Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (323)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až príliš pomaly plynúca historická kriminálka, ktorý dokáže sľubný štart pretaviť len vo vcelku pôsobivé záverečné rozuzlenie. Všetko ostatné je však nakrútené až tak rutinne, nezúčastnene a bez výraznejšieho napätia, že lepší výsledok zachraňuje výhradne prítomnosť postavy E.A. Poa a obstojná hudba Howarda Shora. 50% ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ano, Harry Melling jako by skutečnému Edgaru Allanu Poeovi z bleděmodrého oka vypadl, jenže tím asi končí výčet zajímavých věcí ohledně tohoto filmu. Nebylo to špatné, to zas ne, ale už roky čekám na další adaptaci či film o svém oblíbeném americkém autorovi, který by mě zvedl z gauče. Tím posledním byla detektivka Havran s Johnem Cusackem před nějakými deseti lety. (1 404.) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa hlavný prípad vyriešil 20 minút pred koncom, pýtal som sa, o čom to bude. Napadlo mi, že asi o dojemnom ukončovaní osudov jednotlivých postáv a o tom, čo sa následne stalo z Poea. Tvorcovia ma však dostali a nečakane vytiahli z rukáva tajné twistové eso. Ono je to pekný zvrat, o to pokoj. Ale niečo mu chýbalo a hoc s ním bol film v konečnom efekte zaujímavejší, zároveň som sa nevedel zbaviť myšlienky, že mal byť bez neho. Paradox. Herecké výkony dobré, atmosféra príjemne pomalá, tiesnivá a ruka v ruke so zimnou prírodou mrazivá. Ale celé je to neustále niekde uprostred, aj sa to slušne rozbehne a čakáte veľké veci a tie sa napokon nedostavia, ale zas nie je to ani fiasko. Koľko objavíte hercov z potteroviek? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro jednu z těch velmi očekáváných filmových premiér Netflixu nadešel den D aby byla vpuštěna mezi prostý divácký lid a tedy i do mého obýváku. Ukázal se však jeden nepoměr Scott Cooper je výborný režisér, ale špatný scénárista. Přehnáná stopáž proměnuje jinak dobrou atmosférickou kriminální dobovku v kostýmní dama mdlé kategorie s naprosto zbytečnou stopáží. Ještě tu mám jedno zjištění hereckou hvězdou filmu není překvapivě Christian Bale i když i on je hodně dobrej, ale Harry Melling, kterej hraje nejvyšší hereckou ligu. Takže ano, pokud chceš atmosféru, výbornou kameru, herecký výkony jsi tu dobře, pokud chceš divácky dechberoucí zážitek a napětí, doporučuji sledovat vývoj cen energií. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Povedený spirituálně laděný detektivní film, pracující s hororovými prvky, ve kterém exceluje dvojice Christian BaleHarry Melling. Zejména druhý jmenovaný podává životní výkon, a dává částečně zapomenout na přílišně prostý scénář filmu, který ho sráží do průměru. I přes tuto skutečnost se Bledé modré oko příjemně sleduje a divák pociťuje, jakoby sledoval jeden z filmů s Herculem Poirotem. Snímek mohu doporučit všem fanouškům Edgara Allana Poa, pro něž vzdal Scott Cooper svým filmem poctu povídce Chýše landorská. Tři hvězdy. 🙂 (06.01.2023) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)
  • Film sa natáčal v Pittsburghu, New Wilmington a Moraine State Park (Pensylvánia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 29. novembra 2021 do 25. februára 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama