Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ira film s Danielem Day - Lewisem, kterému sekunduje Emily Watson a Brian Cox? Ano to je přesně Boxer. Drama z prostředí belfastu ukazuje život a utrpení tamních lidí. Jejich mentalita je někdy až šílená, ale film ukazuje, že i v blázinci má někdo chladnou a rozumnou hlavu. Jim Sheridan je zvlaštní režisér s vlastním stylem, který ve svých filmech má rád Daniela Day- Lewise. Ten patří mezi herce, kteří roli dají všechno a všechny jeho postavy byli opravdu dokonale zahrané a nejde jinak než obdivovat tohoto geniálního herce. Emily Watson je moc dobrá herečka a nese také jistý kus filmu na sobě. ()

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

Začínám mít tohoto režiséra ve vražedné kombinaci s D. Day-Lewisem docela rád...Viděl jsem jejich třetí počin a po filmu Moje levá noha a Ve jménu otce byl i tento velmi zdařilý. Opět výborná hudba i děj i herecké výkony. V průběhu filmu jsem měl několikrát neodolatelnou chuť vyhladit celé Severní Irsko, protože mě přišlo, že zde žijí jen samí fanatici a blázni (alespoň v 70. letech 20. století) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmy s boxerskou tématikou rád nemám, ale Boxer se tomu vymyká, protože box v něm hraje jen ryze vedlejší úlohu. Jde o psychologické drama navrátilce z vězení, který řeší problém zpětného zařazení do společnosti rozdělené občanskou válkou, všudypřítomným terorem a zastrašováním. Navíc se musí vyrovnat s milostným vztahem přerušeným 14-letým pobytem ve vězení a faktem, že jeho dřívější partnerka má novou rodinu a závazky ke své komunitě i svému dítěti. Napínavé do posledního okamžiku, velmi dobře napsané, zrežírované i zahrané. Silný film o jedné nešťastné zemi a nešťastné době. Celkový dojem: 90 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej film, ale prislo mi, ze se tak trochu nemohli tvurci rozhodnout, jesli vypravet o vztahu boxera s bejvalou pritelkyni, o pomerech v Anglii, IRA a nebo o boxu a je z toho takovej spletenec vseho dohromady, ale musi se uznat, ze se to povedlo skloubit dobre. K tomu tu je perfektni obsazeni, predevsim Watson a Day-Lewis, kterej vypada fakt hodne ve forme a boxersky zapasy jsou natoceny hodne slusne. Slusny drama, ale na 5* nebude. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

IRA a box, má oblíbená témata nejen na filmovém plátně, takže se na Boxera nemůžu dívat zcela objektivně. Tady byl sice box sice věcí spíše zástupnou a zápasy nepatří k těm lépe nasnímaným, ale příběh z doby intenzivních mírových jednání a postupného odzbrojování IRA mě chytil. I když, co si budem povídat, hlavní postava Danny Flynn je až příliš umanutý správňák. Ale Sheridan tuhle ne nějak extra dobře napsanou postavu dokázal dobře podat, na čemž samozřejmě lví podíl i Daniel Day-Lewis, jemuž spolupráce s krajanem svědčí. Výborná byla i Emily Watson v jedné ze svých nejlepších rolí, pochopitelně Brian Cox a v neposlední řadě Ken Stott. Jsou sice lepší IRA filmy, ale i tenhle měl něco do sebe. 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama