Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

V 90-tych rokoch som si občas kupoval istú sériu brakových zošitových romantických románov, tzv. ženských (ženy sú pravdepodobne presvedčené, že muž nie je v stave pochopiť nič romantické) a musím priznať, že napriek stereotypnej štruktúre "dokonalá žena + zámok + strašné tajomstvo + dokonalý muž" mali isté čaro. Ak by som mal sfilmovať čosi také, rozhodne by som sa neuchýlil k tristnému akademickému prepisu, pretože by šlo o nepokrytú adoráciu braku (interpretovať gýč prostredníctvom gýča je natoľko šokujúce, až to má dadaistické rozmery), ale sústredil by som sa na určitý aspekt predlohy, ktorý by som doviedol ad absurdum. Najskôr by som nakrútil hypercrazy komédiu alebo taký slasher horor, že by neostalo "suché" ani jediné políčko filmu. Ale na niečo také by mi nikto nedal ani korunu,však, takže uvažujme ináč. Či už Anjelská tvár je alebo nie je adaptáciou, musí zaujať predovšetkým príbehom. Tento nedosahuje ani priemerných kvalít spomínaných zošitových románov. Pokiaľ je divák ľahostajný k príbehu, ťažko ho upútať výpravou, kostýmami, castingovou perlou či čímkoľvek iným. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Celovečerní telenovela s překvapivě slušnou výpravou a hudbou, ale i se stupidním scénářem a opravdu PŘÍŠERNÝMI hereckými výkony. Hlavně Pomeje připomínal spíš karikaturu, ale ostatní nebyli o moc lepší. V důsledku toho jsem u filmu několikrát dostal záchvat smíchu (např. pokaždé, když Pomeje promluvil:), takže dávám relativně dobré dvě hvězdičky:) ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Děj - na nic, otřepané, hloupé... Nicméně práci Jaroslava Brabce za kamerou nelze než neocenit. Jasně a prostě to vyjádřil můj bratr: Ten film vypadá jako by ani nebyl českej! A právě za tím stojí ta úžasně nasnímaná krajina a barevnost, což ještě více umocňuje širokoúhlý formát. Takže po formální a technické stránce (a musím k tomu připočíst i výbornou hudba od Petra Maláska, zajímavé kostýmy a překvapivě dobrý zvuk) je ten film na naše poměry dost dobrý. A jistě je průhledně poplatný velkoformátovým romancím. Avšak co naprosto selhává je už zmíněný scenář a okoukané obličeje starých známých pana Trošky, která nemají co hrát a některé i neumí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jde svým způsobem o milník české kinematografie. Po vlažném přijetí v kinech Troška definitivně ztratil své umělecké ambice a začal agresivně šlapat do buranských komedií i perverzních pohádek. Rádoby producent Pomeje se zase dostal do tak velkých finančních problémů, že si zničil život. Rozmáchlá produkce nemohla zastínit hloupou předlohu. Jedna pecka za jedno kůzle a nemyslím to Pomejeho. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale mě se tento film docela líbil !!! Ano... Příbeh je předvídatelný,chvílema nezajímavý a celý film je někdy zbytečně natahovaný,nemusím Kuklovou,Blažka,Pomejeho a nemám rád Krampola,ale v tomto filmu mi nic z toho ani moc nevadilo... Jako drama na jedno shlédnutí je to dobré,ale po druhé už bych to pouštět nedoporučoval. (mě osobně to teda na podruhé už moc nebavilo)... Přesto za první dojem dávám 3* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Film stál 70 milionů Kč a v kinech totálně propadl. Jiří Pomeje, který si tu zahrál jednu z hlavních rolí a současně film i produkoval, se tím dostal na mizinu. (Siriuss)
  • Točilo se na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Fuerteventura, v Česku pak dále také na Ústecku, Olomoucku, Tachovsku a Znojemsku. Úvodní scény se točily v obci Chotěšov na Plzeňsku. (M.B)
  • „Nejbližší partner mi cuknul s dvaceti miliony tři dny před natáčením. Předtím už ale bylo vyplaceno na kostýmech, na pronájmech a ubytování deset milionů korun. Měl jsem na výběr. Film spustit, nebo ho stopnout a mít dluh deset milionů,“ uvedl producent filmu Jiří Pomeje. (SONY_)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama