Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Chápem, že je to svojím spôsobom klasika žánru a ja mám B-čkové horory veľmi rád, ale nemôžem dať vyššie hodnotenie. Príbeh sa mi zdal taký nemastný - neslaný, postavy boli napísané veľmi plytko a boli celkovo dosť nesympatické, takže ich čakala nevyhnutná smrť. Už keď sme pri tom, tak bábky vraždili nudným spôsobom...buď niekomu dali po hlave, alebo niekoho podrezali. Bábky boli urobené celkom slušne (mne sa najviac páčila "špendlíková hlavička"), až na tú, ktorá grcala pijavice. Tak tá vyzerala, ako keby ju našli na cigánskom smetisku a vôbec mi nezapadala medz ostatné. Viem si predstaviť, že koncom 80-tych rokov to muselo sláviť úspech, ale dnes je to nuda s minimom napätia alebo podarenými, strašidelnými scénami. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Roky som sa tomuto snímku vyhýbal. Filmové horrory mám veľmi rád, ale niečo mi hovorilo, že toto bude poriadna kravina. Teraz som si ho teda konečne pozrel a konštatujem, že môj ciťák ohľadne kvality tohoto diela sa potvrdil. Nepáčilo sa mi to. Prvú pol hodinu sa tam prakticky nič nedeje a čo nasleduje potom je na smiech. Neohrabané, mrňavé bábky ožijú a pustia sa do zabíjania ľudí. Malí vraždiaci Tunelár, Pijavicovka, Špendlíková hlavička, Čepelkár a Kašpárek ma ani nevystrašili, ani nepobavili. Vôbec ma nezaujali. "Majster bábkar" je horror jedine tak pre deti z materskej škôlky. ** ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, sladké mládí. S tímhle jsem začínal svého hororového koníčka. Paradoxně se mi to více líbí dneska než tehdy. Obrazově trochu zvláštně natočený horůrek, kterej má docela dobrou atmosféru a pár skvěle udělaných scének (taneční scéna v bílém salónku). A to již nemluvím o loutkách a vraždách. Loutka zvracející pijavice je hodně hustá a docela se mi z ní zvedal žaludek. Kašpárek měnící výrazy ve tváři je taky dobrej. Jak říkám, dobrej film s tehdy originální zápletkou. 3,5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pět vraždících loutek a několik lidí co mají určité schopnosti ,a jeden starý hotel. No je to takový divný.Mrtvý se sám oživí. Ale loutky ho nakonec opět dostanou. No mnoho hororvého tam není ,ale koukat se na to nechá takové béčko. Ten konec je nedodělaný skončí to jakoby bez konce. Oživne vycpaný pes a je konec. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No takto.Po pozretí prvej častí nechápem, ako je možné, že táto séria sa v počte pokračovaní vyšplhala k číslu 11. Prepadla ma pravdepodobne istá dávka sentimentu a tak som si pred Vianocami nejako spomenul, že takýto film som kedysi dávno v detstve videl a tak som ho vyhľadal a pozrel znova. Kedže ani jedna scéna mi ani v najmenšom nič nepripomínala, evidentne to nebola táto časť, ktorú som videl. A je otázne, či sa po jej pozretí dopracujem k ďalším z tejto série, pretože prvá ma jednu hviezdičku iba za nápad a prácu s kamerou, na dané obdobie dobre zvládnuté zobrazenie s pohľadu "výšky" bábik. Inak je to neuveriteľná hlúposť, príbeh je tak priehľadný až sa človeku nechce veriť, že toto dokázalo osloviť toľko ľudí a režisérov, že séria prežíva dodnes. Snáď ďalšie časti ponúknu lepšie divadlo, len je otázne, či budem mať po premiérovej časti na nich dostatočne silný žalúdok (áno, správne chápete iróniu, nie dostatočne silný nato, žeby film obsahoval brutálne scény,on je brutálne trápny). 10%, ani o desititnku viac, a to som štedrý... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Blade (Čepelkář) je jedinou loutkou, která se objevila na všech obalech VHS, DVD a Blu-ray k tomuto filmu. (JesterKruger)
  • Filmový název hotelu je Bodega Bay Inn. Natáčelo se v Castle Green Apartments na 99 S. Raymond v Pasadeně v Kalifornii a v dalším kalifornském městě Riverside (Mission Inn na 3649 Mission Inn Avenue). Natáčení začalo 1. prosince 1988. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno