Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Soukup, jehož režie je poznatelná na sto honů. Nemohu si pomoct, atmosféra socíku mě nikdy nepřestane fascinovat, vyrostli v něm moji rodiče, takže to znám jen z vyprávění a filmů a i když bych 100% neměnil, na filmy z té doby se vždy rád podívám. Na české poměry až neobvykle drsný a temný závěr dodává filmu pocit určité výjimečnosti. Příběh ale vlastně stojí za starou belu. Body tu získává právě jen ten komunismus a závěr. ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť duchaplné to pochopitelně není, ale na mě to stejnak funguje. Parta mladejch kluků, kteří si chtějí pořádně užívat života a svobody a finance na to hledají po svém. Atmosféra ,,osumdesátek" ve filmech J. Soukupa je nezaměnitelná. Navíc se dá vždycky spolehnout na to, že herecké obsazení bude více než slušné. Z nejednoho režisérova objevu se postupem času stala velká hvězda, jako zde z L. Vaculíka. Vedle Větru v kapse a Kamarádů do deště se Láska z pasáže zařadila mezi moje velké srdcovky, při nichž mě sice na jednu stranu chytá melancholie, ale taktéž se mi vybaví hodně příjemných rodinných vzpomínek. 75% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Krádeže, šmeliny, podvody a kšefty, z kterých čouhá kriminál. Michal David. Kroky Františka Janečka. Pražské pasáže a bary, kde zdivočelá mládež pije colu. Luky Vaculík a jeho průser. Filmy Jaroslava Soukupa jsou neskutečnej bizár, ale dnes, s odstupem pětatřiceti let, je to svým způsobem vděčnej dokument o době a lidech. Na šikmý ploše se nezachytíš. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Láska z pasáže patří mezi tu "osmedásatkovou" ságu s mladým a náramně fešným Lukášem Vaculíkem. No, a tam, kde je Vaculík a 80. léta, tam je také Michal David:) Parádní Vláďa Dlouhý. Na obou jsem mohla oči nechat ve scéně, kdy ve skupince hrají "na hledanou" a sází. Ty jejich krásné tmavé vlasy, nádherné oči... dobře, už mlčím:) Závěr filmu s Davidovou písní "Nesnáším loučení" vyznívá patřičně melancholicky. Korunku všemu nasazuje "Viky Cabadaj", který se ve svém typickém frajerském stylu i účesu objeví na scéně. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tento film docela odpovídá realitě 80. let minulého století. Dokonce ukazuje, že ani ten slavný socialismus nebyl bez poskvrny, a to je na "totalitu" co říct. Dneska se točí skoro jen odpad a přitom - podle mainstreamu a podobných idiotů - tady vládne pravda a láska a svítí sluníčka. Láska z pasáže je hezký film, docela drsný, se skvělými herci. Kdo ještě neviděl, měl by napravit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Podkresovou hudbu v barech a na diskotékách obstaral z velké části Miroslav Žbirka, jehož písničky se hrály ve filmu v anglické verzi. (carott)
  • Herečka v hlavni roli Tatiana Kulíšková měla ve skutečnosti podobný osud jako její filmová postava. Její manžel zemřel taktéž v mladém věku. (Sfinkter)

Reklama

Reklama