Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouhých letech strávených v exilu se do rodného města Prejnaru vrací zlotřilý upír Radu. Po příchodu zavraždí svého otce a ukradne mu drahocenný Kámen krve, jenž podle pověsti obsahuje krev svatých. Na scéně se však objevuje i jeho bratr Stephan, který za pomoci dvou amerických studentek plánuje překazit Raduovi ďábelské plány s kamenem. (Chatterer)

(více)

Recenze (18)

obitus 

všechny recenze uživatele

Hodnej upir a zlej upir, shodou okolnosti brachove, bojuji v Rumunsku o jakysi Bloodstone. Do party k tomu maji tri studentky, jednoho dedu a Tall Mana v roli jejich otce. Uz na prvni pohled nejde o zadnou megapecku, ale tady jsme u Full Moon, takze staci nejake to nadro, par loutek a o zabavu je postarano. Nuda sice, predevsim v druhe polovine, vystrkluje ruzky, ale prezit se to da. Slintajici zaporak je slusne charismaticky a jeho dlouhatanske prsty ve spojeni se zajimavou hrou svetla a stinu obcas evokuji Nosferatu. Velka skoda, ze miniaturni postavicky dabliku jsou delane prevazne na pocitaci a to hodne neumele, Bandovci to umi mnohem lepe. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Opravdu škoda poměrné roztahanosti druhé části, která bohužel docela nudila, a těch počítačových minionů, kteří byli místy opravdu směšní..Hlavně jejich první zjevení se pro mě stalo opravdu nezapomenutelnou částí filmu:D OVŠEM, slintající Radu s nosferatovskými prsty, to už je jiná třída! Už jenom pro něj si střihnu další díly ;) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod fajnučký ( hlavne vďaka tým malým démonom oživeným old schoolovou stop-motion animáciou ). A potom príde pre mňa jeden z najikonickejších záberov hororového žánru ( v rámci B kategórie ). Tri sličné devy nasadajú do starého trabanta a napredujú smerom k nebezpečenstvu číhajucemu v starých lesoch a hradoch Transylvánie. No proste brutal. Výborná výprava a atmosféra. Potom to ale začne strácať dych, na počudovanie som čakal, že sa tu niekto začne orgazmicky vyblázňovať v gore a make-up efektoch ( veď predsa len Full Moon Ent. ), ale ostala už len tá atmosféra a tej práve toto chýbalo. Ten pravý masaker. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že i devadesátky uměly zajímavé a poutavé horrory. Problém tohohle jinak sympatického fláku je, že se vlastně nikam nevyvine a nesnaží se gradovat, to nejlepší ukáže hned na začátku (parádní úvodní scéna s hádkou otce upíra s nezvedeným synem upírem) a pak už to jen opakuje. Hlavní záporák je naprosto perfektní, funkční a strašidelný. Herecky je to fajn, trojice dívek se snaží, krev teče, atmosféra starých opuštěných hradů funguje. A kdy jste naposled viděli trabanta v upírském horroru? Jen kdyby se to ve druhé půli tolik nekamarádilo s náznaky nudy. Obecně vzato ale velmi potěšující snímek. 3.5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Škoda že sa to viac nedržalo tej historickej línie. Povraždení Turci, záhada okolo ich úmrtí, a vôbec celkovo, keby sa to možno trošku viac vráti v čase, bola by to ďaleko väčšia pecka. Každopádne, Ja mám upírskej príbehy rád. Je to v podstate jedna z prvých, hororových postáv, a asi aj jediná, o ktorej dodnes kolujú legendy, dohady, o skutočnej existencii. Plusom je kratšia stopáž, pre ženy romantický nádych, čo je vlastne podstatou každej upírčiny. Veď aj gróf Dracula si chcel v Londýne viac menej len vrznúť. Na jeden krát sa to dalo odsledovať, no nijaké nadšenie zo mňa nechŕli. Slabší priemer, ale tretiu prihodím, lebo som sa vyslovene nenudil .. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Upír Radu (Anders Hove) je pomenovaný podľa osobnosti Radu Krásneho, brata princa Vlada Narážača, ktorý sa stal predobrazom pre postavu grófa Drakulu. (beso74)
  • Album "Nightwing", od švédskej black metalovej skupiny Marduk z roku 1998, má na obale znázornený ústredný motív z tohto filmu. Navyše rovnomenná skladba "Nightwing" je o hlavnom hrdinovi Raduovi (Anders Hove). (beso74)

Reklama

Reklama