Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

HEED 

všechny recenze uživatele

Takže, už jsem viděl, film o americkém fotbalu, evropském fotbalu, basketbalu, hokeji, a teď přidávám i golf. Z těch sportovních drama/komedií, mě tento přišel asi nejlepší. Jak píše golfista, je takový uvolněný, nenucený. Má v sobě to kouzlo toho času kdy byl natočen. Možá je to tím, že golf je snad jediný sport který vlastně ani neznám. Na první shlédnutí pro mě velké překvapení. Bavil jsem se opravdu dobře, mosim take pochválít skvělý dabing. Typická vulgárnost, riflové kalhoty až na pás, a né ty teplajznické bederní co se nosí dnes. Mám pocit, že jsem zamrzl u filmů někdě mezi 70 a 99 rokem. Bravo Keve. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

O hranicích psychoterapie (ale "radím i dvojicím, kdybys chtěl přivést svýho caddyho") a sportu bez hranic. "Heleďte, já jsem verbální typ. Mohl byste nějak vyjádřit, co jste právě udělal ?" Od začátku kvalitně napsaná konverzačka, které k hodně vysokému hodnocení ve svém žánru (připomene Krokodýla Dundeeho) chybí jiná představitelka výborně napsané hlavní ženské role a redukce stopáže. 3-4* ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Nakonec Rene Russo ty tři dám. Tin Cup ničím neuráží, ale kromě ne zcela tradičního golfového pozadí ani ničím nezajímá. Romantická linie je provařená, struktura příběhu snad ještě provařenější, Kevin Costner mi moc sympatický nebyl, proto tu trojku zachraňuje právě maximálně příjemná Rene Russo. Králem golfových pohádek pro mě zůstává Bagger Vance. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sladké, laciné, nudné, trapně dlouhé. . Nic moc, budu upřímná. Děj tuctový, přišla jsem asi o 15 minut filmu a nijak mě nepřekvapila změna v ději. Takové laciné to bylo. Romanticky přeslazené, až se mi chtělo zvracet (a že jsem zrovna v milostném rozpuku), Costner co by lamač srdcí mě nikdy neuchvátil, vtípky byly nudné, triky a soustředěné pohledy taky takové zřetelně nahrané. Já vám nevím, fakt nic moc, na sobotní večer, bych si asi vybrala lepší film. ..přebrali si ženský a pořád jsou přátelé.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. Když se vám měkká trojka dřevo změní na železo sedmičku a zahrajete s ní hole in one do jamky Rene Russo, roztrháte druhý den letité rekordy golfového US Open na hadry.. Sportovní specialista Shelton natočil zvláštní film. Romance z prostředí sportu, kde oba hlavní mužští protagonisté usilují o jednu ženu i výhru za pomoci stejných(!) prostředků. To znamená samolibost, arogance a chvástání aneb já jsem primadona, co umí daleko odpálit ten malý bílý nesmysl pokrytý důlky. Kdo je víc? Bacha na mě, pelikáne! Pokud nenosí v peněžence fotku Costnera, může tady divák vůbec někomu fandit..? Jestli však plavete v golfové terminologii, možná se naučíte pár nových temp a co snímku rozhodně nelze upřít, je několik opravdu vtipných momentů a poslední "soutěžní" půlhodina bez zbytečných limonádových příchutí. Trošku to podle Kevinových odpalů na 18.jamce vypadalo, že pořád točí Vodní svět.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama