Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (398)

Petroff 

všechny recenze uživatele

"To víš, že máme počítače... a víš proč, vole? Aby ty krávy z kanceláře tam mohly před nima sedět a buzerovat mě, vole! Tak to dopadne. Všichni budou smrdět, vole..před počítačema, vole... a budou mě buzerovat. Budou buzerovat celej svět, vole. A kdo bude pracovat, kurváá?! Já ti řeknu jednu věc: kompjůtr nepodojíš....! ____ "Marihuana, durman, blín, vy nevíte, že to jsou těžký drogy? ... Právě, právě...aby se sem nezačali z města stahovat ty feťáci, víte jak je to nebezpečný?! A za feťákama sem přijdou ty drogový komanda!" ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eko bio druidsko šamansko new age alternativní úlet Tomáše Vorla... to zcela bez debat je. Ale je to úlet tak důkladně a důsledně vytvářený, že je to svým způsobem působivé. Zejména pokud jde o vizuální stránku filmu je to značně svébytná záležitost, a je - kdyby nic jiného - ve své ujetosti zajímavá. Jen se nějak nemůžu smířit s tím jak je tu to "nastavování zrcadla" naší bláznivé rádobyinformační a rádobysvětové společnosti cpáno do popředí těmi nejprimitivněji srozumitelnými prostředky. O tom, co se vám bude režisér snažit sdělit, máte díky názvu filmu jasno po deseti minutách, zbytek si dejte podle toho, jestli vás Vorlův styl oslovil (houbičky apod. nejsou na škodu, ostatně si na nich frčí i hrdinové filmu), nebo jestli máte kinematograficky výzkumné choutky a chcete si říct, že "jste to viděli". Pro mě to není nic víc než kuriozita... 60% ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Za 1) Dělám s počítači; 2) miluji údolí Střely, kde jsem se něco navstřebal vzpomínek; 3) mám svý vypitý v Rabštejně nad Střelou, ó ano v té filmové hospůdce... toť občerstvovací stanice nejednoho človíčka a houbaře putující tím nádherným krajem v trojúhelníku Žihle-Rabštejn-Manětín...; 4) mám pro "Sklepáky slabost"... a i když Bára Nimcová je tady trochu malinko prkenná, je zas na ni pěkný pohled a narodila se v mém rodném stadtu.... tak co já mohu tomuto snímknu vytknout.... jdi mi k šípku s kritikou, řekl by určitě Mirek Dušín.... prostě Cesta z města je pohoda, kterou mám rád ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si v půjčovně půjčila přesně třikrát. Říkáte si jistě: "Proč proboha dává jen 1 hvězdičku filmu, který se jí libil tak, že si pro něj třikrát zašla až do půjčovny a zaplatila za něj?" Ono je to zatím takhle: Koukám, co bych si půjčila, když vtom mi padne do oka DVD Cesta z města. A já si myslím: Ten název je mi nějaký povědomý, asi jsem to chtěla vidět. Přijdu domů, vložím do přehrávače a při prvních scénách mi to dojde: A SAKRA!!! Musím uznat, že v jistém smyslu je tento film opravdu výjimečný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cesta z města jednoho obrýleného programátora Honzy je docela uhozená. Poměrně jsem sázel na herecké obsazení, když už děj za moc nestál, ale to dost podléhalo slabému režijnímu pojetí. Nejvíc to měla být komedie, ale veškeré vtipy se rozutekly asi do lesa. Příběh pak nějak nudně doklopýtal do svého konce a celý film rychle vyšuměl. Pochopitelně v příběhu nechyběla konfrontace muže z města se "zaostalými" venkovany. On, který používá vyspělou počítačovou techniku, najednou má před sebou Bolka Polívku v "jézédáckém" ohozu a má se zabíjet prase. To byla jedna z těch lepších scén, ale jinak nuda a šedivá filmová oblaka. Tomáš Hanák už také zahrál lépe. Pokračování snad ani vidět nepotřebuji. Klady: námět + barvité leporelo místních venkovanů. Zápory: film nemá parametry pro kino a vypadá jako levná televizní hra - slabé režijní pojetí - uhozený a nudný děj - žádná vtipná scéna - řídký příběh se zdlouhavým natahováním - divná žánrová nevyhraněnost - nevyužitý satirický podtext - film vyšumí naprosto do ztracena. 20% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Film navštívilo 278 734 diváků a celkový výdělěk činil 20 544 914 Kč. Statistika vydaná 1.11.2008. (Valsadora)
  • V 20. minutě, kdy Honza (Tomáš Hanák) spadne z koně, si lze všimnout, že herci nepřirozeně narostou vousy, stejně jako v 16. minutě, kdy nese syna do sklepa. (ČSFD)

Reklama

Reklama