Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Death 

všechny recenze uživatele

Troska timhle filmem jen potvrdil, ze jako reziser jde do haj**u. Na jednicku se jeste dalo koukat-byla to celkem slusna pohadka, ale tohle. Pravidlo o pokracovani, ktere je minimalne o stupen horsi nez dil prvni se znovu potvrdilo. Na celem filmu bylo patrne vareni z vody a opakovani, no a jak tu zminili uz mnozi, ti Turci, to uz byl Troska asi vazne dost zhulenej.(bohuzel mam pocit, ze v posledni dobe huli dost casto nebo je to vazne tak mizernej a pitomej reziser?) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som kedysi dávno videl prvú, alebo druhú časť, ale podľa tunajších hodnotení a podľa toho, aká to bola neskutočná blbosť, to musela byť tá druhá. Tak uvažujem, či by sa nemali všetky porevolučné rozprávky spáliť. Škoda, že nie som nejaký český skorumpovaný politik, dal by som to ako návrh do parlamentu. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

No dobře, tohle si už pan Troška mohl odpustit (stejně jako všechno kromě Princezny Jasněnky a první Princezny ze mlejna). Je to lehce připitomělé, místy vysloveně otravné a NEHORÁZNĚ uřvané... přesto občas sranda. Nová čarodějnice sice nedosahuje kvalit Lucky Bílé, ale její výstupy jsou i tak docela dobré... 45% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Troška po premiéře říkal něco va smyslu, že není nic krásnějšího než dětský smích, proto ty pohádky točí. To je hezké pane Troška a máte pravdu, ale bylo by dobré rozlišovat jednu zásadní věc. Pohádky určené dětem do 5ti let se točí pro pořady jako Kuřátka. Filmová pohádka mířící do kin, by měla mít trošku širší divácký rozptyl. Jo a ten vodník s vyšpuleným pytlíkem v teplákách je nechutný. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tuhle pohádku podívala dneska znova, tak jsem přehodnotila své hodnocení a dala 3* (jen pro zajímavost předtím jich bylo méně). Nesouhlasím s názory, že bylo zbytečné točit tento díl a že není zdaleka tak dobrý jako jednička. Dokonce bych řekla, že se mi líbí víc než první díl. V prvním díle se všecko točí kolem Élišky a Jindry, je to takové na cukrovku dobré. V druhém díle dostali víc prostoru ostatní postavy, což dodalo pohádce na vtipu. To, jak se ve svých rolích vyřádili Oto Ševčík, Ladislav Županič, Blanarovičová a Zindulka je místy na Oscara (s trochou nadsázky). A Absolonová v roli čarodějnice se nedá ani srovnat s Bílou v prvním díle. Třeba je to i tím, že měla víc prostoru si zahrát, ale líbila se mi podstatně víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Ivetu Blanarovičovou líčili každý den dvě a půl hodiny. (M.B)
  • Natočilo se 30 km filmového materiálu. (M.B)
  • Scény bitvy se měly původně točit v lomu u Horních Nerestců (patří Karlu Schwarzenbergovi), kvůli chráněným rostlinám, které tam rostou, se ale natáčení přesunulo. (M.B)

Reklama

Reklama