Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů (z doby po r. 1900) - 100 Greatest Post 1900 War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Vyčerpaní spojenci dobývají jednu z posledních překážek k dosažení Německa - Most u Remagenu. Skvělý film, s Robertem Vaughnem jako německým velitelem, i s Rudou Jelínkem a dalšími českými herci, kteří pomáhali dobývat mosty v Davli a Měchenicích jižně od Prahy, kde se také konalo natáčení. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hokoZ21tlrA ()

efko 

všechny recenze uživatele

Most pri Remagene je presne ten typ vojnového filmu, ktorý mi najviac sedí. Priamočiary, akčný, veľké činy namiesto veľkých slov. Úvod, ktorý vyzerá ako prechádzka ružovým sadom, skoro strieda vojnové peklo. Zaujívamosťou je charakter postavy Roberta Vaugna (notoricky to známeho zbabelca zo Siedmych statočných) Jeho zásadový, mierne fanatický nemecký dôstojník bojujúci až do samého konca je úplným opakom jeho pištolníka. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No, zadna slava - pribeh sice zajimavy - ale ty herecke vykony az na Vaughna a toho nemeckeho ucitele zadna slava. Takovy je to hodne civilni film, ktery pres svou znacnou delku ale rychle ubehne - moc se nenudite - nektere zabery jsou docela pekne - prekonavani barikad, strileni pres ryn, masakr na moste, ale celkove mi to prislo takove nemastne neslane. Skoda. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1794. hodnocený film: Jak skvělý filmy se dřív točily. Stačilo mít jen nápad. V tomhle případě mě ale ještě víc zaujal ten fakt, že film, který se snaží mapovat boj o most u Hamburku během druhé světové války a pro jehož účely natáčení bylo jako místo natáčení zvoleno Československo, mohl posloužit jako jeden z vylhaných důvodů pro obsazení Československa vojsky varšavské smlouvy. Je to až k nevíře, když si člověk zjistí zajímavosti k tomuto filmu. Jinak herecké výkony byly luxusní, kostýmy také a ten maličký podíl naší domoviny se také u mě podepsal na celkovém hodnocení 5*. Skvělý film, jsem rád, že jsem na něj narazil aspoň při zmínce úmrtí herce George Segala. 5* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)
  • Skutočný Remagenský most bol krátko po dobytí spojeneckými vojskami značne poškodený a nakoniec nevydržal nápor neustále prechádzajúcich vozidiel. K zrúteniu mostu prišlo 17. marca 1945 a most sa zrútil práve v momente, kedy na ňom pracovali americkí ženisti. Celkom 28 z nich zahynulo. (Jello Biafra)
  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama