Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (99)

14 vrcholů: Nic není nemožné

14 vrcholů: Nic není nemožné (2021)

Když Purja 23. dubna 2019 zdolal první vrchol, Annapurnu I, měl zajištěno pouze 15 % potřebných finančních prostředků a většinu z nich získal z hypotéky na vlastní dům ve Velké Británii.

Jak jsem poznal vaši matku - Dětské řeči

Jak jsem poznal vaši matku - Dětské řeči (2010) (epizoda)

Píseň „Jeremy“ od Pearl Jam byla napsána o skutečné tragédii, která se stala v roce 1991. Patnáctiletý student Jeremy Delle si přinesl do třídy na střední škole zbraň, postavil se do čela třídy a před očima učitele si vystřelil mozek z hlavy. Proto Lily (Alyson Hannigan) ve své třídě vykřikla: „Jeremy, ne!“ A byla poté postříkána červenou barvou.

Duna

Duna (2021)

Film měl oficiální světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde sklidil ohromující sedmiminutový potlesk vestoje.

Duna

Duna (2021)

Kulisy filmu byly postaveny ve studiu Origo u Budapešti. Byly tak velké, že se Rebecca Ferguson neustále ztrácela.

Duna

Duna (2021)

Scénograf filmu Patrice Vermette použil Google Earth k výběru míst pro natáčení scén na pouštní planetě Arrakis. Do užšího výběru se dostaly pouště v Íránu, Čadu, Mauritánii a Libyi. Nakonec se rozhodli pro slavné údolí Wadi Rum v Jordánsku (kde se natáčel také film Lawrence z Arábie – 1962 a Marťan – 2015).

Duna

Duna (2021)

Josh Brolin, který s Villeneuvem spolupracoval na filmu Sicario (2015), se k filmu přihlásil, aniž by četl scénář. „Myslím, že jsem předstíral, že jsem ho četl,“ vzpomíná Brolin.

Duna

Duna (2021)

Natočení filmu Duna bylo Villeneuvovým dlouholetým snem. Ve skutečnosti chtěl tento film natočit už od doby, kdy ve čtrnácti letech poprvé četl knihu.

Duna

Duna (2021)

Název pochází z písečných dun na pláži nedaleko Florence v Oregonu. Frank Herbert se kolem dun potuloval kvůli reportáži o plánu amerického ministerstva zemědělství „stabilizovat pohyblivé písky vysazením evropské plážové trávy“. Tehdy ho napadlo vytvořit příběh, v němž by důležitou roli hrála i ekologie.

Kravaťáci

Kravaťáci (2011) (seriál)

Kulisy jsou postaveny tak, aby věrně kopírovaly newyorské advokátní kanceláře. Při natáčení v kancelářích používali výtvarníci nástěnné malby newyorského panoramatu za okny.

Akta X - Úvod

Akta X - Úvod (1993) (epizoda)

Známá melodie seriálu v pilotním díle nezazněla. Vznikla totiž až po jeho odvysílání.

Reklama