foto

Lukáš Král

  • nar. 22.6.1978 (37 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je především divadelní herec. Vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou - obor herectví a moderování (absolvoval v roce 2003). Svoji hereckou praxi začínal v Praze v Divadle Na prádle (Obchodník s deštěm, …i motýli jsou volní) a v Komorní činohře (Bílé noci, Elling a Kjell Bjarne, Pacient pana Freuda). Od roku 2008 je členem činohry Moravského divadla v Olomouci (Othello, Idiot, Jak je důležité míti Filipa). Hraje také v několika divadelních hrách Národního divadla, kde hrál již v době svých studií. Dále hrál/hraje ve Stavovském divadle a v Divadle A. Dvořáka v Příbrami. Jako herec se uplatnil v několika představeních různých agentur, spolupracuje s filmem, televizí a také s rozhlasem.

Tereza "koog" T

Herecká filmografie

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Recept na smrt (E14)
2013 Špačkovi v síti času (TV seriál)
2012 Královská aféra
2011 Alois Nebel
2010 Cesty domů (TV seriál)
Kajínek
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)

Dokumentární

2015 Očima fotografky
2012 Průkopníci: Tryskový triumf (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace