Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrej film od Jaroslava Soukupa. Pak už odešel mimo koukatelnou filmařinu. Svatba upírů má skvělé herecké obsazení - Viktor Preiss jako hrabě je geniální, Iveta Bartošová jako hraběnka je okouzlující. A hlavně Petr Nárožný jako Richardův (Rudolf Hrušínský) strýček je luxusní postava. A ještě Luděk Kopřiva, jako odborník v teorii o upírech - " Jdeme je zmasakrovat!! " A do toho všeho nádherná atmosféra Prahy 18. století! Poslední filmová role Zdeňka Řehoře (mnich). ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní. Sám tomu nemůžu uvěřit. Když už tam nemá chybět romantika, tak ať pořádná ! A tady se to vyvedlo ! Celkem i napínavé, trochu kýčovitosti neuškodí.... Ivetka Bartošová i mlaďas od Hrušinských vytvořili zajímavý pár. Ač komedie, tak nechybí nechybí zajímavé napínavé okamžiky. Zamilovaný pár, který je loven lidmi a za okamžik zase upíry opravdu zapůsobil ! Tenhle sladký páreček si oblíbíte i vy. :-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zavřu obě oči - v očekávání odpadu to taková hrůza nebyla. Vcelku výtvarná kamera, na některé herce se příjemně kouká - Preiss, Táborský, Nárožný, Drahokoupilová... L.Kopřiva je kouzelný, V.Preiss zase Pan herec. Tvůrci se nebáli ani krvavých efektů. Před komedií bych ale dal přednost čistokrevnému horroru. J.Soukup však zůstane zřejmě i nadále režisérem balastu a kýče. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První půlka nic moc, kvůli té spoustě protahovaných milostných scén a navíc jsem měl obrovský problém s hereckým projevem Hrušínského nejmladšího, který mě tu dost iritoval, ale v druhé půlce jsem si na něj zvykl a stejně tak se to v téhle části filmu konečně pořádně rozjelo. A i když tu ty vtipné scény nefungují vždy nejlíp a většinou jsou podané dost suše (byť teda jezení stroužků česneku jako křupek nebo scény s neprobuditelným Nárožným stojí za to), i tak je to takový příjemný průměr, na který se mi nakonec dobře koukalo a který přišel i s několika zajímavými nápady. I když tu ale hodně dělá ta hororová zápletka, nutno uznat, protože to je zase něco, co se tu normálně netočí... 3* ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít skvělá výprava a krom toho špičkové obsazení. Když jsem byl malý, tak se mi film moc líbil, ale teď s odstupem času mi tam neskutečně vadí mladý Hrušinský - zejména to jeho vyprávění. Také si říkám, proč padlo rozhodnutí udělat z toho komedii, protože tento film a herci měli na to udělat z toho opravdový horor. Ale i tak je to velmi povedený a neopakovatelný počin… ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Filmovanie stálo 23 miliónov korún, čo v dobe natáčania nebolo málo. (Raccoon.city)
  • Závěrečná (titulková) píseň „Já se vrátím“, zpívaná Ivetou Bartošovou, je česky otextovaná skladba „Sbor Židovských Otroků“ z opery „Nabucco“ Giuseppe Verdiho, kterou můžeme nejen slyšet, ale i vidět v originále ve filmu Akumulátor 1 (1994). (Petsuchos)

Reklama

Reklama