Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Zajímavosti k filmům (98)

Jason Bourne

Jason Bourne (2016)

Ve scéně, kdy Bourne (Matt Damon) skočí ze střechy, zhoupne se na laně, následně sebou praští o zeď a spadne na zem, má na pravé tváři krvavé škrábance. V dalším záběru už není po škrábancích ani stopy.

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Skupinu Predátorů hrají hráči basketbalového týmu Los Angeles Lakers. Danny Glover (Harrigan) byl jejich velkým fanouškem, a když produkce potřebovala několik velmi vysokých lidí do role Predátorů v pozadí, požádal je o pomoc.

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

Kvůli roli Supermana musel Henry Cavill být na dietě o 5000 kalorií při nabírání hmoty, poté o 3500 kalorií při rýsování svalů do obleku a pak o 2500 kalorií pro scény "nahoře bez".

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Na zmenšení herců hrajících hobity nebyly použity žádné animační triky. Byla využita perspektiva, kdy hobiti byli dál od kamery než ostatní herci.

X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine (2009)

David Benioff projekt připravoval téměř tři roky předtím, než byl v říjnu 2004 oficiálně najat k jeho napsání. Na scénáři spolupracoval i Hugh Jackman (Wolverine), který chtěl, aby film byl více o jedné postavě než předcházející počiny v sérii X-Men. K přepsání Benioffova scénáře byl později přizván Skip Woods.

X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Film měl tři alternativní konce: 1) Strykera (Danny Huston) na útěku zastaví vojenská policie a zatkne ho kvůli vraždě generála Munsona (Stephen Leeder). 2) Deadpool (Ryan Reynolds) v hořících troskách ostrova najednou procitne. 3) Logan (Hugh Jackman) se po svém dobrodružství opíjí v baru. Když se ho barmanka zeptá, jestli pije, aby na něco zapomněl, on odpoví: „Ne, piju, abych si vzpomněl."

Predátor

Predátor (1987)

Jazyk predátorů je v knihách a filmech vyjádřen symboly, které se objevují hlavně na jejich výzbroji a technice v lodích, nebo je přímo někde vyznačí. Tyto znaky zatím nebyly v žádném z filmů rozluštěny, a protože se zpravidla objevovaly coby odpočet do výbuchu bomby, mohla hlavní lidská postava vždy pouze dedukovat, že jde o obdobu číslic.

Predátor

Predátor (1987)

Vzhled predátora je v prvním filmu přisuzován Stanu Winstonovi. Během společného letu s režisérem Jamesem Cameronem do Japonska Winston pracoval na prvním náčrtu predátora. Cameron později uvedl, že Winston během letu pořád maloval a byl stále nespokojený. Cameron utrousil: "Vždycky jsem si přál vidět něco s kusadly". Winston na tuto Cameronovu hlášku reagoval tím, že je monstru přimaloval. Poté, co původní návrhy kostýmu pro Jean-Claude van Damma ztroskotaly, zpracovalo Winstonovo studio kompletní podobu, zvukové efekty a samozřejmě kostým pro Kevina Petera Halla. Winstona doporučil režisérovi Arnold Schwarzenegger po dobrých zkušenostech z filmu Terminátor (1984).

Ant-Man

Ant-Man (2015)

V lednu 2013 Kevin Feige uvedl, že film by měl být součástí třetí fáze Marvel Cinematic Universe. O několik měsíců později pak naznačil, že je potřeba úprava scénáře, neboť byl připravován ještě před prvním Iron Manem (2008).

Ant-Man

Ant-Man (2015)

Na konci 80. let 20. století předal Stan Lee návrh na film o Ant-Manovi společnosti New World Entertainment, tehdejšímu vlastníkovi Marvel Comics. Protože však studio Walt Disney Pictures připravovalo snímek s podobnou tematikou Miláčku, zmenšil jsem děti (1989), k realizaci tehdy nedošlo.

Zlo nikdy nespí

Zlo nikdy nespí (2016)

Ve scéně kdy Codyho (Jacob Tremblay) odvezou od pěstounů v závěru filmu, dají chlapci injekci na uspání. V dalším záběru však není na ruce hocha známka po vpichu jehly.

Lesní duch

Lesní duch (1981)

Americký režisér Samuel M. Raimi, v době natáčení dvacetiletý, film natočil s několika přáteli amatérsky přes prázdniny. Premiéru si odbyl na tradičním festivalu fantastických filmů a hororů v roce 1982 ve Španělsku, v Sitges. Vzbudil zde pozornost, protože se plně vyrovnal snímkům profesionálních studií.

Já, robot

Já, robot (2004)

Sonnyho (Alan Tudyk) pokus ukrýt se v obrovském množství identických robotů vychází z povídky „Malý ztracený robot", stejně tak i jeho označení NS. Sonnyho sny a závěr filmu připomínají obdobné rozuzlení v povídce „Sny robotů". Jednání VIKI je extrapolací tří zákonů robotiky z povídky „Konflikt nikoli nevyhnutelný", románu "Roboti a impérium" a několika dalších Asimovových literárních děl.

Neuvěřitelný Hulk

Neuvěřitelný Hulk (2008)

Podle producentky Gale Anne Hurd je Neuvěřitelný Hulk kombinací rebootu a sequelu snímku Hulk (2003), neboť ignoruje řadu příběhových prvků tohoto filmu a jejich jediným společným jmenovatelem je Bruceovo (Edward Norton) ukrývání se v Jižní Americe.

Avatar

Avatar (2009)

Bolivijský levicový prezident Evo Morales film pochválil a prohlásil, že "výzývá utlačované národy Jižní Ameriky k boji proti kapitalismu a neokolonialismu".

Avatar

Avatar (2009)

K filmu se vyjádřil i papež, což není příliš obvyklé. Benedikt XVI. jej kritizoval za nedostatek emocí a biocentrické uctívání přírody.

Avatar

Avatar (2009)

Film byl kritiky užívání tabáku kritizován za to, že jedna z hlavních hrdinek hodně kouří. Režisér to odmítl s tím, že filmy nemají zobrazovat ze světa jen to hezké, ale i to ošklivé.

Green Lantern

Green Lantern (2011)

Po druhé světové válce se prodej komiksů znatelně propadl a vydávání vlastní série Green Lanterna bylo zastaveno v červnu 1949 ("Green Lantern #38"). Po dvou letech bylo zastaveno i vydávání "All Star Comics", a to číslem 57.

Věc

Věc (1982)

Návštěvníci v kinech se k filmu chovali v souladu s prostředím, v němž se odehrává - byl přijat víceméně chladně. Jedním z faktorů byl film E.T. - Mimozemšťan (1982), který Carpenterův horor předešel o 2 týdny a zaznamenal velký ohlas i díky optimističtějšímu pohledu na téma mimozemské návštěvy.Věc se přehoupla do ziskové hladiny po vydání na VHS kazetách, což značně přispělo k její nálepce kultovního snímku.

Reklama