Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jirka Horáček se chystá oženit s kadeřnicí Jitkou, což překvapivě těžce nese jeho otec. Nejprve se snaží syna naspořenými tisícovkami nalákat na cestu kolem světa, a když to nevyjde, snaží se svatbu rozmluvit Jitce. I tento pokus však selže, a tak se svatba nakonec přece jen koná, bez účasti naštvaného otce. Zdá se, že zatímco Jirka se usadil a dospěl, potíže nastanou s otcem, který se nejprve za poněkud trapných okolností seznámí se sympatickou zdravotní sestřičkou Lucií a později s atraktivní striptérkou a prostitutkou Álou. Skončí v jejím bytě, a nejenže se stane jejím milencem, ale navíc ochotně přijme roli poskoka, který pere, vaří a uklízí. Navíc se u něj začnou projevovat jasné příznaky "druhé mízy". Barví si vlasy, moderně se obléká, sportuje, chodí do sauny a snaží se hubnout, dvoří se Ále a nevidí, že je všem pro smích. S výjimkou Lucie, které je sympatický a s níž se pomalu sbližuje. Když však pochopí, že je to Lucie, kdo se mu líbí, žena ho odmítne, protože nechce prozradit, že je svobodná matka. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je celkem na úrovni jako jednička, ikdyž klasika je jedničkou, kterou nic nepřekoná. Ve dvojce má hlavní úlohu Ladislav Potměšil což mě těší ze všeho na tomto filmu nejvíc. Je zde opět dost vtipných momentů jako v jedničce, i hudba je skvělá. V jedničce bylo vše o trochu lepší, to ale neznamená, že je dvojka propadák. Film hodnotím na 85% = **** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ze spousty vyložených sra...které vznikly brzy po revoluci, se mi tento film celkem líbí. Čili v tomto kontextu hodnotím jak hodnotím, protože to nejhorší od Jaroslava Soukupa nás teprve čekalo. Ladislav Potměšil je zde pohodový, film vyloženě odpočinkový, až na tu muziku. Připouštím, že žádný zázrak to není, přesto se koukám na film rád. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúúúúúúúú áááááááááá - je to PAST PAST, dobře nalíčená - NA TVÝHO TÁTU Hahahahaha. Pozn.: Kolegové, zamyslete se nad sebou. Není to veledílo, ale v kontextu tvorby let 1990 - 1994 to také rozhodně není 166. nejhorší film všech dob. A kromě toho, jak už jsem psal u jedničky, mám nějak rád starýho Potměšila. Zkuste ho mít taky rádi. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Druhý Discopríbeh postráda všetko to čo robilo jednotku jednotkou. Z nevyrovnaného tínedžera je nagelovaný frajer, ktorý sa oženil s tou najväčšou šedou myškou mesta Plzeň a najväčší priestor sa dostáva jeho otcovi, prechádzajúceho druhou pubertou. Uveriteľnosť definitívne prepúšťa štafetu rozprávkovému priebehu s trápnymi eskapádami otca akého niekdajší rešpekt dočista zmizol. Už ani ten David a jeho príspevky na objednávku nestoja za moc. Nie náhodou som sa dostal k pokračovaniu prvýkrát až po rokoch, televízie ho úspešne a musím uznať, že zaslúžene obchádzali. ()

ihonzik 

všechny recenze uživatele

..pokračování patálií kominického učně a jeho dobrosrdečného otce, kdy si kominík bere dívku, o kterou by si v prvním díle neopřel ani kolo (což má být zřejmě nějaký Soukupovo ponaučení), a stává se z něj nudnej pavouk, který už je v tom filmu akorát na písničky. Jeho otec se během toho proměnil znovu v puberťáka (rozuměj idiota), což u Potměšila funguje a je to docela zábava (zvlášť když s Pavlem Novým uráží Jaroslavu Obermaierovou). Bohužel u toho nezůstalo, neboť Soukup s Pergnerem přihráli panu Horáčkovi do cesty poloviční kurvu Evu Čížkovskou (Hospoda, Ordinace...) a anděla ze záchytky Veroniku Kánskou (Slunce, seno...), takže druhá polovina je téměř nekoukatelná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy otec (Ladislav Potměšil) ukazuje Jirkovi (Rudolf Hrušinský nejmladší), že má 100 tisíc Kč, má otec (Ladislav Potměšil) na nohou pantofle. Když pak peníze vyhodí a přelézá balkon, má však na nohách polobotky. (max21)
  • Ve scénách, kdy otec Jirky (Ladislav Potměšil) žije s Álou (Eva Čížkovská), si lze všimnout, že má na levé straně tváře modřiny. V jednom záběru má však modřiny na pravé straně. (Lajty)
  • Samozřejmě bylo hrozné být znovu v této situaci, všechno se mi vrátilo, ale musela jsem se s tím poprat,“ svěřila se Jaroslava Bobková-Stránská o scéně, ve které rodí, protože ve dvaceti přišla o půlroční dcerku Janičku. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama