Reklama

Reklama

1941

  • USA 1941
Trailer

Bláznivý komediální velkofilm režiséra Stevena Spielberga byl nominován na tři Ceny Akademie. Okázalé a efektní scény společně s herci světové extratřídy jsou hlavními přednostmi snímku, který se odehrává v Los Angeles jen několik dní po útoku na Pearl Harbor, kdy strach z japonské invaze uvrhl město do stavu Pandemonia – totálního chaosu. Změť zmatených postav pobíhá po Hollywoodu – rozčilení vojáci, horliví obchodníci, uplakané dívky i hádaví nacisté – a všichni dohromady tvoří sladký nákyp plný vtipu, ve kterém si navíc Spielberg dovolil zparodovat i úvodní záběry ze svého vlastního filmu Čelisti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutím se mi 1941 líbí víc a víc. Oceňuji hlavně tu nesmírně hravou smršť humoru, který se na diváka valí od začátku do konce. Někdo to vydrží, někdo ne. Každá postava tohoto filmu je - s prominutím - naprostý kretén, scénář se s ničím nepáře a je vidět, že si pánové Zemeckis a Gale mohli vymyslet naprosto cokoliv, protože Steven Spielberg měl k dispozici opravdu štědrý rozpočet (o vlastní fantazii nemluvě) a bez problému zhmotnil i ty největší šílenosti. Z hereckého obsazení mě nejspolehlivěji baví kapitán japonské ponorky Toshiro Mifune a jeho německý pozorovatel Christopher Lee, a pokud bych měl vybrat nejlepší scénu, byla by to nejspíše ta taneční, která přeroste ve rvačku neskutečných rozměrů. Špičkovou hudbu Johna Williamse snad ani zmiňovat nemusím.___P.S. Rozšířené verzi bych pravděpodobně ubral jednu až dvě hvězdičky, protože film opravdu zbytečně natahuje a ten spád se zkrátka ztrácí. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Koukám na to a říkám si: "co tohle má být? To se Steven Spielberg snažil ukázat bratrům Zuckerovým a Jimu Abrahamsovi jak Velcí filmaři točí komedie?". A ono jo. Myslím si, že se mu to docela dost povedlo. Je to prostě snímek pro filmové fajnšmekry, kteří si dovedou užívat dobrého humoru a skvělých gagů... ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Značně podceněná záležitost. Spielberg trhlej jako nikdy, komediální jízda na úrovni nejlepších bláznivin následující dekády a vůbec, to většina z vás nepobrala těch x souběžně se rozvíjejících a na závěr skvěle se propojivších dějových linií? Vždyť je všechno jasný jako facka a ty hlášky typu "Vůbec jsem nepochopila, o čem tento film vůbec je" vážně nechápu. Tady si asi někdo během sledování seděl na hlavě. :-) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Válečná retrokomedie, která je pohříchu málo vtipná a navíc k uzoufání nudná! Alespoň malou radost udělaly postavy osamělého pilota (John Belushi) a Donny, dívky kterou vzrušují všechna malá i velká letadla. Také ještě závěrečné titulky s výbuchy byly fajn, ale to už je trochu drsné chválit závěrečné titulky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg má cit pro příběh a i tentokrát si vybral scénář, který v sobě měl hodně zajímavého. Scénář, který si hodně bral s "Dr. Divnolásky" a ani v jednom bodě se ho ani nedotkl. Kubrick proti tomuto natočil geniální film, ale nemůže se "1941" vzít, že to má tah na bránu, že to má dobré momenty a jistotu v režii. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Při výrobě filmu bylo použito přes milion stop filmového materiálu. (Benjamin-L)
  • Christopher Lee mluvil v tomto filmu pouze německy, což mu nedělalo problém, protože němčinu ovládá plynule. (reich)
  • Stanley Kubrick navrhoval Stevenu Spielbergerovi, aby film natočil jako drama, nikoliv jako komedii. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama