Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Zajímavosti (18)

Probudím se včera (2012)

  • Praha, Lovosice, Ploskovice, Veltrusy a Litoměřice je pětice hlavních lokací, kde natáčení probíhalo. Prvenství si jednoznačně odneslo město Litoměřice, kde se natáčely všechny scény z minulosti – z 80. let. Filmaři ocenili hlavně vstřícnost a ochotu, s jakou jim v místě vycházeli lidé vstříc, ale i upřímný zájem o film a natáčení. V Praze se filmovalo konkrétně na gymnáziu Na vítězné pláni v Praze. Záběry ze školního prostředí pochází rovněž z litoměřického gymnázia. Zámek, na který Petr (Jiří Mádl) a Eliška (Eva Josefíková) vyjeli na kole, je zámek Ploskovice vzdálený přibližně 7 km od Litoměřic, kde se filmovaly také snímky Princ a Večernice (1978), Čertova nevěsta (2011) nebo Jak si zasloužit princeznu (1994). Restaurace "U Labutě", kde se odehrává třídní sraz, se nachází v Praze 4 Krči v těsném sousedství Thomayerovi nemocnice. (konvax)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama