Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Necitlivé, zaostalé, amatérské a především neskutečně hloupé ale, upřímně, kdo čekal cokoli jiného od samozvaného maestra kinematografie Tomáše Magnuska? Film ho, jak známo, velice baví i když jeho scenáristickou neschopnost vyvažují snad leda jeho nekompetence v oblasti režie a herectví. Jak shání peníze na natáčení je velkou neznámou, vysvětlitelnou snad leda kuloárními zkazkami o praní špinavých peněz. Vidět něco takového na Netflixu, vedle levicově progresivních pořadů typu Drag Race, je opravdu neskutečný bizár vysvětlitelný jedině tím, že je tenhle film v češtině, které správci této platformy jednak nerozumí a jednak je náš maličký trh absolutně nezajímá, jinak by milého Tomáše dávno přibili na obrácený kříž hlavou dolů. Pokud film Bastardi Reparát pobaví, tak výhradně ve chvílích, kdy absolutní neherci odříkávají až groteskně stereotypní hlášky a snaží se přitom zachovat vážnou tvář. Tenhle film nechtěně poukazuje na jeden celosvětově aktuální nešvar, kterým je zneužívání sociálně slabých pro pobavení publika. Jestli znáte trend online námezdních dělníků typu Fiverr nebo Upwork, kde bohatí influenceři platí například africkým chudým černochům třeba za to, aby před kamerou tancovali s nacistickou vlajkou v ruce, tak tenhle film je toho prakticky ekvivalentem. Už se na to, Tomáši, s prominutím vykašli. odpad! ()

rzazeman odpad!

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s uživatelem xxmartinxx. Jen dodám, že jsem se u filmu asi dvakrát nebo třikrát pousmál, ale tím kvalitu filmu končí. Pokud chtěli ukázat herce z původní trilogie jak vypadají dnes, tak mohli udělat skupinové foto a ne film. Pan Magnusek si tu neskutečně honí ego. A ten konec? V průběhu filmu se objeví tajemná postava která má sejmout Majera. Je to snad ten hlavní zlý student, kterého máme celou dobu za mrtvého? Nebo někdo úplně nový? No to se samozřejmě nedozvíme, protože taky proč bychom měli my podřadní lidé. Jen doufám, že z toho nevzejde 5 díl. To už radši filmy od Neil Breena. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsem neviděla, ale byla jsem nalákána do kina na čtvrtý, s tím, že nemám dávat na čsfd, protože zase takovej vopruz ty filmy nejsou. Nakonec se o žádných kvalitách opravdu mluvit nedá. Nevím, jak ty ostatní filmy, ale čtvrtý je ochotnické divadlo nejnižší kategorie se silně nesympatickým hlavním hrdinou a fantasy scénářem, plným situací, které by nikdy neprošly realitou s prvky komedie a celé to tak nějak drží nad vodou Godla, který jediný tu má alespoň nějaké charisma. Na druhou stranu, ač je mi z toho trochu zvláštně a mohlo by se to některých našich umělců dotknout, pořád to pro mě bylo v kině subjektivně daleko menší utrpení než loňský Arvéd. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí odpad. Kromě toho, že je pan Magnusek neuvěřitelně špatný režisérský, scénaristický i herecký břídil, doslova Uwe Boll českého filmu, (a to Uwemu ještě asi křivdím), je pan Magnusek i docela otevřený rasista - a tenhle paskvil i celá tahle série v sobě obě dvě tyto Magnuskovy charakteristiky bohužel spojují. Mimochodem k tomu, aby mohl učitel či ředitel působit na jakékoliv české škole, potřebuje mimo jiné i čistý výpis z trestního rejstříku, což asi amnestovaný učitel/ředitel několikanásobný vrah Majer bude jen těžko splňovat... Zlatá malina je doma! ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Z celé série filmů se mi tento líbil nejvíc. I přesto je to ale hodně špatný film. Oproti originální trilogii se několik aspektů zlepšilo, ale v ostatních dělá Magnusek pořád ty samé chyby. Děj byl z velké části nezajímavý a několik jeho částí mi vůbec nedávalo smysl. V celém filmu je taky několik momentů, které se tváří, že jsou vážné, ale ve skutečnosti mi přišly spíše směšné. Postavy jsou pořád stejně jednostranné jako před deseti lety, spousta postav z originální trilogie se v tomto filmu vrátí, což fanoušci určitě ocení, i mně se to docela líbilo, ale štvalo mně, jak hrozně vnucené tam ty postavy byly. Herecké výkony byly většinou slabé, Magnusek se snažil, ale taky mu to spíš nešlo, nejlepší ze všech byl Zdeněk Godla, on je podle mě velmi talentovaný člověk, který si zaslouží mnohem lepší role. Prezentace byla mnohem lepší, což se dalo očekávat, nemluvím ale jen o kvalitě obrazu, film je po všech stránkách mnohem lépe natočený než celá původní trilogie. Hudba taky nebyla špatná, i když je jí ve filmu hrozně moc. 3/10 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Vedení školy v České Skalici, kde se příběh Bastardů odehrává, si odněkud z internetu vytisklo sadu informačních štítků na dveře, které označovaly učebny a místnosti. Kabinet uklízečky měl fotografii Jaroslavy Obermaierové z filmu Bastardi (2010) a tato škola je tak jediná, ke které se štítek autenticky váže. Jaroslava Obermaierová se při natáčení s nápisem vyfotila. Tato fotografie je v galerii filmu. (ugugege)
  • V barber shopu kadeřník vyloženě holí strojkem zákazníka, zatímco jeho kolega neustále otírá kartáčem na odstranění zbytku vlasů Tomáše Majera (Tomáš Magnusek). (Nick321)

Reklama

Reklama