Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Jak tvrdím, že trojka a čtyřka jsou vlastně zbytečné filmy (byť celkem ucházející), tak pětka už vážně vůbec vzniknout nemusela. A to to vůbec do zhruba poloviny nevypadá špatně, první lekačku bych dokonce ocenil jako luxusní. Jenomže od astrální návštěvy kappa tau se snímek začne úplně sypat kvůli naprosto nahodilému chování postav a slabým dialogům. Je tu strašně moc situací, u kterých si člověk říká "proč? Co to má znamenat?" Pak se teda snímek odbelhá do totálně pitomýho finále, ve kterým se skoro nic nestane. Šroubování na jedničku a dvojku bylo strašně na sílu a zbytečné. A kvůli jinému režisérovi (i když je to i herec) má film jinou náladu (a především pravidla cestování) než ostatní. Camea Elize a lovců duchů mi dala "no my potřebujeme natočit ten film tenhleten týden, takže jestli nemůžete přijít tak budete jenom na YouTube." Maminka asi nechtěla být ve filmu vůbec, tak ji zabili. A jak moc definitivní pětka je? No, vzhledem k tomu, že uzavřená už byla i dvojka, nevidím důvod, proč by neměl Blumhouse za pár let franšízu zase vyšťavit, když tohle nebude úplný propadák. Potitulková scéna to naznačuje dost okatě. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Rovno musím povedať, že táto séria mala skončiť pri druhej časti. Nový diel je úplne zbytočný. Ale totálne. Doslova nič nepriniesol. Mal som pocit, že je celý kreatívny tím vyčerpaný, demotivovaný a to sa odzrkadlilo v scenári. Ešte aj záporáka priniesli z jednotky. Žiadny nápad. Žiadna zimomriavková scéna a ani creepy démon. Nič, čím by nová časť zaujala.  Dokonca ani po remeselnej stránke to nie je žiadna výhra. Síce film vyzerá pekne, astrálne cestovanie je výborne nadizajnované, no chýba tomu atmosféra a hlavne taký cit pre horor, ako majú Wanové filmy. Insidious 5 nie je vyložene prúser, ale je to nuda. Minimálna kreativita v scenári, chýbajúca atmosféra, žiadna pridaná hodnota. Pevne dúfam, že toto bude definitívne posledná časť série. Môžem kľudne povedať, že značka Insidious sa vyčerpala. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film zdánlivě ironicky zasazen do uměleckého prostředí a zpočátku snažící se evokovat Whiplashe v uměleckém prostředí, aby nakonec ukázal, že vlastně žádné umění neskrývá. Patrick Wilson se od Jamese Wana dle všeho nenaučil vůbec nic, výsledkem jeho režijního debutu je hororová podprůměrnost, která ukazuje, že dveře za touhle sérii by bylo rozumné nechat zavřené. To se s příslibem několika možných spin-offů jistě konat nebude, páté Insidious ovšem naznačuje, že je již koncept série stejně dávno vyčerpán.... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Série Insidious je moje oblíbená hororová série. Každý díl mám rád. Líbí se mi, že každý díl je zajímavý svým příběhem, démonama, dobrou atmosférou, funkčními lekačkami a do toho postavy, které mě baví. Pátý díl navazuje na první dva díly (trojka a čtyřka se odehrávají před jedničkou) a vrací se původní obsazení v čele s Patrickem Wilsonem. Ten si vyzkoušel poprvé režii u celovečerního filmu. Vrací se i démon z jedničky. Takže jak tohle dopadlo? No… moc dobře ne. Musím se přiznat, že po odchodu z kina jsem si říkal, že to zas taková hrůza nebyla. Ale po několika hodinách jsem si uvědomil, jak moc ten film nefunguje. Filmu hrozně trvá, než se začne něco dít. Což mi nevadí. Mám rád jakýkoliv druh filmu. Jenže zde hrozně trvá, než se začne rozjíždět děj. Film je o vztahu otce a syna. Celou dobu jsem s tím neměl příliš velký problém. Ve finále je to, ale hrozně nezajímavý a uspěchaný dílo, kterému jakoby chybělo 10 stránek scénáře. Co chci říct je to, že film jakmile se začne rozjíždět, tak se zničehonic přeskočí do finále a je během chvíle konec. Filmu se ani nedaří moc dobře budovat atmosféru a místo toho se zde snaží Wilson sázet na lekačky. Těch je tady opět, jak je zvykem u této série hned několik. Například u té první se musím přiznat, že mi málem bouchlo srdce. První lekačka totiž přišla úplně odnikud. No a právě ta první byla také nejpovedenější… zbytek byly čekaný. Samotný démon, který se vrací z prvního dílu je nevyužitý a nemá Tak zapamatovatelný momenty jako v prvním díle. Dokonce i samotná hudba mě poněkud zklamala (možná za to může fakt, že den před projekcí jsem si dal jedničku a tam je to zkrátka jiný kafe). Suma sumárum ve finále je to průměrný kousek, kterému musím odebrat tu jednu hvězdu, kterou jsem mu po projekci chtěl dát. Jako horor totiž tento film moc dobře nefunguje. P.S. Leigh Whannell tady chyběl… jeho scénáře byly mnohem funkčnější než to, co tady Scott Teems napsal. PP.S. Lin Shaye potěšila. 4/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám Inshitdious (Vhovněvězící) i přes mé neutuchající protesty a nevybíravé maily studiu, plné žalostných vulgarismů, neutěšeně pokračuje, a řekl bych, že ty dveře byly spíš příznačně nahnědlé. Skomírající béčkový herec Patrik začal ze zoufalství fušovat do režie, a je to citelně znát, i když je i samotný scénář opět přiblblá telenovelová sračka, tentokrát o znovunalezení rodinných hovnot mezi na pěst ubuleným dedym a jeho nesympatickým mastňáckým spratkem prostřednictvím pár zase naprosto nebubacích astrálních kokotů, ojediněle unyle bafajících z pod postelí a temných koutů. Zedník architektem holt většinou nikdy nebude. A tak se špatně vedený dedy s ublíženeckým výrazem typu „skřípljsemsikoulevzipu“ devadesát minut ukřivděně bloncká od ničeho k ničemu, vzdychajíc nad rozvráceným rodinným zázemím, jeho špatně vedené artově autistické antikoncepční selhání kompulzivně čmárá uhlem škaredé černé obrázky, mohutně podporováno špatně vedenou škaredou, tlustou, avšak silnou a řádně emancipovanou spolužačkou ze Senegalu, pravděpodobně teplou, až se všichni nakonec jako obvykle znuděně vypraví s lucerničkou do nějaké té tmavé astrální prdele, kde se táta zapře o futro a hrdinně zablokuje dveře, ze kterých teče kolomaz, před ukrutně neděsivou až komickou astrální černou rukou. No hurá, zoláti vyhráli, rodinná pouta obnovena, rozvrácená rodina je opět zvrácenou, máma děsně chce být zase s tátou, bo astrální hrdina, fuckan je rád, že jeho dysfunkční výchova nebude nadále pokračovat, navíc má uvědomělou, hexadecimální ebenovou nevěstu, a všichni společně mohou za zvuků molových houslí ruku v ruce odkráčet k zapadající jeblé astrální bábě z předchozích dílů. Už s tím fuckt jděte do prdele! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Toto je prvý film Insidious od čias originálu, ktorý bol natočený vo vyššom pomere strán 1,85:1, na rozdiel od posledných troch dielov, ktoré boli natočené v širokouhlom pomere 2,39:1. (Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama