Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

choze 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to tváří jako horor o oživlých vraždících loutkách, mnohem zajímavějším motivem je tu sjezd senzibilů, kdy každý má jinou mimosmyslovou schopnost, ale také jiný charakter a motivaci, což připomene klasiku Haunting od Shirley Jackson. Postavy senzibilů baví, loutky a lokace taky vypadají dobře, takže i když kamerově, hudebně ani režijně nic zajímavého nepředvádí a děsu je tu jen stopové množství (a všechen obstarává Pijavicovka), dá se to zkouknout. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě bomba, dnes už bohužel průměr. Bohužel tohle nepatří ani z daleka z tomu nejlepšímu od Puppet master série a už vůbec ne od společnosti Full moon(ač se jedná o jejich zlomový film), tenhle díl se poněkud táhl ale nastolil příběh který byl ještě hodněkrát zfilmovaný, loutky se hejbou fajn a ukazují jak bizarně se dá zabíjet, ale je to spíše takový rozjezd. Další díly jsou většinou daleko lepší. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Úvodní film Puppet Master, který dal zrod této sérii, má všechny klady i zápory, které startovací film pro rozjezd dalších několika pokračování má mít. Pětice vraždících loutek: Blade, Pinhead, Tuneller, Leech Woman a Jester. Blade má místo jedné ruky nůž a místo druhé hák, je to loutka která většinou zabíjí nejvíce. Pinhead má obrovské tělo, malou hlavu a velikou sílu poprat se s každým. Tuneller má na hlavě velký vrták, kterým vyvrtává do svých obětí díry, zvláště do nohou a do hlavy. Leech Woman vylučuje z úst pijavice, které z oběti vysávají krev. A poslední je Jester, ten je hlavou celého týmu, vymýšlí plány a pomáhá při zabíjení ostatním loutkám. Nejvíc jako loutka vypadala nejspíše Leech Woman, která měla na sobě plesové šaty a Jester měnící svůj obličej podle toho, jak se zrovna cítí. Snímek měl docela nudný rozjezd, ale vynahradil to střed filmu, kde už se začlo pořádně vraždit. Mistr loutkář určitě mnohé diváky zaujme místy neokoukaným zpracováním scén, kde jednotlivé postavy přichází o svůj život. Jak je tomu například ve výtahové pasáži či v obraze nedokonané poněkud zvrhlé soulože, respektive její přípravy a předehry. Pro mě jako dítě to bylo tenkrát skutečně něco nového vidět vraždit loutky a to už jsem nějaký ten horor předtím viděla. Ovšem tento nápad, mě zaujal už tenkrát, kdy jsem se k tomuto filmu dostala skrze zlevněnou pošetku z trafiky. Dnes už se na to dívám s jistou nostalgií, ale jako horor bych to rozhodně nenazývala. Spíše se u toho pobavit a brát to s nadsázkou. Co se týká dalších dílů, ty bych nebrala jednotně; některé se povedly, některé zase naopak vůbec. Ale pokud máte tyto vraždící loutky rádi, koukat se na to určitě dá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, sladké mládí. S tímhle jsem začínal svého hororového koníčka. Paradoxně se mi to více líbí dneska než tehdy. Obrazově trochu zvláštně natočený horůrek, kterej má docela dobrou atmosféru a pár skvěle udělaných scének (taneční scéna v bílém salónku). A to již nemluvím o loutkách a vraždách. Loutka zvracející pijavice je hodně hustá a docela se mi z ní zvedal žaludek. Kašpárek měnící výrazy ve tváři je taky dobrej. Jak říkám, dobrej film s tehdy originální zápletkou. 3,5* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné béčko,ale moc hororvé mi nepřišlo.Pár vraždících loutek,jeden oživlý mrtvý muž,parta okultistů,každý s jinou nadpřirozenou schopností,to vše je sestava na dobrý horor,který s toho všeho bohužel ale nevznikl.Scény nejsou dosattečně napínavé,vraždy nejsou dostatečně krvavé,loutky nejsou dostatečně strašidelné.Co naplat.Ale jako samostatně filmoivý zážitek se mi docela zanechal... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Loutka Blade (Čepelkář) vyžadovala ovládání pěti loutkaři během svého pohybu. (JesterKruger)
  • V některých scénách byla loutka Pineheada ovládaná liliputánkou jménem Cindy Sorensen. Ta mohla své ruce prostrčit do rukávu loutky, ale zároveň musela mít skloněnou hlavu, aby v záběru nešla vidět. (JesterKruger)

Reklama

Reklama