Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dentista je filmem, kterej jsem viděl poprvé ještě v době videopůjčoven kde okupoval místo v sekci novinek. A jelikož jsem si ho skoro nepamatoval. Tak jsem si dal po x letech repete. Určitě to není žádný převratný dílo ani nás nečeká přehlídka excelentních hereckých výkonů, ale i tak je to koukatelný. Prakticky sledujeme pár dní ze života zubaře, kterýmu se rozpadne jeho osobní život jako domeček z karet. Jenže to má za důsledek i jeho duševní rozklad. Kdo ale bude trpět víc než on jsou jeho pacienti, kteří poznají, že extrakce není to nejhorší co je může u doktůrka potkat. Jelikož ten vidí kazy všude a ve všem. A kaz je přece potřeba odstranit. Yuzna se s touhle sondou do duše labilního zubaře popasoval celkem dobře. Což ovšem stačí jen na průměr. S větším rozpočtem, pod zkušenějším rejžou a s pořádnou dávkou gore efektů ( který tady chyběly ) by z toho mohly být slušný jatka. Tahle forma je přijatelná pro širší publikum. Ikdyž slabší povahy budou mít problém i s touhle formou. Já jsem strach ze zubařů nikdy neměl a ani opětovné shlédnutí tohoto snímku na tom rozhodně nic nezmění. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Parádní film béčkového rázu s řádně šíleným "Dentistou" Corbinem Bernsenem v hlavní roli. Znáte tu nervozitu, klepání nohama a neklidné pocity proudící celým tělem, když sedíte v ordinaci u zubaře? Víte, co Vám asi bude dělat. Jak se hlučná vrtačka blíží k Vaší dutině otevřené dokořán, vaše oči strnule upřené dopředu či zběsile těkající z jedné strany na druhou, abyste odhadli, ze které "to" přijde nejdříve. Nad Vámi se sklání zubař s rouškou přes ústa, svítí vám lampou do obličeje a sestřičce říká: "Sestři, připravte se, budeme vrtat..." Zavíráte oči a přejete si, se sepnutýma, zpocenýma rukama, aby to už bylo za Vámi. Dr. Alan Feinstone je zubař, kterého byste nechtěli ani minout na chodníku. Jeho posedlost čistotou, paranoidní představy a odpor ke špíně, zkaženosti a nesvědomitosti svých pacientů ho postupně dovede až k šíleným, brutálním a nelidským metodám. Pokud byste návštěvu u něj přežili, čistili byste si zuby klidně dvacetkrát denně, protože všude by se před Vámi, jako přízrak a hrozba stále vynořovala podoba postavy v bílém plášti a s šíleným šklebem by Vás strašila, dokud byste nepřišli o rozum. ()

Reklama

McLushi 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem rozhodně žádnou pecku, ale i tak jsem byl dost zklamán. Ze začátku to vypadalo dobře, myslel jsem, že opravu Dr. Feinstone donutí svoji manželku aby Mattovi ukousla ptáka, ale skončilo to u pouhé představy a pouhé jedné hvězdičky. Očekával jsem víc vražd, víc napětí, víc děje a dostalo se mi jen víc nudy. Z vražd bych pochválil snad jen tu vraždu účetního, ta se mi líbila. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Dentista. Časová kapsula pozdných 90s VHS, v podstate preslnený L.A. thriller, mixnutý s riadne čiernou komédiou, Yuznovskou bizarnosťou a bolestivými gore zábermi, ktoré stále dvíhajú z kresla. Neuveriteľné, čo všetko sa podarilo bez jediného digitálneho FX. Bernsen je vo svojej úlohe nedostižný, záver mohol byť dramatickejší(aj keď ten úplný je skvelý), a patrilo by sa narvať do toho ešte viac toho fantastického gore, ale aj tak. Táto jedinečná klasika je stale dobrá aj tak, ako je. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Dvojica zodpovedná za RE-ANIMATORA sa vracia k medicíne. Liek na rakovinu sa im síce objaviť nepodarilo, ale o to sa ani nikdy nesnažili. Najdôležitejšie je, že ich dielo nedáva divákovi čas nudiť sa a neobsahuje jediné výrazne hluché miesto. Napätie spoľahlivo funguje všade tam, kde fungovať má a krvou sa nešetrí. Čo viac si priať? Charizmatického záporáka? Zoznámte sa, Corbin Bernsen. Zo všetkých jeho "zákrokov" mám však najradšej ten, pri ktorom zubárske náčinie nedostáva priestor - zabitie čističa bazénu nožom. Tak čo, ste objednaný? Posaďte sa do čakárne, urobte si poihodlie a prečítajte si nejaký časopis, pán doktor hneď príde. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama