Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Další česká komedie bez humoru. A co hůř: Rapoš už zapomněl režírovat, zúčastnění herci a herečky zapomněli hrát (pokud tedy někteří hrát někdy uměli - že Petře Rychlý, Evo Vejmělková ?), scénář obsahuje "komické" situace a "vtipy", které byly otřepané už tak někdy před sto lety, film je plný product placementu a režisérových kamarádů a příbuzných v epizodních rolích.... Fakt nevím, co bych na tom pochválil. Vejmělková měla zůstat u své profese psycholožky, to jí jde, doufám, líp. ()

Spiker01 odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečné zlo, tady se nepovedlo vůbec nic a bude se to líbit asi jen ženám v určitém věku. Absolutně se nedokážu vcítit do herců, kteří se snad museli stydět, co hrajou a když Jana Paulová říkala, že roli přijala i kvůli scénáři a režisérovi, tak fakt nevím. Na druhou stranu je tu celkem výškrabek nezajímavých českých herců z pitomých dlouhotrvajících seriálů, takže to jen dotváří výsledný hrůzně obludný dojem. ()

Reklama

Berta 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil i když nemám ráda filmy tipu reklamy na bohatství. Ale tady je to součástí výpovědi. Je to vlastně filmový vtip, Ba co více než vtip, jsou to zhmotněné a filmem zachycené emoce, které asi cítí každá podvedená žena, Proto také emoce zasahují i muže a vesměs většina recenzí a hodnocení psaná muži je odpad! Äno jsou to primitivní emoce, které se derou na povrch u většiny podvedených a oklamaných a pánové přiznejte si, že kdyby ten film byl natočen obráceně, ta, že by se mstili muži, tak hodnocení by bylo shovívavější, Ano, děj je trochu nelogický, trochu přehnaný, prostředí a finanční možnosti pro většinu diváků za hranicí nejodvážnějších snů, emoce bez skrupulí. Ano ale díky tomu to je obraznější a vypovídající. Zhrzená manželka v zástěře píchající vidličku do pneu manželovy felicie nebo stříhající manželovy montérky,  by asi tolik filmového materiálu nezabrala a v celku by to zas až tak moc výmluvné nebylo. Takže za mne dobrý a děkuji za to, že někdo dokázal přes toto skvělé a neokoukané obsazení vynést vtipnou formou na povrch to, co cítí téměř každá žena. A berme to jako bláznivou komedii a ne horor a návod jak zruinovat mužské pokolení. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pravda je to, čo napíšeme. Povedala hneď v úvode šefredaktorka novín. Toľko k súčasnej žurnalistike. Inak je to príjemná, jednoduchá, priamočiara, miestami aj vtipná komédia o troch vyžitých, ale stále zachovalých cundrách, ktoré zistili, že ich manželia to klátia doradu. A tak sa idú pomstiť. Sofistikovane, premyslene, ale stále jednoduho a infantilne, presne ako sme zvyknutí. Čakal som väčšiu kokotinu. Vejmelková je stále krutoprísna kosť a znovu som rád videl Janu "Vilmu" Paulovú. 1 z 5 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bojové Vozidlo Pěchoty rozjíždí napadrť ostatky svých partnerských omylů. Někde od scény s oplzlým hasičem jsem nabyl dojmu, že pomoc potřebují především tvůrci této trapňoučké taškařice, protože buď jim někdo ošklivě ublížil, a nebo trpí bludy, že by mohli vytvořit něco zábavného, co není úplně na hlavu. Poslední scéna měla končit tak, že terapeut Kohák skočí pod autobus. Já bych ho pochopil.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)
  • Režisér filmu a spoluautor scénáře Dušan Rapoš uvedl: „Bylo to fajn. Celý štáb v čele s mými skvělými kamarády, producentem Petrem Šiškou a kameramanem Davidem Ployharem, odvedl profesionální práci a do filmu o ženské solidaritě dal i něco navíc. Své srdce, talent a trpělivost. Také jsem měl tu čest dělat Ženskou pomstu s výbornými herci, které to bavilo. Na place panovala pohoda a já bych rád, aby se tato pohoda přenesla taky do filmu a potěšila diváky. A to nejen ženy.“ (SONY_)

Reklama

Reklama