Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 2

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (148)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Želví nindži z počátku 90. let, kteří dnes působí spíše úsměvně, a proto jsem byl vzhledem k povaze příběhu - tj. v hlavních rolích se objevují čtveřice želváků a jejich krysí "papá" - rád, že tentokrát sáhli tvůrci po animovaném formátu. Vedle netradičního vizuálního ztvárnění zaujmou noví Želví ninjové také díky místy peprnějšímu, ale stále dětem přístupnému scénáři, které celkem slušně "podojil" potenciál želvích hrdinů. Film má ideální stopáž, nenudí a nabízí velké množství vizuálně podmanivé a přehledné akce. Snad jen škoda, že jsem v kině viděl dabovanou verzi. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi tĕžko hodnotí, protože v tom krásně vidím tu snahu udělat to pro dnešní dobu, tak aby si to děcka oblíbily. Má to kupu parádních odkazů, vyleštěný soundtrack a super animaci (i když stylizace všech vedlejsích lidských postav mi přišla "škaredá"). No a pak je tu to očividné cílení na teenagery s hromadou vaty aniž by se cokoliv dělo. A to jak je to překopané ve zmyslu zlo vs dobro od původních želváků, že si k tomu težko hledám cestu. A proč je April naprostý opak toho proč jsme se do ní jako kluci zabouchli? Asi fakt nemám rád ty změny kořenů něčeho co změnit absolutně nepotřebovalo. Chtěl bych být mnohem spokojenější než jsem po skončení byl. 3.5* PS: ukamenujte me ale Bayova hrana produkce s Megan mě mnohem víc bavila. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nový pojetí Želv Ninja mě příliš neoslovilo a nejvíc mi seděj ty z devadesátek (případně jejich novější zpracování v duchu let minulejch). Ale chápu, že doba se mění a tomu se přizpůsobuje humor nebo mluva a  tohle teda prostě neni biják pro boomery, takže jsem rozhodně nebyl cílovka. Dovedu si však představit, že zrovna nějaký pre-puberťáky a menší děti tohle bude naopak bavit hodně (ačkoliv musim přiznat, že jsem se taky párkrát zasmál). A navíc díky zajímavě zvolenýmu vizuálu, pěkně nakorucený akci, jinak pojatýmu příběhu než kdy dřív nebo neotřelýmu soundtracku jsou tyhle Želvy Ninja jiný a aspoň trochu originální. Takže i přes to, že jsem čekal něco jinýho a nijak extra jsem se nebavil nemůžu dát míň než tři jistý hvězdy. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie to bolo menej detinské než som čakal. Samozrejme tam nejaké momentíky boli, ale zdá sa mi, že film mal byť cielený na trochu staršie publikum (teenageri a možno pamätníci klasických ninja korytnačiek). Vizuál bol zaujímavý a mierne netradičný,  ale pripadalo mi, že chce konkurovať paralelným svetom Spider-Mana. Príbeh lepší priemer, humor sa nejaký snažil byť ale u mňa nefungoval a hodnotenie 7/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Reštart príbehu jedného z mojich hrdinov detstva na solídnej úrovni, predovšetkým však z pohľadu vizuálnej (miestami avantgárd) stránky. „Nová“ časť príbehu je spíš priemerná, miestami dokonca je to aj sklamanie, pretože od „writerov“ ako Seth Rogen by som očakával ráznejšie dialógy, vtipky a menej konvenčné riešenia. K pokračovaniu som však otvorený, podobne ako aj tvorcovia (viac post-scény pred záverečnými titulkami). P.S.: jedná sa o rozhodne lepšiu vec, čo minulý rok vypustil do sveta Netflix. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama