Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel vzniknout, aby nikdo nezapomněl, jak to tehdy v devadesátých letech vypadalo. Nekonečné možnosti, obrovská touha podnikat, ale i prospěchářství, šméčka a hrůzostrašný amatérismus. To poslední vystihuje i samotný film. Špatné je všecko a kapitola sama pro sebe scénář. Povedené vtipy jsou snad tři a zbytek času jsem strávil kroucením hlavou nad tou křečovitou zoufalostí. Heleně Růžičkové patří obdiv za elán, se kterým se role chopila. Tím ovšem neříkám, že zahrála nějak zázračně. Lubomíra Lipského mi naopak bylo skoro líto. ()

marek86 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, trhala fialky dynamitem, patří mezi uživateli čsfd mezi jeden z 250 nejhorších filmů, já zde najdu místa, u kterých se zasměju a není jich rozhodně málo. Je to taková trhlá komedie, která má určitě svoje slabší místa, ale celkově bych tento film do odpadu určitě neodsunoval. Znám i daleko horší filmy. Moje hodnocení 6/10. ()

Reklama

PBLead 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a naposled jako 6leté dítě a týden jsem z toho v dobrém slova smyslu nevyšel z úžasu. No a jak to tak bývá, věci, které se mi trochu líbily v dětství, považuju dnes za velmi dobré, a věci, které se mi líbily, považuju za vynikající (např. Sám doma, 6 medvědů s Cibulkou apod.). Takže ano, tenhle film je špatný a ne není to z mé strany trolling, ale jako 6letému fakanovi se mi to prostě líbilo, takže bych tomu tak ty 4 hvězdy asi dal. ;) P.S. Nezapomenutelná je ta scéna, když se jde Růžička junior vysrat do lesa. To se mi moc líbilo a smál jsem se tomu ještě týden. ;) ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Já bych tento snímek neviděl jako úplně nezdařilou věc. Když jsem ho zhlédl poprvé, velmi jsem se u něho nasmál. Dodnes si ho tu a tam pouštím, když si chci odpočinout. Mám rád Helenku Růžičkovou a ta si roli zde viditelně užívá. Není to možná komedie, u které bychom se váleli smíchy a ani bych to nezařadil do TOP 30 české kinematografie. Ale na sobotní odpoledne a relax to není zas tak špatné. A nějaký ten úsměv u toho také vyloudíte. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

A ja som si myslel, že toto je klasika. Zopár rokov som sa tejto "komédii" v ponuke televíznych staníc vyhýbal, až raz, jedného nedeľného popoludnia ma to prepadlo a ja som len vyvaľoval oči. Tak to bolo vysoko, ehmm chcel som povedať nízko pod moje očakávania. Námet je celkom fajn, a o tvorivých schopnostiach národa českého som nikdy nemal pochybnosti, ale toto je sila. Absolútne minimum zmysluplného humoru a schopnosť bleskového prekonania jazykovej bariéry medzi Čechmi a Francúzmi ma zrazili do kolien. Videl som aj horšie a trápnejšie filmy, ale tých lepších som videl niekoľkonásobne viac. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)
  • Filmování probíhalo v Paříži, Rakovníku, Praze, Brně a na hradě Špilberk. Natáčelo se také ve vinných sklepech v Petrově a na zámku Koloděje. (M.B)
  • Helena Růžičková ke konci filmu říká: ,,Hynku, Viléme, Jarmilo." - odkazuje tak na báseň Máj od Karla Hynka Máchy. (vyfuk)

Reklama

Reklama