Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 1 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Tak měl Joker pravdu. Skvělá guilty pleasure, je fascinující, že je takhle špatný seriál tak koukatelný. Možná za to může přepálený Vyorálek nebo v roli skvělá a neokoukaná Petra Špalková, jaká změna skvělé herečky za pár opakujících se hereček 30-45 které jsou úplně všude a které na to ve 3/4 případů absolutně nemají. Hodně super jsou exteriéry, to jindy u kriminálek ruší, kde se střídá les, rybník, sídliště a bar. Tady v každém dílu mraky autentických lokací.  Já se řezal smíchy když řešili objednání vraždy : "to se připojíte přes warez na dark net a tam si třeba objednáte vraždu" :-D  2. řada zatím slabší, ale jako pozadí to dojedeme.  A je s podivem jak mi to sedlo, já jsem normálně naprosto alergický na všechny ty Kriminálky Anděl a podobné pokusy a považuji to za národní ostudu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že musím na novinky České televize být trošku shovívavější. Hlavně jsem si to připomněl cirka v půlce tohoto seriálu. To jsem si myslel, že ho vypnu a už se na něj nechci nikdy podívat. Stíny v mlze totiž není úplně nejlepší kriminálka. Ale ono to dost možná bude i tím, že u nás obecně má obrovskou konkurenci. Začnu u herců. Jirka Vyorálek a Petra Špalková, coby vyšetřovatelé určitě super. Horší je to s jednotlivými příběhy, kde sice kvituji, že ne vždycky je vražda, ale naopak ve většině případů je hromada nelogičností, nesrovnalostí a nesmyslů. O kvalitě natočené akce snad ani netřeba mluvit. Doteď třeba nechápu, co tam ti kluci na té vyhlídce čichali za výpary. Ropáci hadr. Naopak se mi ale neskutečně líbila dcera Petry Špalkový Anděla Tichá, která tu, prý za zmrzku, působila hrozně šikovně a autenticky. V půlce seriálu jsem si navíc uvědomil, že mě vlastně vůbec nezajímá to vyšetřování, ale spíš vztahy hlavních postav mezi sebou a hlavně nosná linka táhnoucí se celým dějem s Mirkem Hanušem. Třeba zrovna Jarda Plesl hrál takového pitomce, že jinému nebylo rovno. Závěrečným dílem mě ale seriál nakonec přesvědčil, že ztráta času úplně nebyl, ale znova bych ho už vidět nechtěl. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale fakt mě to (hodně) baví. Kdysi jsem k tomu byl až nepochopitelně příkrej. Moc jsem se soustředil na formu, na ty málo otrkaný ostravský a brněnský herce ve vedlejších a epizodních rolích a uniklo mi, že to má vážně solidní obsah- tím mám na mysli hlavně nadstandardně zvládnutej scénář. A jak mě žádná z těch méně známých tváří nepřesvědčila o tom, že je jí na oblasti škoda, Praha může být spokojená, protože teprve tady je jasně vidět, jak jsou Špalková, Vyorálek, Rázlová a Plesl výborní. ()

Sammy.Boy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ČT umí točit určitě i lepší krimiseriály. Jako nenáročná podívaná na pondělní večery ideál, ale jinak se to vyjma finálního dílu a excelentního Miroslava Hanuše celkem halí ve stínech průměrnosti a nezachraňuje to ani výkon Jirky Vyorálka, který mě osobně v celé sérii velmi mile překvapil. ()

elpin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto nízké hodnocení si to určitě nezaslouží. Kdo má rád české kriminálky typu První Oddělení, Devadesátky, Labyrint nebo Místo zločinu Ostrava, bude se mu určitě líbit i tahle. Vyorálek je skvělý a Špalková taky není špatná. Navíc po dlouhé době vidím tým policistů kteří si kryjou záda a ne jak ve vysoko hodnoceném Prvním Oddělení, kde vyšetřujou případy týmové (ne)spolupráci navzdory. Vedlejší postavy v podobě rodin vyšetřovatelů jsou zajímavé zpestření. Taky je skvělý Korejs, který opět hraje bídáka, s příběhovou linkou zkrze všechny díly. Není to vůbec špatné. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (47)

  • Podnik, kam hlavní hrdinové zavítají na úvod seriálu na „opravdu dobré kafe“, je reálná kavárna PetPunk v centru Ostravy. Podnik je vidět i v traileru. (pe3czech)
  • Thipental je celkové anestetikum využívané v anestezii. Je to v podstatě jediný barbiturát, který se ještě používá. (Winster)
  • Malý (Jaroslav Plesl) při sledování televize říká: „Není to ten Neužil? Toho nemám rád.“ Ve skutečnosti byli v té době kolegové z divadla a blízcí přátelé. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama