Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 2

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fádní režie, rutinní scénář a tragické herecké výkony bohužel předurčují slibně znějící námět k zoufale prázdné podívané, na níž Vás zaujme snad jen nádherně vykreslená prázdnota vesmíru. Ale to je na nějakou alespoň průměrnou podívanou vážně hodně, ale hodně málo. Stejně jako u snímku ”The Midnight Sky” se tedy opakuje to, že Netflix slibný snímek odehrávající se v kosmu zkrátka ne a ne natočit. Škoda. (Netflix) „What are we gonna do, ask him to walk out of the airlock?” ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Stowaway je mnoha způsoby teskně nedotažené a neoriginální sci-fi survival drama, které není ani dostatečně zábavné na to, co se snaží prodat. Je minimálně problematické přesvědčit diváky věrohodně podanou autenticitou chování astronautů čelící neúprosné krizi a zároveň ostudně nevyřešit až přílíš mnoho vyvstávajících racionálních dotazů. Beru raketovou vědu a vůbec matematické výpočty v rámci vesmírného cestování jako nejvyšší úroveň přesnosti a důslednosti, a jelikož zádrhel nastane už od prvních minut, je obtížně přežvejkávat hodně strnulý děj s onou nevysvětlenou otázkou celé 2 úmorné hodiny. Měl jsem potíže uchopit i role všech 4 postav, když jedna byla mrsknuta na loď, aby představovala krizi stydlivě se krčící v rohu a vyděšeně čekající na řešení a na opačné straně postradatelná kapitánka, která tam byla pouze od toho, aby si trhala stresem vlasy. Příběh místy nečekaně překvapí přetažením divákova očekávání "Teď už se to musí podělat!", aby to poté zaplácl izolepou ve formě nejbanálnějšího twistu žánrových sbírek. I když je vesmírný vizuál magický v šplhací sekvenci, celkově nedrtí dojmy jako jiní známější a velkolepější předchůdci. Publikum se v konečných minutách rozdělí na dílo kritizující anebo chválící kvůli duelu postav reprezentující opačné póly: Lidskost vs kalkulace a dle toho, na jaké straně barikády se usadíte, bude mít konečné dosti nedořečené poselství rezonující sílu. Můj osobní dojem zůstal někde v množině "škoda herectví Anny Kendrick" a "to je vše?", lechtající mou altruistickou duši jen u paty. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

BLM. Sic nerozumím proč film nepojmenovali Černý pasažér, když by to zde bylo na místě, ale jinak poměrně příjemná podívaná. Ano je podivné, že se tam dostal a ještě přežil start, ale jinak jde o krásné vesmírné stylistické cvičení. Vizuálně podmanivé šplhání ve vesmíru, je jednoznačně vrcholem filmu. Herci jsou fajn, za mě slušná Netflixárna. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle mi fakt nedělejte, tohle nechci vídat. Pokud se nebude člověk vrtat v původu a pozadí zápletky, která rozhýbe děj, je to pohodové a příjemné sci-fi. Napsal bych na pohled příjemné, ale tohle je snad první film, který ve mně vyvolával závratě. Mám rád Toni Colette, miluju Annu Kendrick, místy to bylo vizuálně nápadité, takže já jsem vlastně spokojený. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Celý čas som rozmýšľal, ktorá z nich je lesba, lebo iba tie tam neboli zastúpené. Alebo len bola tak dobra utajená. Určite lepšie ako čierny pasažier. Štúdiová konverzačka o rozhodnutí či niekoho zabiť alebo ni. V daných podmienkach nepochopiteľná vec s jednoznačnou odpoveďou, pre Netflix skoro frojdovské rozoberanie osobností a hľadanie zmyslu života v dvojhodinovej nude. Zase raz trefa do čierneho a obeta bieleho. Jebať také filmy. 1 z 5 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama