Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vše začíná na pražském letišti, kam američtí agenti dopravili v želízcích majora Maisnera vyhoštěného ze Spojených států. Vrací se do svého působiště, Střední policejní školy, a to přesto, že byl za svůj "výkon" degradován na poručíka a jeho funkci velitele školy převzal čerstvě povýšený kapitán Hrubec. Maisner se ve škole shledá s bývalými studenty, kteří tu teď vyučují. Všichni jej vítají s nadšením a všichni od něj dostanou nějaký dárek. Zatímco psycholožka Kudláková, kterou přitahují velitelské typy, ztratila o degradovaného Maisnera zájem a vášnivě teď miluje Hrubce, pozornost na něj zaměří Boženka Vinklářová, která se rozešla s cikánem Štefanem a učí teď na škole daktyloskopii. Maisner vypráví, jak v Americe skočil z mrakodrapu, aby se ubránil návrhům Simony Ptáčkové. Také vypráví o tom, že dívku vyhodili v USA od policie. Skutečně Simona nyní provází po Praze americké turisty. Je mezi nimi i podezřelá trojice tvořená uhlazeným Profesorem, jeho tlustou pomocnicí Ofélií a mladý gangster. Maisner však není pronásledován jen ženami, ale také podezřelou trojicí vedenou Profesorem. Chtějí po Maisnerovi počítačový čip, který nevědomky propašoval ze Spojených států. Major však dá pašerákům najevo svůj nezájem, protože z nich má menší strach než z žen a jejich milostných intrik. Jak už to ovšem v podobných komediích bývá, vše směřuje v lavině více či méně bláznivých a vtipných epizod k závěru, ve kterém je major Maisner opět povýšen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

galiea 

všechny recenze uživatele

Že bych byla shovívavější po tom, co mě potkalo to neštěstí a viděla jsem kus Kameňáku? Jasný, že je dvojka v podstatě blbost, ale skvělé herecké výkony (až na Sypala, to už přehnali, ale aspoň nemá tak hnusné zkažené zuby jak v jedničce) a pár dokonalých hlášek z ní dělají super film třeba k žehlení. A promovaný psycholog Kudláková je vykreslená fakt skvěle. -"Každý čestný muž by se na tvém místě zastřelil. Viď, René, že by ses zastřelil?"- -"Já se budu vdávat. On je letec!"- ()

smrtubohem odpad!

všechny recenze uživatele

Tady už nastává problém s velkým -P-, kterej rozhodně Potměšil, ostatně sám velmi špatně hrající, nemůže zachránit. O nějakém humoru nemůže být ani řeč, zato se najde hodně věcí k pláči. Pocit zvracení nabírá na intenzitě a se závěrečnými titulkami vrcholí. Je to veliká ostuda českého filmu a ostuda všech "lepších" herců typu Potměšil, Moravec, Navrátil, Hrušínský(patolog), že do téhle oslizlé frašky vlezli. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v podstatě trochu horší a daleko víc trapnější, než díl předchozí, s tím se nedá nic dělat, to je holý fakt. Nicméně s velkým sebezapřením a přimhouřením obou očí musím přiznat, že mě Byl jednou jeden polda II relativně bavil a i po letech dokáže nenáročného diváka pořád pobavit. Vtipných scén je ve filmu dost, i když většinou hraničí s absolutní trapností. Příběh je pojatý velmi jednoduše a víceméně ho zachraňuje opět geniální Ladislav Potměšil a neméně skvělý Jaroslav Sypal. Pro mě je major Maisner vtipná nenáročná oddechovka, ideální pro odreagování, která mě vždy dokáže skvěle pobavit. I když samozřejmě musím objektivně uznat, že je to neuvěřitelná blbost. 3/10. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už to nebylo dobré jako první díl (i když i tím tu vybočuji), bylo to trapné a ztratilo to veškerou šťávu. Ale, že by to mělo patřit do 200 nejhorších filmů, s tím teda zase nesouhlasím! J. Sypal mi víc bodl jako ucho z 1ky, L. Potměšil už není tak super jako v prvním díle, ale zase třeba P. Martincová vykvetla! A to moc hezky! ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Dobře, podle komentářů, které jsem četla, jde o slátaninu nejvyššího kalibru. Ale já se přiznávám, že znám i horší….Ne, není to můj oblíbený film a nikomu bych ho nedoporučila. L.Potměšil je jako Maisner vtipný, to se mu upřít nedá.Ovšem aby postava fungovala, musí být vtipný i scénář a celý film.To už v tomhle případě neplatí! První díl vůbec špatný nebyl. Tady už se takzvaně vaří z vody. Některé scény vypustit, přidat jiné a pak by to třeba k smíchu bylo…..ale to už by jsme byli někde jinde ;) takže ruku na srdce: Koukat se na to dá, ale jenom jednou jedinkrát! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Gübel (Kuře) sa odmietol vyzliecť pri natáčaní scény, v ktorej je jeho postava nahá na patológii. Našťastie v budove hliadkoval policajt, ktorý mal podobnú postavu ako on a zastúpil ho. (Jello Biafra)
  • Během premiérových měsíců (leden a únor 1997) vidělo film v českých kinech 112 098 diváků, což znamenalo tržbu 4 482 365 Kč. Snímek se tak stal nejnavštěvovanějším filmem měsíce února 1997. (cinema_cz)

Reklama

Reklama