročník 1957 a děj se odehrává v roce 1978 (taky je zdůrazněno, že mu je 21 a ségru kuchal rybičkou v 6), v titulcích máme u herců napsáno Michael age 6 a Michael age 23. Jak u prvního, tak u druhého dílu. No, stane se. Krvavě zábavný film, který za to rozhodně stojí. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mě první dva filmy ucelený "dvojfilm"... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. hororová léta... /85%/ ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Rosenthal sice navazuje tam, kde Carpenter skončil, ale v jeho podání je druhý Halloween jen zdatné "nechtěné" béčko, které nejvíc těží z pocitů nastolených prvním dílem. Nepříjemné hudby (i když značně pozměněné) a vyprázdněných exteriérů se dočkáme stejně jako minule, jen už to není to pravé. Násilný přechod do nadpřirozena a přerod Michaela Myerse do podoby démona už bohužel přináší více logických děr ve scénáři, než je zdrávo. Nakonec všechno, co dělá tenhle druhý díl koukatelným a napínavým, je Rosenthalovo zdatné imitování Carpenterových propriet. Překvapivě se mu to ale daří. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film přímo navazuje na první díl a začíná tam, kde první díl končil. Celý film se opět odehrává v jediném krvavém večeru a jak tomu u pokračování bývá, je zde více krve a mrtvol. Naštěstí se filmu daří držet kvality prvního dílo a je to slušná a napínavá jízda. Mé hodnocení se odvíjí od toho, že ani první díl nepatří mezi mé oblíbené hororové klasiky, ale kvalita se mu nedá upřít. Stejně tak je tomu i v tomto případě a v několika ohledech je na tom i lépe, než původní film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Teraz keď už mám niečo odpozerané v tomto žánry, nemá to až taký efekt ako pri prvom dosť dávnom pozretí, keď som mal z tej atmosféry miernu triašku teda vtedy náležitý prirodzený strach s postavy Michaela Meyersa, tmavých miest a zákutí. Nuž je tam z môjho pohľadu vidieť jednoduchosť a to príbehová, dialógová plochosť a ten efekt strachu tam dohromady skoro nie je, vraždy spravené klasicky bez náznaku toho aby obeť mala možnosť akokoľvek zareagovať... takže dohromady nič nové ale ako taký priemer na roky 80. sa to dá zniesť. ║Rozpočet $2,5miliónovTržby USA $25,533,818Tržby Celosvetovo $25,893,767 ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Jedná se o jediný díl, který se odehrává ráno 1. listopadu, ostatní končí během halloweenské noci 31. října. (Takeshi666)
  • Podle původního scénáře se měl děj Halloweenu II odehrávat ve výškové budově. (Chatterer)
  • Pamela Susan Shoop (Karen) během natáčení scény ve vířivce dostala ušní infekci. Později říkala, že voda ve vířivce nebyla moc čistá. (Chatterer)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno