Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (374)

cariada 

všechny recenze uživatele

Snaha udělat komedii ala slunce ,seno... jenže jim to poněkud nevyšlo a je z toho trapnost nad trapnost. Přesto bych to viděl asi tak na 35% proto ty dvě hvězdy. Občas se u toho člověk docela i zasměje ,i když opravdu jen občas. Největší kýč byl rapující černoch na českou klasiku u autobusu. Po revoluci se točily perly. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Film, který jako komedie funguje jen , když se tam objeví Roman Skamene, jinak bída. Na tomhle filmu nejvíc ocěňuju to nadšení, že po pádu komoušů se snažili zobrazit/podpořit snahu naší republiky stát začlenit se mezi civilizované západní státy. Dneska už to asi nikdo nepochopí, ale byly doby, kdy přejet česko-německou hranici byl stejný svátek a pocit svobody jako když někdo dneska vyleze na Kilimansžáro, podnikat znamenalo dělat něco naprosto fantaskního jinak než jak se dělalo 40 let. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Opravdu příšerná komedie, která je plná trapného a nevtipného humoru. Kromě toho je tu i naprosto stupidní děj a plno logických nesmyslů (každý Francouz po pár minutách jízdy umí plynule česky). Abych nelhal, nějaký ten fór se povedl, ale mnoho jich není. Je to tak neuvěřitelně blbé a zvláštní, že na to pokaždé musím koukat a nikdy nevěřím svým očím, co to vlastně natočili... ()

marek86 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, trhala fialky dynamitem, patří mezi uživateli čsfd mezi jeden z 250 nejhorších filmů, já zde najdu místa, u kterých se zasměju a není jich rozhodně málo. Je to taková trhlá komedie, která má určitě svoje slabší místa, ale celkově bych tento film do odpadu určitě neodsunoval. Znám i daleko horší filmy. Moje hodnocení 6/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je tak krásně pitomá, že se ani na ni nemůžete zlobit. Amatérská režie zajímavý nápad s cestovkou doslova pohřbívá, ale herci si to užívají a z tupého scénáře přece jen několikrát vydolují vtipnou hlášku. Růžičková a spol. rozdávají dobrou náladu a ještě se přitom projedete po celkem atraktivních destinacích. 50% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Film navštívilo v kinech 736 221 diváků a vydělal 12 220 454 Kč. (Pumiiix)
  • Sourozenci Karafiátovi mají stejná křestní jména jako jejich představitelé, Helena a Jiří. (Investman)
  • Helena Růžičková ke konci filmu říká: ,,Hynku, Viléme, Jarmilo." - odkazuje tak na báseň Máj od Karla Hynka Máchy. (vyfuk)

Reklama

Reklama