Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Titleist 

všechny recenze uživatele

''Já promýšlím golfový úder jako báseň. Nejsložitější první větou je vždycky úchop. Spoj ruce tak aby tvořili celek prostým přehmatem malíčku. ... Pokrle bohům? Jo bohům, že jste omylná, že dokonalost je nedosažitelná.'' Pro každého kdo trochu rozumí golfu jsou tyto věty naprosto geniální. "Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat". Sám hraji golf už 10 let a nevím jak líp by se dala filosofie golfu shrnout. Film je naprosto fantastický. Příběh z jednoho z největších turnajů v historii golfu a překrásně natočený a zrežírovaný. Film, na kterém je vidět jak je golf krásný. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Sedí Costnerovi role arogantního povaleče? Ano! Je Russo ta pravá hezká a nervozní psycholožka? Jistě!! Zelený svět je film, na který mám náladu kdykoliv. Pokaždé mě naštve, když Costnerovi "fouknou bozi proti" a pokaždé dojme, když vytahuje míček z jamky a hází ho k ostatním do vody. Korunu všemu dává skvělý Cheech Marin. "Jsem jedinečnej? Dodej golfovej a potom jsem já, Romeo, tvá Julie... :) " ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film má výhodu, že je pohodový, nie je tam žiadne veľké napätie, človek si ho môže užívať, zabávať na konverzáciách, no zároveň je taký nemastný neslaný, bez zaujímavejšieho príbehu. To so sexom a pýtaním autogramov si naozaj mohli odpustiť, no pre mňa zostanú pamätné najmä scéna pri rieke a scéna s pobavením divákov záverečnou hrou. Škoda, že som nespozoroval, kedy sa do golfistu Roya zamilovala psychoterapeutka Molly, možno by som si to užil viac aj ako romantický film. Sem tam je to predvídateľné, najmä ohľadom strely na pelikána, ale inak fajn film aj keď na mňa pôsobil ako z 80. rokov. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Zelený svět je podle mě nejlepší film o golfu. Proč? Jednoduchý - Hraje tu Kevin Costner! No a co - řekne si někdo. No jo ale jak tu hraje? Brilantně! A když říkám "hraje", nemám na mysli jen ten golf. Jediné co mi brání v plném hodnocení, je to, že golf nepatří ani zdaleka mezi mé oblíbené sporty. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nemusím být milovník golfu, abych mohl mít tenhle film rád. Jakkoli se totiž skálopevně drží zajetých kolejí, je slepě předvídatelný a patetický do takové míry, že i jméno hlavního hrdiny zní jaksi povzneseně a nadpozemsky, pořád je to v prvé řadě nesmírně pohodová, optimistická a vtipná podívaná o krásném sportu a s nejlepším možným castingem, jaký si mohl režisér Shelton přát. Co se týče Costnerových světů, tak ten "Dokonalý" je sice zdaleka nejpůsobivější a co do kvality nejlepší, ale "Zelený" bych s ohledem na finální rozuzlení navštívil rozhodně mnohem raději. 80% a to by bylo, abych si ten golf alespoň jednou také nezkusil :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)
  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama