Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

imf 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš bezstarostný akčňák, ve kterém Kim Basinger opravuje telefony a Chris Evans devadesát minut běhá po městě a dělá bordel. Už tehdy jsem věděl, že z toho kluka něco bude. Jason Statham uklizen do pozadí, Jessica Biel je na plátně snad pět minut (všichni tři si to pak vynahradili v konverzačce London), ale celkem to šlape a i když si na to pravděpodobně o hodinu později nevzpomenete, bude vás to bavit. Víc podobně "nenápadných" produkcí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

už dávno mi tak nikdo nezahrál na trapnou notu jako D.R.ELIS. bohužel mu v tom sekundovali i herecké výkony hlavních představitelů, ale scénárista a režisér jsou ti hlavní co si zaslouží pověsit za kou.e do průvanu! nevím jestli vůbec někdo bude mít zájem o nahrávku z mobilního telefonu, ale já asi nebudu mít chuť se na tento snímek podívat znovu. není zase tak špatný, jen mi bylo vše řečeno na první zavolání. a ani mobil se mi nevybil! (a to nemám funglovku baterku). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi nejseriózněji podaný film od mého velkého oblíbence Davida R Ellise. I když jeho charakteristický styl a schopnost umět celé téma vhodně odlehčit se projevuje i tady. První půlka se bere celkem vážně, no v té druhé už nám režisér dává tak trochu najevo, že to zase až tak horký nebude, ale mě to nepřekáží. Spíš naopak. Statham jako záporák je naprosto bombastickej a ta role mu padla jako ulitá. Jinak dokonalý příklad efektivního využití mobilního telefonu ve filmu. Děj odsejpá slušně, není šance se nudit a tak snad jenom zarazí pár do očí bijících nelogičností u kterých by mě, ale vůbec nepřekvapilo, kdyby byli přímo tvůrčím záměrem.80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde Basinger ostala oblečená a dokonca nikoho nepreblafla, pritom Basinger je známa hrou nielen na basu, ale hlavne na trombóny. Inak akčná jednohubka bez brutálne napínavých sekvencií, bez prekvapení, len to preletí, ale cez kratšiu stopáž to naozaj ide svižne a primerane zábavne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na několika místech CELLULAR dokonce překvapil, ale většinu stopáže je to více méně jedno velké klišé. Ale zároveň pohodová zábava na páteční večer. Evans je tady hodně v pohodě a Statham zase v trochu netradiční záporné roli. Mile překvalpila i malá rolička Jessicy Biel. Docela zvláštní je, že se i tihle tři sešli o rok později v dramatu London. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)
  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)
  • Honička na střeše banky a konec filmu podkresluje píseň "Sinner Man", jenž (krom mnoha dalších snímků) byla použita i ve vyvrcholení filmu Aféra Thomase Crowna (1999). (Lasskoun)

Reklama

Reklama