Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek, který hodně moc sází na dokonale vypiplanou atmosféru a retro-styl. Krásný obraz zahalený do zvláštní retro mlhy působí neuvěřitelně věrohodně. Je skvělé sledovat herce, kteří točili před modrým pozadím, jak všechno dokonale pasuje. Bohužel nevýhoda této "pohádky" je ve scénáři. Ten je velmi pomalý, plný prázdných zbytečných míst a vypointovaného konce (osobně mě konec nevadí, jen mě to lehce nesedí...). Herci hrají slušně, ale čekal bych, že okolo sky captaina bude vytvořena silnější hrdinská aura a jeho místo vyvoleného bude předvedeno jinak než jeho nesetřelitelností. Angelina Jolie se na plátně moc neohřeje a Gwyneth Paltrow je taková správná redaktorka. Postava tajemné vražedkyně je perfektní a Totenkopf je zajímavě vyřešen posmrtným (ne)herectvím L. Oliviera. V celém filmu je zvláštní celkem příjemný smysl pro humor. Musím dát 4*, ikdyž jsem čekal větší využití potenciálu techniky a možností filmu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Áno, film ma chabúčku story. Lenže vyčítať mu to by bolo ako postrádať v Schindlerovom zozname disnosaurov. Pretože Sky Captain je číre fanúšikovské potešenie, ktorého hlavnou devízou je to, čo majú Star Wars a čo chýba 90% súčasnej hollywoodskej produkcie. Sky Captain je krásna pocta starým filmom, nechýba v ňom príjemný humor, skvelá hrdinská hudba a sympatickí hrdinovia (Jude Law a Angelina Jolie sú na zožranie, iba Gwyneth Paltrow mi pripadala akosi neistá v tom, čo má hrať). Výprava nepotrebuje komentár, tibetské „rekreačné“ údolie mi pripomínalo Rivendell z Pána prsteňov. Miestami som bol až dojatý. K dokonalosti chýba už len špeciálne upravené čierno biele prevedenie. P.S. Film naznačuje éru, v ktorej fyzických hercov nahradia vo filmoch herci digitálni. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu nadšení pro tento film... Ano, vizuálně si s tím filmaři vyhráli, kulisy (grafika), příběh, výrazové prostředky herců - všechno úžasně navozuje atmosféru filmů z počátků kinematografie. Ale naprosto mě to neoslovilo. A nejen mě - jen jsem čekala, kdy mě přítel praští, protože jsem ho po kladných recenzích a ohlasech přinutila koukat na něco tak naivního, tak blboučkého, tak nudného. Jsem holt kulturní barbar, pravěké filmy až na výjimky nemusím a "Světem zítřka" jsem se vyloženě protrápila, ať si byl vizuálně sebelépe zvládnutý. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Produkčně štědře založená fanouškovská pocta filmovému dobrodružství. V tom filmu je tolik citací a vizuálních nápadů, až druhý den pořádně nevím, o čem to mělo být. Rozhodně jsem se nenudil a obdivoval odvahu tvůrců, kteří bez bázně nad místy nedostatečnou úrovní triků posílali hrdiny do nepolevující série velikášských scén, ale hlavně v úplném závěru mi chyběl nosnější Director-power a nonstop mi přebývala nesnesitelná Gwyneth Paltrow, která snad úplně zapomněla hrát a jejíž protivnou postavu strčí boží Angelina do kapsy během pěti minut. Rozhodně ale sympatická blbina s filmařskou duší. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ať se na Svět zítřka dívám z jakéhokoliv úhlu, vždycky vypadá dokonale. Herci. Vizuální stránka. Retro atmosféra. Vtipný scénář a zábavné dialogy. Všudypřítomná fantazie. Shearmurova hudba. Před sebou máme mnohými podceňovaný skvost, který s nostalgickou slzou v koutku oka kloubí dobrodružství pána jménem Biggles se zábavností Star Wars a imaginací hodnou Karla Zemana. Pět a nikdy jinak. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení samotné trvalo 29 dnů. Další rok trvalo dotvoření v počítači. (Petr23)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama