Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 635)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem chodící učebnice dějepisu a plete se mi i první a druhá světová válka, (ano stydím se za to, neřvěte na mě =o) tak mi moji radost z jakéhokoliv historického filmu nesrovnalosti nezkazí.. Já se koukám na film jako na tabulku čokolády, netěším se na obal, ale obsah. Na to co mi přinese, a jak se pak budu cítit. :o) A jak se cítím po Gladiátorovi?? Plná :o) Je tam všechno, po čem moje srdce touží. Skvělý hrdina a úžasný záporák. Akční scény, u kterých se pohybujete jako on, aby jste uhnuli ráně. Smutek, který Vás zahltí, jako byste vy přišli o rodinu.. A touha po pomstě je tak veliká, že si nepřejete nic jiného, než aby to už konečně udělal.. K tomu si přidejte úžasnou hudbu Hanse Zimmera a máte z toho dokonalý požitek :o) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Franzoni, John Logan, William Nicholson / Story by David Franzoni | Hudba: Hans Zimmer, Klaus Badelt, Lisa Gerrard | Produkcia: Douglas Wick, David Franzoni, Branko Lustig | Distribúcia: DreamWorks (USA), Universal Studios (non-USA) | Štúdio: Scott Free Productions, Red Wagon Entertainment | Rozpočet: 103 miliónov $ | Tržby: 457,640,427 $ || ,,Stojí vůbec Řím za lidský život?,, V tomto filmu tomu tak bylo. Russell Crowe, Joaquin Phoenix, réžia Ridleyho Scotta, a hudba samá spojuje niečo, kôli čomu sa filmy oplatí robiť a pozerať. Premňa jednoznačne najlepší historický film všetkých čias spolu s Gibsonovým Braveheart-om. A Rím bol taký krásny, že namiesto Maxima by som bol s tými légiami prebral moc natrvalo! Keby mu to scenár dovolil aspoň na 20 minút :) ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velkolepý historický film se vším všudy, tak jak to Hollywood umí. Úžasný příběh od David Franzoniho i hudba od Hanse Zimmera. Jeden z těch mála filmů, který vám vyrazí dech. Film který získal 5 Oskarů za nejlepší film, nejlepší mužský výkon v hlavní roli, zvuk, kostýmy a vizuální efekty. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me spolu s Vetrelcema nejlepsi Scottuv film a zaroven jeden z nejlepsich historickejch velkofilmu. Hlavni plus filmu je herecke obsazeni, protoze Russell Crowe je fakt hodne dobrej a pravem dostal oscara a i ostatni se snazi, hlavne Joaquin Phoenix, kteryho nak zvlast nemusim, ale tady fakt predved hodne slusnej vykon. Bohuzel sem se parkrat nudil (pri dohadech mezi senatory), coz se u takle dlouhyho filmu dalo cekat, ale na druhou stranu, bylo to skutecne jen minimalne. Problem je v tom, ze toho politikareni je tam trochu moc a misty to jen zbytecne zdrzuje od audiovizualne bombasticky podivany, navic na ukor bitek, kterejch tu mohlo bejt vic, ale ty co tu jsou, jsou perfektni. V podstate to je tak, ze kdyz je na scene Russell je to dokonaly a kdyz neni, tak je to jen nadprumer. Po trikovy strance je to taky parada. Doporucuju SE verzi. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Perfektní Joaquin jako císař a Russel jako ten, po kom se chtělo, aby sklonil hlavu a zvolal Ave Ty! Tak to kdysi chodilo, že váš život nebyl váš a jen palec a rozmar rozhodoval o tom, jak dlouho budete moci nořit svá chodidla do písku římského Kolosea. Dokážu si představit tu beznaděj a nesmírnou nenávist, kterou Maximus musel cítit k někomu, kdo kvůli pýše a žárlivosti vzal život jeho nejbližším. Silný příběh v rukou vynikajícího režiséra, se stal spolu s hvězdným hereckým obsazením a s jedním z nejkrásnějších filmových soundtracků neskutečným zážitkem. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (153)

  • Scéna, která znázorňuje Maximovo (Russel Crowe) vnímání smrti své rodiny, byla původně ztvárněna jinak, než vidí divák ve filmu. Maximus měl mít při cestě pouští vidění, při kterém sledoval usmrcení rodiny, aniž by byl na místě vraždy fyzicky přítomen. Tato scéna byla natočena, ale v konečné verzi filmu nepoužita. (FIBO)
  • Režisér Ridley Scott a Russell Crowe (Maximus) v audiokomentáři k filmu vzpomínali na zesnulého Olivera Reeda (Proximo). Dle jejich vzpomínek na natáčení byl Reed uzavřený sám do sebe a skoro s nikým se nebavil. Při natáčení podával solidní výkony, ale nešlo s ním jednu scénu natáčet více než třikrát, pak začal být Reed nesoustředěný a neměl daleko k agresi. Ridley Scott nicméně uznává, že prvotní filmování obrazů, ve kterých Reed vystupoval, bylo herecky nejlépe provedené. (FIBO)
  • Stavba filmového Kolosea trvala 19 týdnů. (FIBO)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama