foto

Lukáš Král

  • nar. 22.6.1978 (38 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je především divadelní herec. Vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou - obor herectví a moderování (absolvoval v roce 2003). Svoji hereckou praxi začínal v Praze v Divadle Na prádle (Obchodník s deštěm, …i motýli jsou volní) a v Komorní činohře (Bílé noci, Elling a Kjell Bjarne, Pacient pana Freuda). Od roku 2008 je členem činohry Moravského divadla v Olomouci (Othello, Idiot, Jak je důležité míti Filipa). Hraje také v několika divadelních hrách Národního divadla, kde hrál již v době svých studií. Dále hrál/hraje ve Stavovském divadle a v Divadle A. Dvořáka v Příbrami. Jako herec se uplatnil v několika představeních různých agentur, spolupracuje s filmem, televizí a také s rozhlasem.

Tereza "koog" T

Herecká filmografie

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Recept na smrt (E14)
2015 Atentát (TV seriál)
Smrt zbrojaře (E06)
Vinaři (TV seriál)
Dožínky (S02E13)
2013 České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
2012 Královská aféra
2011 Alois Nebel
2010 Cesty domů (TV seriál)
Kajínek
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)

Dokumentární

2015 Očima fotografky
2012 Průkopníci: Tryskový triumf (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace