Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sledoval tento seriál pravidelně a opravdu jsem se bavil. Bohužel s přibývajícími sériemi šla postupně kvalita dolů a dolů a to, co běží dnes, to už je absolutní odpad. Přesto by bylo dost nehumánní kvůli hloupým kokotům, kteří si chtějí ještě namastit kapsy na úspěšném krimiseriálu, dávat odpad. Takže 1 ooobrovská hvězdička patří Rexovi, který je neuvěřitelný a to podotýkám, že nejsem pejskař. A 3 hvězdičky za pár prvních sérií, na kterých jsem v zásadě vyrůstal. Hodnocení odpad zde však opravdu nechápu. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Jo, je to hloupé, jo, pes musel iritovat každého už po první epizodě, ale Komisař Rex je moje dětství - tehdy mi všechny ty případy přišly napínavé, mnohé z nich i složité ( :D ). No s odstupem času uznávám, že seriál má blízko k parodii na krimi, ale níž z hodnocením prostě jít nemůžu. A kdoví, třeba mají některé případy skutečně náboj (dneska už to nezjistím, takhle čas ztrácet nechci...). ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co ty naše milé komerční televize vidí na té germánské produkci, že ji sem tak houfně dovážejí. Kdyby se tak ty peníze využívaly třeba na nákup zde nikdy nevysílaných kvalitních kousků z Velké Británie nebo na nějaké "kino náročného diváka" (v rámci možností jejich vzorku diváků, tzn. něco jako byl Hitchcockův cyklus r.1997 na Nově)... vím, utopie. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu som nevidel, pričom asi tá bola najlepšia (ako vo všetkých seriáloch). Pokým tam bol Tobias Moretti, bol to celkom slušný kriminálny seriál s roztomilým Rexom. No potom to už bola len jedna veľká reklama na plnené žemle, ničím nezaujímavé „kriminálne?“ prípady. Len ľutujem toho psa, ktorý si nemôže povedať ako ostatní herci „končím“ a musí túto brečku ťahať ďalej. Jeho herecký výkon je lepší ako výkony všetkých hercov, ktorí v tom hrali, dokopy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stále nemohu přijít na to, kde přišla tato seriálová legenda k takovému bídnému hodnocení... Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Karl Markovics, Reginald von Ravenhorst. Alias Richard Moser, Alexander Brandtner, "Štoki" a Rex. Seskupení sympatických kriminalistů, před kterými by se všichni lumpové měli mít na pozoru. Ale stejně většinu z nich dostal Rex:) Ukončení pátračky často završil nějakým svým mistrovským "aktem." Kvalita následujících dílů s novým komisařem a poté i komisařkou, už však začala značně upadat. Navíc, který nostalgický fanda by zapomněl na nezapomenutelnou úvodní znělku?:) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Znělka tohoto seriálu se jmenuje „A Good Friend“ a má celkem tři verze (jak se mění hlavní komisaři), proto od 8. série také dojde ke změně názvu – „The Best Team“. Hudbu složil hudebník Gerd Schuller, text přidala Kathy Sampson, která je zároveň i interpretkou. [Zdroj: Wikipedia.cz] (mar48)
  • Prvním Rexem se stal Santo von Ziegelmayer (uvádí se i B.J.), ale často je zmiňováno jméno Reginald von Ravenhorst, toto vznešené jméno si ale vymysleli jen scenáristé. Postupem času odešel Santo do psího důchodu a nahradil ho Rhett Butler – ten si zahrál štěně ve filmu Komisař Rex: Mladá léta (od r. 1997), v seriálu si, ale zahrálo více německých ovčáků. (Stocki)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)

Reklama

Reklama