Reklama

Reklama

1941

  • USA 1941
Trailer

Bláznivý komediální velkofilm režiséra Stevena Spielberga byl nominován na tři Ceny Akademie. Okázalé a efektní scény společně s herci světové extratřídy jsou hlavními přednostmi snímku, který se odehrává v Los Angeles jen několik dní po útoku na Pearl Harbor, kdy strach z japonské invaze uvrhl město do stavu Pandemonia – totálního chaosu. Změť zmatených postav pobíhá po Hollywoodu – rozčilení vojáci, horliví obchodníci, uplakané dívky i hádaví nacisté – a všichni dohromady tvoří sladký nákyp plný vtipu, ve kterém si navíc Spielberg dovolil zparodovat i úvodní záběry ze svého vlastního filmu Čelisti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg má cit pro příběh a i tentokrát si vybral scénář, který v sobě měl hodně zajímavého. Scénář, který si hodně bral s "Dr. Divnolásky" a ani v jednom bodě se ho ani nedotkl. Kubrick proti tomuto natočil geniální film, ale nemůže se "1941" vzít, že to má tah na bránu, že to má dobré momenty a jistotu v režii. ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Jasný kandidát na nejvíce promarněnou hodinu a půl v životě. Bohužel mě to zhruba po té době začalo tak srát, že jsem byl nucen film vypnout. Na film jsem koukal proto, že to natáčel můj oblíbený režisér Spielberg, kterého jsem považoval za garanta kvality, ale zde si to u mě teda hodně pokazil. Za tu hodinu a půl naprosto nelogického přeskakování z jednoho místa na druhé s absencí příběhu, či jakéhokoliv náznaku děje, jsem viděl to nejtrapnější, co hollywoodský komediální žánr vymyslel. Jednu hvězdičku jsem chtěl dát alespoň z lítosti Christopheru Leemu a Toshiro Mifunemu, ale když nějaký film nedokoukám, tak co jiného mám asi tak dát... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv chápu snahu Stevena Spielberga natočit parodii na americkou povrchnost a pochybnou morálku, tenhle film se mu prostě nepovedl. I když byl nominován na tři Oscary (kamera, vizuální efekty, zvuk), skutečně se snímek nevydařil, nelíbil se ani v době svého uvedení do kin, ani později. Zvlášť když navíc trvá dvě hodiny. Úvod je ještě dokonalý – nahá parodie na Čelisti je úžasná. Pak se však příběh o zbloudilé japonské ponorce (velitele hraje Toshirô Mifune), která chce zaútočit bez mapy na Hollywood, zvrhává v množství uřvaných, chaotických a rádoby vtipných scének, kde je takové množství postav, až je problém se v nich orientovat a někomu fandit. S výjimkou pilota v podání předčasně zesnulého Johna Belushiho. Ostatně, pusťte si v bonusech závěr filmu o filmu, kde se tvůrci filmu zmiňují o premiéře a reakcích publika. Zazní zde zajímavá věta: "Komedie, u které se diváci nesmějí, je na pováženou." Pokud jde o DVD, můžeme se těšit na dvoudiskové vydání. Film na prvním disku má pouze stereo zvuk u českého dabingu, a i když je ve formátu 2,35:1, obraz není moc kvalitní, přišel mi neostrý. Bonusy na druhém disku – všechny s českými titulky – pak zahrnují celovečerní a hodně upovídaný film o filmu (1:41:14), osm minut vystřižených scén (8:41), produkční materiály (trivia zajímavosti z natáčení a fotografie z natáčení, několik desetiminutových bloků), komiksové vtípky ve fotkách (1:51), marketingové texty a obrázky, tři trailery (agitační, výbušný, veselý) a recenze, jež vyšly v časopisech a novinách - protože jde o textové informace, chybí čeština. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Asi z tohohle hodnocení vyčnívám ale mě se ten film líbil.Každý od Spielberga čeká Duel, Ryana, Schindlera a tak když natočí normální prosťoučkou komedii nikdo mu to nemůže odpustit.Pořád také slyším připomínky že je moc dlouhá.Vždyť Chyť mě když to dokážeš má 150 min. a má 83 %.Belushi je jako opilý pilot stíhačky nezapomenutelný. 8/10 ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Totálně zběsilý a velkolepý úlet Spielberga a Zemeckise, který mě ale po celou dobu dost bavil a vlastně ani nechápu proč, možná to hvězdné obsazení, možná že to vypadá krásně draze a technicky to nemá moc chybu a že typický hravě juchavý a groteskový „spielbergovský“ humor, který byl tady opravdu za hranicí, mi sedl, takže asi proto. Další guilty pleasure, i když i na mě občas vykouklo hluché místo nebo né zrovna podařený vtip, ale řekl bych, že jich na tu délku nebylo tolik. 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Christopher Lee mluvil v tomto filmu pouze německy, což mu nedělalo problém, protože němčinu ovládá plynule. (reich)
  • Spielberg zvažoval, že film natočí jako muzikál. (Karlos80)
  • První film Mickeyho Rourka. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama