Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (732)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Predator 2" je očividne slabšie pokračovanie svojho predchodca. Schwarzenegger je minulosť. Žezla sa chopil afro-americký herec Danny Glover. Asi by ani tak nevadila absencia Arnolda Schwarzeneggera, ale zmena prostredia Predatorovi evidentne uškodila. Díky presunu z tropickej džungle do džungle veľkomesta už nemá tento snímok tajomné exotické kúzlo prvej časti. Predvedie sa nám tu síce celá partia Predatorov, ale to situáciu moc nevylepší. Taktiež i v hlavnej úlohe policajta Harrigana si viem predstaviť lepšie typy ako je toporný Danny Glover. "Predator 2" má ešte stále môj rešpekt, ale táto druhá časť za jedničkou proste výrazne zaostáva. Takže viac ako tri hviezdičky jej dať nemôžem. *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Špatně to dopadnout nemuselo a oproti jiným si myslím, že ani nedopadlo. Vlhkostí a nebezpečím prolezlý prales vystřídalo Los Angeles, kde mlžný přízrak sleduje válku drogových gangů. Policie nachází zohavená těla, Danny Glover už toho má po krk. Režisér pyrotechnického thrilleru Zděšení Stephen Hopkins logiku děje zrovna neřeší, postavy posílá do scén, ve kterých jde hlavně o to, aby to pořádně burácelo a krev stříkala všude okolo. Postavám nedopřeje ani krapet vývoje, scénář nepohrdne okatými berličkami a jakmile divák přečká dialogovou vatu, užije si místy nápadité akce. A že jí není málo. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Thomas, John Thomas .. V o pár lét mladším pokračování původní drsné sci-fi se sice už nevrátil Arnold Schwarzenegger (což mi zas tak nevadilo, tvrdý černý detektiv jej nahradil také dobře), ale pověstný vesmírný lovec nechybí! Snímek je více industriální, syrová a temná atmosféra opět nechybí, ale některé momenty jsou více či méně nedotažené, což je opravdu jen ku škodě podstatně kvalitní řezbě, kde dostaneme možnost nahlédnout i na Predátorské technologie. Nebýt zmíněných chybek a nebýt to sequel, byl by to opravdu výborný film.. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

S odstupem času je stále více vidět, že pokračování slavného předchůdce je v podstatě už jen vaření z vody. Lovec byl výborně nastíněn již v díle prvním a zde se zase o tolik neposuneme (závěr toho moc neřekne). Krom toho je zde několik technických i dějových chybek a nedostatků, které celkově srážejí jinak docela solidní dojem. Několik scén je samozřemě působivých (metro, masna), ale jinak je to v podstatě jen mermomocí vynucené pokračování, které mělo především nalákat fandy zabijáka do kin. Arnie znatelně chybí a Glover nemá tolik charizmatu jak by bylo potřeba. Zbraně predátora jsou fajn, ale jinak mu cesta do města moc neprospěla. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Chybou dvojky Predátora je jeho naprostá obyčejnost v první polovině - kdy bez ohledu na vraždící monstrum z vesmíru film jede ve stylu tehdy běžných kriminálek ze špinavého podsvětí LA. Není to nuda, ale od Predátora se čekají větší ambice. A na ty dojde, ale už je to trochu pozdě, a hlavní hrdina je až příliš civilní, aby z něj začal testosteronem přetékat i divák v pohodlném gauči. Ale stejně, džungle velkoměsta, tým profíků který je brutálně redukován až na posledního člena, futuristická destruktivní udělátka... to už je konečně film na který se čakalo. A i Danny Glover dokáže být cool, když mu konečně rupnou nervy a začne tahat zbraně ve finálním "all hell will break loose momentu". Obešel by se kultovní Predátor bez tohoto pokračování? Nejspíš ano. Ale pořád je lepší než všechny které přišly potom. 7/10 ()

Galerie (107)

Zajímavosti (57)

  • Nôž pre film vyrobil výrobca nožov Jack W. Crains, rovnako ako pre predošlý diel. (Odpocivadlo)
  • Mike Harrigan (Danny Glover) má ve filmu zbraně Desert Eagle (ráže .44 magnum), CAR-15 s granátometem M203 (ráže 40x46 mm) a Benelli M1 Super 90 (ráže 12 Gauge). (dc125)
  • Film bol podľa režiséra Stephena Hopkinsa prestrihaný viac ako 20-krát, kvôli krvavým scénam znetvorených tiel s odrezanými hlavami zanechaných Predátorom. (Nekrofil)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama