Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nápad tohle béčko má, scény s loutkami jsou správně vynalézavé a hudební podkres je nad očekávání povedený, jenže na druhou stranu se imrvére překračují meze trapnosti, po atmosféře nejsou ani stopy a stopáž se nastavuje ostošest. Vzhledem k tomu, že kino tenhle film neviděl ani v nejdivočejších snech, bych rád přimhouřil oči, ale o to odpudivějším dojmem na mě působí srabácká autocenzura potenciálně kulervoucího gore. Ne že by se bez něj pořádný horor nedokázal obejít, ale nemá-li jej na svědomí zrovna mistr Hitchcockova formátu, obyčejně pomáhá. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No takto.Po pozretí prvej častí nechápem, ako je možné, že táto séria sa v počte pokračovaní vyšplhala k číslu 11. Prepadla ma pravdepodobne istá dávka sentimentu a tak som si pred Vianocami nejako spomenul, že takýto film som kedysi dávno v detstve videl a tak som ho vyhľadal a pozrel znova. Kedže ani jedna scéna mi ani v najmenšom nič nepripomínala, evidentne to nebola táto časť, ktorú som videl. A je otázne, či sa po jej pozretí dopracujem k ďalším z tejto série, pretože prvá ma jednu hviezdičku iba za nápad a prácu s kamerou, na dané obdobie dobre zvládnuté zobrazenie s pohľadu "výšky" bábik. Inak je to neuveriteľná hlúposť, príbeh je tak priehľadný až sa človeku nechce veriť, že toto dokázalo osloviť toľko ľudí a režisérov, že séria prežíva dodnes. Snáď ďalšie časti ponúknu lepšie divadlo, len je otázne, či budem mať po premiérovej časti na nich dostatočne silný žalúdok (áno, správne chápete iróniu, nie dostatočne silný nato, žeby film obsahoval brutálne scény,on je brutálne trápny). 10%, ani o desititnku viac, a to som štedrý... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné béčko,ale moc hororvé mi nepřišlo.Pár vraždících loutek,jeden oživlý mrtvý muž,parta okultistů,každý s jinou nadpřirozenou schopností,to vše je sestava na dobrý horor,který s toho všeho bohužel ale nevznikl.Scény nejsou dosattečně napínavé,vraždy nejsou dostatečně krvavé,loutky nejsou dostatečně strašidelné.Co naplat.Ale jako samostatně filmoivý zážitek se mi docela zanechal... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První díl překvapivě dlouhé série lehkých céčkových hororů o živoucích loutkách. Děsivostí zrovna neoplývá, kouzlo Mistra loutkáře však spočívá v jeho hravosti a roztomile neumělých dřevěných panáčcích, kteří jukají zpoza rohů, mávají ručkama, komíhají hlavičkama, vydavají vrčivé zvuky a sem tam někoho zamordují, tu podříznou, tu vysají pijavicemi, tu praští pohrabáčem apod. Bavit se o hereckých výkonech protagonistů prakticky nemá cenu, snad jedině štěk Williama Hickeyho v roli Andre Toulona má v tomto ohledu svůj půvab. V komentářích se tu dočítám, že hudba Richarda Branda je tím, co rovněž film táhne, tak za mě tedy rozhodně ne, to táhlé vrzání bych úplně vypustil a nahradil řízným heavy metalem, jo, to by pak byla jiná kávička. A na závěr jedna malá zajímavost, která jednoho zaskočí, v jedné scéně tam dostala po palici služka pohrabáčem, o několik scén později se tam znovu zjevila s šíleným výrazem ve tváři a.... v následujícím záběru už byla zcela zapomenuta , a to až do konce, co se s ní do prdele stalo ? Ale to je fuk, i pro ten pach už vlastně dávné nostalgie, pěkná trojka. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Puppet Master je zvláštny tým,že je ojedinelý svojho druhu.Aj keď sa dá určite nájsť podobá aj s inými horrormi,predsa len stojí na vlastnom samostatnom základe.Bábky sú dokonalé,ale s hercami je to už horšie.Určite sa to dosť hodne divákom nebude páčiť,určite to nie je nič extra.Ale dá sa to pozrieť,len netreba veľa od toho očakávať.Len pre zaujímavosť,film bol robený presne tam,kde Allfred Hitchcock nakrúcal svoj známy film Vtáci,v Bodega Bay v Kalifornii. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Originálny názov snímky - Puppet Master - je odvodený od skoršieho filmu Charlesa Banda The Dungeonmaster (1985), ktorého názov si fanúšikovia obľúbili, a tak sa Schmoeller rozhodol vytvoriť iný film so slovným základom “Master“. (beso74)
  • Blade (Čepelkář) je jedinou loutkou, která se objevila na všech obalech VHS, DVD a Blu-ray k tomuto filmu. (JesterKruger)

Reklama

Reklama