Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Průměrná veselohra, která ovšem neurazí. Pokud ji porovnáme s trilogií "Slunce, seno", tak teprve vynikne dobrá kvalita Troškových filmů. Protože on kdysi docela dobrý režisér skutečně byl. Ve "Fialkách" bohužel není mnoho zlidovělých hlášek a prostě zde chybí nějaký styl, ale zase ve srovnání s "Kameňáky" a "Babovřeskami" je to celkem v pohodě, takže ty tři hvězdičky dám. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Absolutní porevoluční propadák. Je to takové SLUNCE, SENO, EROTIKA ušité rychlou jehlou. Růžičková v lidovém kroji zpívá na playback z gramofonu před Eiffelovkou! Vedle ní stojí Růžička v převleku medvěda a Roman Skamene se protahuje v retro plavkách s nafouklou činkou. Tak tohle fakt ne! A ten příběh, že z Paříže budou do Čech vozit turisty je absolutně bizarní. Stejně tak jako jim pomáhá francouzskej černoch, který samozřejmě umí česky, protože studoval medicínu v Praze. [16483. hodnocení, 360. komentář, 25%, 360. nejhorší film] ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Fialkami jsem naprosto fascinován. Technicky je to profesionálně odvedené a bez ironie, děj je tak šílený a nepředvídatelný, že jsem opravdu s napětím očekával, jak podnikatelský průser rodiny Karafiátů dopadne, tomu říkám boj proti stereotypu. Film obsahuje nesčetné množství moudrých prohlášení, většinou napsaných pro Helenu Růžičkovou, snad první úžasný fekální vtip v porevolučním českém filmu - "křtění" pomalované kadibudky za skandování davu a tak zvrácený humor-nehumor, že milovník alternativy jej sleduje velmi pohodlně. Je to jeden z nejhorších porevolučních filmů? To určitě ne. Jsou filmy dobré a špatné a... divné - a tam řadím Fialky. Možná spíš poslouží jako poměrně úpřímné svědectví o počátcích podnikání v Čechách, tehdejších rozdílech se Západem a o tom, jak to tu fungovalo a podvádělo se. Přál bych si, aby Trhala fialky dynamitem 2 pojednávalo o tom, jak Karafiátovi nevinně zkusí podnikat s lehkými topnými oleji... ()

solskjaer odpad!

všechny recenze uživatele

Chyba tohoto filmu není ani tak v dost ubohém scénáři , ale hlavně v naprosto nehereckých výkonech "herců". Nechápu jak mohla pani Růžičková takhle špatně zahrát, když si vzpomenu jak hrála ve Vlaku dětství a naděje či v Homolkách tak mi je jí až líto. Že pan Skamene ani moc hercem není na to jsem zvyklí, ale pani Růžičková mě nemile překvapila. CHtěl jsem dát 1 hvězdičku - tak říkajíc "za snahu", ale pak jsem si vzpoměl na absolutně nezvládnutý způsob vyjadřování (Francouzi uměli za 20 minut Česky apod..). Hrůza! ()

PBLead 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a naposled jako 6leté dítě a týden jsem z toho v dobrém slova smyslu nevyšel z úžasu. No a jak to tak bývá, věci, které se mi trochu líbily v dětství, považuju dnes za velmi dobré, a věci, které se mi líbily, považuju za vynikající (např. Sám doma, 6 medvědů s Cibulkou apod.). Takže ano, tenhle film je špatný a ne není to z mé strany trolling, ale jako 6letému fakanovi se mi to prostě líbilo, takže bych tomu tak ty 4 hvězdy asi dal. ;) P.S. Nezapomenutelná je ta scéna, když se jde Růžička junior vysrat do lesa. To se mi moc líbilo a smál jsem se tomu ještě týden. ;) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Helena Růžičková ke konci filmu říká: ,,Hynku, Viléme, Jarmilo." - odkazuje tak na báseň Máj od Karla Hynka Máchy. (vyfuk)
  • Pohřební auto, které se objevuje v průběhu celého filmu, patřilo pohřební službě v Berouně. Po havárii a několikaletém odstavení bylo v roce 2007 sešrotováno. (Stejšn)
  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)

Reklama

Reklama