Reklama

Reklama

Agent Smart

(seriál)
  • USA Get Smart
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (1965–1970), 57 h 1 min (Minutáž: 23–26 min)

Hrají:

Don Adams, Barbara Feldon, Edward Platt, Joey Bishop, George Macready, Sid Haig, Ned Romero, Donald Murphy, Don Rickles, Janet Waldo, James Komack, Lynn Borden (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(138)

Recenze (12)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle běželo v začátcích tv nova pod názvem Agent Smart ,jediný co si z toho pomatuju byla scéna ,kdy Smart vlezl někam do dveří a tam byli tří maníci a měli zbraně a on jim přikázal ,aby je zahodili a když spadly na zem tak všechny spustily a trefili ty tři maníky a pak se všichni dohadovali čí zbarň trefila koho a pak se do toho vložil Smart . Řekl svou verzi a pak byl záběr na ty maníky ,který už jsou tuhý a on povídá oni mě neposlouchají. A pak si pomatuju na tu jeho ženu agentku 99 a on jí říkal Devět devítko. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je též vzpomínka. Nejvíce mě dojalo, když šel do kin film "Dostaňte agenta Smarta" (Get smart) a v kinoboxu, stejně tak jako v Premiere bylo uvedeno, že film je isnpirován britským seriálem 60. let, který u nás bohužel nikdy neběžel. Ačkoliv Nova odvysílala na přelomu let 1994-1995 kompletní první serii (26 epizod).:-) ()

Reklama

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Výborný parodický seriál na špionážní žánr. Bohužel si ho moc nepamatuju, až na pár scén. Bylo to kdysi na Nově, ale od té doby už ani jednou. Škoda. Vím, že jde o starý seriál, ale kolikrát se v televizi vysílají staré seriály a protáčejí se třeba stále dokola, už roky. Viz MASH. Opravdu by komerčním televizím uškodilo, kdyby jednou za čas zkusily změnu? Pochybuji. Raději budou neustále protáčet všechny Renegáty, Jessicy Fletcher a podobné, které už musejí lidi znát nazpaměť. Je mým zbožným přáním, abych toto ještě někdy viděl. Pokud se tak stane, bude to překvapení desetiletí (toho, ve kterém se dočkám) :)- P. S. Mimochodem, už vůbec nevěřím, že by se tento seriál někdy odvysílal celý, pokud vůbec dojde k repríze, tak jen té jediné série, která kdy byla u nás uvedena. Je příliš starý na to, aby se kupovaly a dabovaly i ostatní série. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak dokládají dobové nominace na Zlaté Glóby, ve své době se jednalo o velmi dobrou zábavu a populární záležitost. Jak dokázala krátce po svých začátcích TV Nova, kupodivu se v ohledu zábavy nic moc nezměnilo, byť seriál vyžaduje k plnému požitku určitou vědomost v oboru špionážních filmů a vlastně i filmů vůbec, protože jde o dílo především žánrově parodické. A vzhledem k době vzniku potřebujete znalosti už výrazně archivní. Ty segmenty, kde se prezentuje "vlastní humor", nemusí být každému po chuti, a je znát i už značný dobový posun, ale celkově pozitivní dojmy převažují. Za žádný klasický superpočin bych ale Smartovy příhody neoznačil, takže při léta trvající vzpomínce na šarádu s kočárky a rozbíjení superskla hlasem operní pěvkyně se přikloním k značce 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dojem originality tento v zásadě parazitní počin (Bond + Clouseau + špiónské seriály jako The Man from Uncle) – což je ale většina parodií – zdárně vytváří díky nenapodobitelné postavě agenta Smarta. Třebaže pracuje v seriózní organizaci, svou neschopností se nechtíc stává sabotérem vlastních misí a primárním zdrojem humoru. Myslí si, že ví všechno – my víme, že neví nic. Smích se mísí s lítostí, čirý slapstick se zvukovými gagy a slovním humorem. Heslem každé epizody, každého úkolu, jemuž agent čelí, by mohlo být „nepatřičnost“. Zachraňování unesených vědců a rozplétání záhady Indiánů vyhrožujících naváděnými raketami si žádá kompetentní osobu, tzn. někoho docela jiného než je neschopný Smart. Jeho jedinou zvláštní schopností je být nápadný v situacích, které si žádají opak (mnohé by mohl odkoukat od agenta 44, jenž by se dokázal kamuflovat i za stolní lampu) . Vzhledem k žánrovému zařazení mezi ztřeštěné komedie je třeba přijmout, že Smartovým schopnějším kolegům, kteří přinejmenším tuší, co se kolem nich odehrává, viditelně nečiní problém pracovat s lidstvu nebezpečným blbečkem. Pro diváka rozmazlovaného seriály nadfilmových kvalit bude tempo Smarta velmi pozvolné a vtipy předvídatelné, ale vzhledem k době a místu původu se Mel Brooks s Buckem Henrym dopouštějí poměrně odvážné satiry a Don Adams krom toho perfektně ví, kdy nasadit výraz polovičního a kdy naprostého nepochopení. 75% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama