Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Hallenbeck býval elitním tajným agentem, který kdysi dokonce zachránil život americkému prezidentovi. To už je ovšem minulost. Nyní se živí jako soukromý detektiv, jehož nejvěrnější družkou se stala láhev levné whisky. Když mu přítel Mike Matthews dohodí jako kšeft ochranu barové tanečnice Cory, netuší, že se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Nejprve exploduje auto s Matthewsem a vzápětí je i přes veškerou jeho snahu Cora přímo na ulici zavražděna chladnokrevnými zabijáky. Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se pokusila vydírat majitele fotbalového klubu Hřebců Marconeho s cílem dostat Jimmyho, který byl distancován kvůli drogám, zpět do hry. Tím, že našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe podezřelým z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy Sáry. Navzdory všem překážkám zjistí Joe, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl právě on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a překazil jeho sadomasochistické hrátky, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 426)

choze 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční podívaná z bezčasí, kdy ještě dobíhala úžasná akční 80. léta (SMRTONOSNÁ PAST 3, SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 3) a ještě se nerozjela úžasná akční léta devadesátá, kdy se John Woo přestěhoval do Hollywoodu a na scéně se objevil Michael Bay a Wachovští bratři v (počítačovém) triku. Z doby kdy Tony Scott ještě nekurvil svoje filmy epileptickým střihem a Shane Black (který za scénář SKAUTA inkasoval rekordní milion dolarů o pět let později si už naúčtoval 4 mega ZA dlouhý polibek na dobrou noc) svými brilantními vtipnými scénáři se stylovými hrdiny z masa a kostí pomáhal odstřihnout akční film od namaštěných svalů a Ronalda Reagana. Z doby kdy Arnold natočil T2 a POSLEDNÍHO AKČNÍHO HRDINU, Sly CLIFFHANGERA a DEMOLITION MANA, van Damme DVOJITÝ ZÁSAH a UNIVERZÁLNÍHO VOJÁKA, velký Steven PŘEPADENÍ V PACIFIKU a Bruce Willis POSLEDNÍHO SKAUTA a SMRTONOSNOU PAST 3. SKAUT je stejně jako předchozí Shaneův počin, SMRTONOSNÁ ZBRAŇ černobílý parťácký akčňák nabitý dostatkem drsné akce a doslova přebitý slovními přestřelkami a vtipnými hláškami. Opět nechybí nihilistický hrdina (vlastně dva), drogy a náležitě slizský padouchův poskok, který když už se zdá být po všem zaútočí na hrdinovu rodinu. Přesto nebudete mít pocit, že se Black vykrádá a ani kdyby, nebude vám to ani trochu vadit. A já osobně mám stejně SKAUTA radši než ZBRAŇ. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pohodový akčný film z prostredia profesionálneho amerického futbalu. "Posledný skaut" vyčnieva z rady podobných titulov hlavne vďaka Bruce Willisovi, ktorý perfektne zahral hlavnú úlohu súkromného detektíva Joe Hallenbecka. Jeho herecký prejav urobil túto postavu hodne charizmatickou. Tvrďák, trocha smoliar, ktorý sa s ničím moc nemazná. Keď je treba strieľa, sem tam prerazí niekomu nos a popri tom nezabúda prihodiť vždy nejakú vhodnú hlášku. Proste chlapák, "Posledný skaut". *** ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poctivá, nefalšovaná a klasická akční jízda natřískaná kvantem vynikajících hlášek a charakteristická přímočarým dějem přesně tak, jak to u starých akčňáků máme rádi. Bruce Willis je tu cool podobně jako v Die Hard či mladším Pulp Fiction, jeho parťák taktéž a potěší i Noble Willingham (C.D. Parker z Walkera texas rangera) v záporné roli. Nikdo tě nemá rád. Všichni tě nenáviděj. Posereš to. Usměj se, čuráku. :) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tonyho lexikon smrtonosných hlášek zabalený do uhlazeného akčního kabátce, který koncentruje to nejlepší na obšírném střílečkovém žánru. Film taktéž obsahuje nejupřímnější vyznání z lásky ("Jdi do prdele, Sáro!") a vyloženě ukázkovou chemii mezi dvěma hlavními charaktery (jen to jiskří). Někdo by řekl, že Skaut je dosti přízemní, ale ten někdo je podle mého šupák a antagonista a Satan Claus a zřejmě se cítí dost osamělý a měl by si pořídit psa. Nebe je modrý, voda je mokrá a Poslední skaut je něco jako vedoucí dětského tábora. Jupijej! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Shane Black je prostě neřízená střela- Tento scénárista z kterého se později stal režisér se pravděpodobně jednou provždy zapsal do filmové historie. Napsal první Smrtonosnou zbraní, která nastartovala jednu z nejlépe fungujících akčních sérii všech dob, dále pomohl napsat Posledního akčního hrdinu, který je dodnes oukey filmovou záležitostí a především napsal a zrežíroval Iron Mana 3, pravděpodobně nejosobitější film z rozšířeného univerza Marvelu. V roce 1991 ale především napsal scénář k Poslednímu skautovi, který je dost pravděpodobně jedním z nejlepších buddy filmů všech dob. Historek kolem Prvního skauta vzniklo mnoho- Shane Black opustil Smrtonosnou zbraň 2, jelikož se studiu nelíbila jeho o dost temnější verze ve které měl navíc zemřít Riggs. Black se tedy poté rozhodl napsat Posledního Skauta. Produkoval Joel Silver, který stal i za Smrtonosnými zbraněmi, k režii se dostal Tony Scott a za psacím stolem psal sám Black- Co se mohlo pokazit? To je právě otázka. Shane Black i Tony Scott povídali, že původní scénář byl o hodně lepší než ten, který byl nakonec použit a oba tak na něj vzpomínali jako na film, který mohl být lepší. Black dost možná vzpomíná dodnes, Scott už tolik ne jelikož před 6 lety skočil z mostu, poté co zjistil, že má nádor na mozku. Sám jsem Posledního Skauta viděl poprvé před 3 roky kolem 12 lety a vlastně mně tolik nezaujmul a skoro vůbec jsem si ho nepamatoval. Teď viděno podruhé na velkém platně, o 3 roky později a dojem je o hodně lepší. Projekci Posledního skauta jsem si totiž vyloženě užil a bylo by to snad jako bych ten film viděl poprvé a to co jsem před 3 roky viděl byla nějaká zkušební verze. Ten film není dokonalý. Je pravda, že pravděpodobně mohl být lepší po všech těch historkách. Na internetu se snadno dohledají Blackovy původní scénáře, které navíc píše svým specifickým humorem a je v něm vidět, že původně mělo finále tvořit závod na lodích a žena Joa Hallenbecka měla být málem rozsekaná motorovou pilou. Jaký mohl být Poslední Skaut v té pravé oficiální Blackově verzi se nikdy nedozvíme, nicméně výsledný produkt stojí za to. Poslední skaut je především šňůrou perel perfektních, komediálně skvěle podaných hlášek. Režíruje vždy řemeslně perfektní Tony Scott a především skvěle pracující duo Willis- Wayans. Je úplně jedno, že se údajně ve skutečnosti příliš nemuseli a jde pouze o filmový trik- ve filmu totiž tato dvojka funguje perfektně. Akce je zajímavou stránku filmu, plná perfektních střeleb, automobilových sekvencí a podmanivé hudby. Blackeův scénář funguje tak proto, že je nekompromisní. Nechybí brutální vraždy, fuckují tu i děcka a proto je film svěží zábavou. V roce 1991 šlo o kasovní propadák (51 mega dolarů při rozpočtu 78 mega dolarů) se špatnými recenzemi. Dnes jde pravděpodobně o jeden z nejoblíbenějších akčních filmů všech dob. A rozhodně se nedá říct, že ne nezaslouženě. PS: Děkuju redakci MovieZone za uspořádanou projekci, byl to perfektní zážitek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy do Cory (Halle Berry) zezadu narazí zločinci, řídí Cory Chevrolet Corvette 1980, zatímco vůz zločinců je Citroën DS 21. Jimmy Dix (Damon Wayans) k této události přijede v Jaguaru XJ třetí série. Auto, které ukradnou Joe Hallenbeck (Bruce Willis) a Jimmy Dix, je BMW 750iL E32. (Steewe)
  • V úvodnej scéne filmu, ktorá začína futbalovým zápasom, môžeme na dresoch hráčov vidieť mená ako Josephson a Coates. Barry Josephson bol producentom filmu a Kim Coates hrá Cheta. (vander19)

Související novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama