Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (403)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší díl celé trilogie, která v celkovém souhrn patří k tomu nejhoršímu, co se kdy u nás natočilo. První díl je příjemný něčím trochu novým a neustálé hledání tajného agenta majorem Maisnerem je příjemný způsob pro skeče a vtipné situace. Plejáda známých českých herců však nemůže změnit potenciál variace na Policejní akademii po Česku a tak film ztrácí velmi rychle dech. I tak lze říct, že se jedná o to málo na co se dalo okolo let 94-96 dívat. Bohužel se tento film také stal posledním aspoň trochu zábavným a s konkurencí měřitelným snímkem Jaroslava Soukupa, který poté nabral směr šílených komedií bez smyslu, točené snad jen pro jeho radost. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Možná se divíte, proč jsem se odhodlal dát tomuto filmu tři hvězdy. Takže, humor je zde sice levný asi jako rohlík v samoobsluze, ale přesto některé momenty a hlášky nejsou špatné a některé akceptuji s přimhouřením očí. Dále tu máme představitele hlavní role Ladislava Potměšila, kterému role opravdu sedne. A k tomu hodnotím v kontextu porevolučních českých filmů (jen si vzpomeňte, kolik mnohem horších filmů se natočilo) a celé trilogie (druhý a třetí díl mi nestojí ani za pozastavení se). Tento díl je navíc jediným, který si dokážu pustit i s odstupem času. 60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Byl jednou jeden polda" je českou variáciou na populárne americké komédie zo série "Policajná akadémia". Režisér Jaroslav Soukup si povedal, že by mohlo mať úspech u česko-slovenského publika, keď skopíruje pôvodný americký nápad, ktorý bol priaznivo divácky prijatý po celom svete a dočkal sa mnohých pokračovaní. V polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia sa mu podarilo získať financie a pustil sa do točenia tejto českej policajnej akadémie. Do hlavnej úlohy, veliteľa policajnej školy, obsadil Ladislava Potměšila. Vo vedľaších rolách mu sekundovala celá plejáda béčkových hercov a nehereckých niktošov. Očakávaný úspech sa dostavil tak nejak na polovicu. Našlo si to svojich divákov, ale bolo i mnoho ľudí, ktorí to nedokázali oceniť. Ja sa rozhodne radím do tej druhej skupiny. * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný filmový hřích 90. let, který měl být zapomenut, nikoli do omrzení dodnes reprízován v telce. Při novém zhlédnutí po letech člověk žasne, čemu jsme se to tehdy smáli, ubohost komiky v tomto filmu trumfne snad jen Troškova kameňácká série. Potěší snad jen pohled na tehdy mladičkou Simonu Krainovou, na kterou zabírám úplně stejně jako tehdy - jaká nádherná baba, jaký výjimečný zjev na plátně (co na tom, že jako herečka za moc nestojí, když i ostatní herecké výkony stojí za hovno). Plus pobavil mě zde herecký výskyt tehdy 18 letého Filipa Rajmonta v maličké roli pouličního prodavače baget - shodou okolností jsem ho včera viděl naživo a je úsměvné porovnat to s jeho hereckými začátky, kdy se coby legrační buřtík mihne v téhle Soukupově filmové hrůze (od té doby krapet zhubnul, i když nijak zásadně, haha). No Filipe, tuhle roli si za rámeček asi nedáš :-) Film tak blbý, až to bolí (a to měla ještě přijít další dvě, mnohem horší pokračování, och!). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím co všichni máte. Trochu se povzneste a hned nesuďte, jen podle toho, že jde o český film. Já jsem narozdíl od vás docela spokojený. Ladislav Potměšil hraje skvěle. Jestli si myslíte, že to Soukup myslel vážně, no tak to ste padlí na hlavu. Je jen otázka, jestli vás bavil ten humor. Mě ano, některé hlášky jsou pro mě nesmrtelné. Vás asi nikoli, ale to je váš problém, protože to vy budete litovat ´´zmařeného´´ času. :-D ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu sleduje major Václav Maisner (Ladislav Potměšil) první díl slavné parodie Policejní akademie (1984). Později si pouští i další díly. Několikrát prohlásí, že má všech 7 filmů, které si pouští stále dokola a řídí se jimi. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama